کد خبر: 1297721
تاریخ انتشار: ۲۶ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۲۳:۰۰
حمله منتقدان به آبیار و طباطبایی و انتشارات خوارزمی بر مبنای پوستری صورت گرفت که روی آن عنوان «جشن امضای کتاب» درج شده بود، اما کتابی در کار نبود!

جوان آنلاین: برگزاری نشستی با موضوع اقتباس ادبی با حضور عوامل سریال «سووشون» در غرفه انتشارات خوارزمی در نمایشگاه کتاب با انتقادات تندی همراه شد، بررسی ویدئو‌های منتشر شده نشان می‌دهد که در این مراسم صرفاً تعدادی کارت پستال و نه کتاب سیمین دانشور امضا شده است. 
به گزارش جوان، برخی به اشتباه مدعی شدند که عوامل سریال سووشون در غرفه انتشارات خوارزمی این کتاب نوشته سیمین دانشور را امضا زده و این اقدام را سوء‌استفاده ناشر کتاب و عوامل سریال از شهرت و اعتبار سیمین دانشور دانستند. آنها معتقد بودند کسی جز سیمین دانشور که صاحب اثر است حق ندارد بر این کتاب امضا بزند. اما واقعیت ماجرا این بود که نرگس آبیار و بهنوش طباطبایی صرفاً تعدادی کارت پستال از پیش طراحی‌شده را امضا کردند و مراسمی با عنوان «جشن امضای کتاب» در کار نبود. 
نشست «ادبیات در قاب تصویر» روز پنج‌شنبه ۲۵ اردیبهشت به انگیزه ساخت سریال سووشون اثر نرگس آبیار با اقتباس از رمان سووشون اثر سیمین دانشور در سرای اهل قلم سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب برگزار شد، در این نشست نرگس آبیار، کارگردان سریال سووشون، بهنوش طباطبایی بازیگر نقش «زری»، شیوا مقانلو و علی‌اصغر عزتی پاک، نویسنده و محمدرضا مقدسیان، منتقد حضور داشتند. در ادامه مراسم دیگری نیز داخل غرفه انتشارات خوارزمی برگزار شد. 
اسدالله امرایی، مترجم و روزنامه‌نگار مطرح در واکنش به مراسم برگزار شده این متن را در صفحه مجازی خود منتشر کرد: «روزی حکیم انوری در بازار بلخ می‌گذشت. هنگامه‌ای دید، پیش رفت و سری در میان کرد. مردی دید که ایستاده و قصاید انوری به نام خود می‌خواند و مردم او را تحسین می‌کردند. انوری پیش رفت و گفت: «ای مرد! این اشعار کیست که می‌خوانی؟» گفت: «اشعار انوری.» گفت: «تو انوری را می‌شناسی؟» گفت: «چه می‌گویی؟ انوری منم.» انوری بخندید و گفت: «شعر دزد شنیده بودم، اما شاعر دزد ندیده بودم. فقط حیف که سیمین دانشور نیست این هنگامه را ببیند. حیف سیمین دانشور، حیف انتشارات خوارزمی»
بر خلاف ادعای اسدالله امرایی ویدئو‌هایی منتشر شده در فضای مجازی نشان می‌دهد که نرگس آبیار و بهنوش طباطبایی مشغول امضای چند کارت پستال هستند. در انتهای کتاب پاکتی قرار گرفته و تعدادی کارت‌پستال از تصویر بازیگران نقش‌های مهم سریال در کتاب تعبیه شده است. حتی چندین نفر درخواست امضای خود کتاب را دارند که کارگردان و بازیگر سریال حاضر به امضا نمی‌شوند. 
در واقع حضور عوامل سریال در غرفه انتشارات خوارزمی نه به عنوان مؤلف یا صاحب امضای کتاب، بلکه به عنوان بخشی از یک تلاش هنری برای گرامیداشت ادبی زنده‌یاد سیمین دانشور بوده است. 
همچنین گفته شد که طرح جلد کتاب تغییر کرده است. ولی آنچه تغییر کرده نوار دور جلد کتاب است. نوار دور جلدی که الهام گرفته از تصاویر سریال است و با این طراحی کتاب سووشون لباس تازه‌ای به تن کرده است. 
حمله منتقدان به آبیار و طباطبایی و انتشارات خوارزمی بر مبنای پوستری صورت گرفت که روی آن عنوان «جشن امضای کتاب» درج شده بود. حالا مشخص شده که آن پوستر از سمت ناشر منتشر نشده و ناشی از بدسلیقگی تعدادی از عوامل سریال بوده. پوستری که پس از تذکر ناشر از صفحات مجازی حذف شد. 
آبیار در اقتباسی از رمان سووشون نوشته سیمین دانشور روایتگر زندگی گروهی از افراد است که گرفتار جهل، خیانت، حمله بیگانه و فقر هستند. این سریال اقتباسی آزاد از رمان سووشون است که داستان زندگی زری را به تصویر می‌کشد و داستان از جایی آغاز می‌شود که همسر زری به دست انگلیسی‌ها کشته می‌شود و حالا او به دنبال پیدا کردن قاتل و رسوا کردن آن است.

برچسب ها: سووشون ، کتاب ، امضا
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار