کد خبر: 1295563
تاریخ انتشار: ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۲۳:۰۰
لغو گسترده پرواز‌ها به سرزمین‌های اشغالی
یحیی سریع، سخنگوی نیرو‌های مسلح یمن یک‌شنبه شب از محاصره هوایی فراگیر رژیم صهیونیستی در واکنش به تصمیم این رژیم برای گسترش عملیات خود علیه غزه خبر داد

جوان آنلاین: نیرو‌های مسلح یمن کمتر از ۱۲ ساعت بعد از حمله موشکی موفق به فرودگاه بن‌گوریون در تل‌آویو که منجر به لغو پروازهای۲۰ شرکت بزرگ هواپیمایی و دست‌کم ۸۰ پرواز طی ۲۴ ساعت شد، اعلام کرد که رژیم صهیونیستی را به طور فراگیر محاصره هوایی کرده است. حالا رژیم صهیونیستی علاوه بر حصر دریایی، با محاصره هوایی یمنی‌ها روبه‌رو شده که بالقوه می‌تواند میلیون‌ها، شاید هم میلیارد‌ها دلار خسارت به بار بیاورد. 

به گزارش «جوان»، یحیی سریع، سخنگوی نیرو‌های مسلح یمن یک‌شنبه شب از محاصره هوایی فراگیر رژیم صهیونیستی در واکنش به تصمیم این رژیم برای گسترش عملیات خود علیه غزه خبر داد. این تصمیم حدود ۱۲ ساعت بعد از حمله موشکی موفق و بی‌سابقه یمنی‌ها به فرودگاه بن‌گوریون انجام شد؛ حمله‌ای که نصرالدین عامر از مقام‌های انصارالله گفته که آن را با موشکی جدید انجام داده ولی جزئیاتی درباره آن بیان نکرده است. نصرالدین عامر تأکید کرد: «ما محاصره هوایی بر این فرودگاه را اعمال خواهیم کرد تا تجاوز و حملات روزانه به غزه متوقف شود. این نزدیک‌ترین و بهترین راه‌حل در میان گزینه‌های موجود است، زیرا گزینه‌های دیگر هیچ فایده‌ای ندارد.» 
تاکنون ۲۰ شرکت بزرگ هواپیمایی جهان از جمله شرکت هواپیمایی فرانسوی «ایرفرانس»، هواپیمایی امریکایی «یونایتد ایرلاینز» و شرکت هواپیمایی اسپانیایی ایراروپا به دلیل نگرانی‌های امنیتی پرواز‌ها به مقصد تل‌آویو را لغو کرده‌اند و برآورد‌های مرکز کنترل ترافیک هوایی هم نشان می‌دهد دست‌کم ۸۰ پرواز طی دیروز و امروز به فرودگاه بن‌گوریون به دلیل نگرانی‌های امنیتی لغو شده است. کانال ۱۲ عبری گزارش کرد که هزاران نفر در خارج از سرزمین‌های اشغالی سرگردان شده‌اند زیرا خطوط هوایی پس از اصابت موشک یمن به فرودگاه بن‌گوریون، پرواز‌های خود را لغو کرده‌اند و این در حالی که است در صورت تکرار سناریوی حمله موشکی، حتی اگر خسارت‌ها اندک باشد یا حتی خسارتی هم به بار نیاید، حمل و نقل هوایی مختل خواهد شد. یحیی سریع گفته که ما از طریق تکرار هدف قرار دادن فرودگاه‌ها و در رأس آن فرودگاه اللد که در اسرائیل به عنوان فرودگاه بن‌گوریون شناخته می‌شود، برای اعمال محاصره تلاش خواهیم کرد و خطاب به شرکت‌های هواپیمایی گفته است: «ما به تمامی شرکت‌های هواپیمایی جهان اعلام می‌کنیم که این بیانیه را از زمان اعلام و انتشار آن مدنظر قرار دهند.» یحیی سریع خاطرنشان کرد: «ما به شرکت‌های هواپیمایی اطلاع می‌دهیم که تمامی سفر‌های خود به فرودگاه‌های دشمن را لغو کنند تا ایمنی هواپیما‌ها و مسافران خود را حفظ کنند.» لقاء مکی، تحلیلگر ارشد الجزیره می‌گوید که اگر این تهدید یمن فقط توسط یک شرکت هواپیمایی پذیرفته شود عبارت از شکستی واقعی برای رژیمی است که ادعای قدرتمندترین بودن در خاورمیانه را دارد.
 یدیعوت آحارونوت نوشته است: «از ۱۵ مارس تاکنون بیش از ۸۰۰ حمله هوایی از سوی ایالات متحده علیه مواضع حوثی‌ها انجام شده است، اما رگبار پهپاد‌ها و موشک‌ها متوقف نشده است. در حالی که نیرو‌های حوثی کشتی‌های امریکایی، بریتانیایی و مرتبط با اسرائیل را در یکی از حیاتی‌ترین کریدور‌های دریایی جهان هدف قرار می‌دهند، فشار نظامی و اقتصادی بر ایالات متحده و متحدانش در حال افزایش است و پایانی برای آن دیده نمی‌شود.» نوام ریدان، عضو ارشد مؤسسه واشینگتن برای سیاست خاور نزدیک به یدیعوت آحارونوت می‌گوید: «ترانزیت تجاری از طریق باب‌المندب و حتی کانال سوئز از زمان شروع عملیات دریایی حوثی‌ها در اواخر سال ۲۰۲۳، بیش از ۵۰ درصد کاهش یافته است. این رقم بسیار بزرگی است. بسیاری از کشتی‌های تجاری به‌سادگی قادر به عبور از دریای سرخ نیستند و مجبور شده‌اند مسیر خود را در اطراف جنوب آفریقا تغییر دهند. این امر به هفته‌ها سفر و افزایش قابل‌توجه هزینه‌های حمل و نقل می‌افزاید.» او می‌افزاید: «اگرچه صنعت کشتیرانی از برخی جهات - تغییر مسیر‌ها و تنظیم خدمات - خود را وفق داده است، اما بسیاری از کشتی‌های مرتبط با منافع امریکا یا اسرائیل هنوز به طور کلی از تردد در منطقه اجتناب می‌کنند.

 صنعا: معادلات جدیدی تحمیل می‌کنیم
حمله یمنی‌ها ساعاتی قبل از تصمیم کابینه رژیم صهیونیستی برای گسترش عملیات در غزه و اشغال کامل آن انجام شد. منابع اسرائیلی در واکنش به اصابت موشک یمنی به فرودگاه بن‌گوریون، گفته‌اند که هیچ پدافند هوایی مطلقی وجود ندارد و رادیو ارتش عبری به نقل از یک منبع نظامی گزارش داد سامانه‌های «تاد» امریکایی و «پیکان- ۳» اسرائیلی تلاش کردند موشک یمنی را رهگیری کنند، اما شکست خوردند. ارتش رژیم صهیونیستی همچنین گفته که یافته‌های اولیه نشان می‌دهد که علت احتمالی آن مشکل فنی در سامانه رهگیری بوده است، ولی در حالی که به گفته نصرالدین عامر، موشک اصابت کرده «جدید» بوده، یک منبع یمنی عالی‌رتبه یمنی هم وعده کرده که صنعا معادلات جدیدی را به اسرائیل تحمیل خواهدکرد، سناریویی که در صورت صحت، یک تغییر جدی به حساب می‌آید. این منبع یمنی به المیادین گفت: «با وجود هدایت ده‌ها ماهواره به سمت صعده و سایر استان‌های یمن، تمام تلاش‌های نظامی در خاموش کردن سلاح ارتش یمن یا دستیابی به بانک اهداف یمن شکست خورد. صنعا به‌زودی معادلات جدیدی را تحمیل خواهد کرد. صنعت نظامی شاهد تحول چشمگیری خواهد بود.» این منبع افزود: «یمن برخی سامانه‌های موشکی دیگر را فعال کرده است و به ارتقای توانمندی‌های نظامی خود ادامه می‌دهد. هرگونه سامانه دشمن حجم و نوع آن هرگونه که باشد هرگز جلوی موشک‌های یمن را نخواهد گرفت.» 

 اخلال در شریان‌های اقتصادی
امریکا یک‌شنبه شب بعد از حمله موشکی به بن‌گوریون، چندین بار به یمن حمله کردند، چیزی که نشان می‌دهد هنوز استراتژی ترامپ بر همان پاشنه قبلی می‌چرخد. منابع العربیه گزارش کردند که جنگنده‌های امریکایی مواضع انصارالله در استان صعده در شمال، منطقه سعوان در صنعا و منطقه بنی‌حشیش در شرق صنعا، پایتخت یمن را بمباران کردند. رسانه‌های یمنی دیروز صبح گزارش کردند که امریکا ۲۱ بار مناطق مختلف یمن حمله کرده است. با این حال، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی هم در پستی در ایکس نوشت: «حملات حوثی‌ها از ایران سرچشمه می‌گیرد. اسرائیل به حمله حوثی‌ها علیه فرودگاه اصلی ما و در زمان و مکانی که ما انتخاب کنیم، به اربابان تروریستی ایرانی آنها پاسخ خواهد داد.» سخنگوی وزارت خارجه ایران گفته که ایران نیازی به نایب در منطقه ندارد و فقط رژیم صهیونیستی نایب طرف دیگری در منطقه است که منطقه را دچار آشوب کرده است.» در حالی که برخی ناظران می‌گویند که اسرائیلی‌ها خود را برای یک حمله مستقیم به یمن آماده خواهند کرد، هزینه‌های جنگ یمن برای دولت ترامپ بیش از پیش در حال آشکار شدن است. به نوشته روزنامه نیویورک‌تایمز، کل هزینه عملیات فعلی ایالات متحده علیه حوثی‌ها از یک میلیارد دلار (۸۷۷میلیون یورو) فراتر رفته است. یدیعوت آحارونوت نیز دیروز نوشت که موشکی که به فرودگاه بن‌گوریون برخورد کرد، پیروزی برای حوثی‌ها بود، اگرچه امریکایی‌ها به شدت به قابلیت‌های حوثی‌ها آسیب می‌رسانند، اما آنها هنوز قادر به پرتاب موشک هستند. یدیعوت آحارونوت در تحلیلی جداگانه نوشت: «وقتی یک موشک ۲۰ هزار دلاری شلیک شده شورشیان حوثی یمن می‌تواند یک پهپاد امریکایی ریپر به ارزش بیش از ۳۰ میلیون دلار را سرنگون کند، هزینه جنگ شکل جدید و نگران‌کننده‌ای به خود می‌گیرد. این نبود تعادل اکنون بحران در دریای سرخ را تعریف می‌کند، جایی که حملات مداوم تروریست‌های تحت حمایت ایران، بودجه‌های دفاعی غرب را تخلیه کرده و شریان‌های تجارت جهانی را مختل می‌کند.»

برچسب ها: اسرائیل ، یمن ، غزه
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار