جوان آنلاین: کانال «خط رهبری» به مناسبت سالگرد شهادت استاد شهید مرتضی مطهری (ره)، بیانات رهبر معظم انقلاب درباره این معلم شهید را بازخوانی کرده است. رهبر انقلاب که هم دوران این معلم شهید بوده است با شناختی دقیق از ایشان و آثارشان، همگان را به مطالعه میراث جوشان این شهید دعوت مینمایند. در ادامه برخی از این بیانات را مرور کردهایم.
مطهری، شهید معلمی
۱۲/۰۲/۱۳۸۰: «شهید مطهری یک روحانی معلم بود و شهید معلمی خود شد.»
۱۲/۰۲/۱۴۰۲: «یاد شهید عزیزمان مرحوم آیتالله مطهری را گرامی میدارم که به معنای واقعی کلمه یک معلم بود.»
۱۵/۰۲/۱۳۸۹: «اینکه روز معلم را با مناسبت یاد شهادت یک معلم بزرگ قرار دادهاند، برای ما درسآموز است؛ این یک حرکت نمادین است، یعنی عظمت کار تعلیم و تربیت در آن حدی است که آمیختهای از کار فکری و علمی و حضور در میدانهای اساسی زندگی- آنچنان که در حیات شهید مطهری (رضوان اللَّه تعالی علیه) مشهود بود- نقطه مطلوب این شغل شریف و این کار بزرگ است.»
مطهری، روحانی متناسب با زمان
۱۲/۰۲/۱۳۸۶: «معلم یعنی کسی که در دل انسان یک چراغی را روشن میکند و او را از جهالتی به دانایی و معرفتی رهنمون میشود. نمونه آن، معلم شهید عزیز ما، یعنی شهید مطهری است که با دانش خود با فکر عمیق و نیرومند، ابعادی از مسائل اسلامی را در بخشهای مختلف حلاجی کرد، روشن کرد و در خلال دهها کتاب با ارزش اینها را در اختیار ما قرار داد.»
۱۵/۰۴/۱۳۸۳: «مرحوم شهید مطهری نمونه یک شخصیت روحانی متناسب با زمان است که میتواند در چالش اول، کار درست بکند و اقدام بجا انجام دهد.»
مطهری، پهلوان مبارزه با التقاط
۱۱/۰۲/۱۳۸۴: «مرحوم شهید مطهری (رضواناللهعلیه) در میدان مبارزه با افکار التقاطی فعال بود؛ حقیقتاً هم پهلوان این میدان بود. در این مرد اصلاً تنبلی وجود نداشت؛ لذا با آن ذخیره علمی و کارآمدی عملی توانست اثر بگذارد.»
۱۲/۰۲/۱۴۰۰: «مرحوم شهید مطهری دائم دغدغه داشت که فکر درست را، فکر متقن و عمقی را بین مخاطبان خود نشر بدهد و یک جهاد نرمافزاری به تمام معنا را ایشان در طول سالیان متمادی شروع کرده بود؛ با امواج مهاجم روبهرو و سینهبهسینه میشد و با آنها برخورد و بر آنها غلبه پیدا میکرد.»
۱۲/۰۲/۱۴۰۰: «شهید مطهری مسئولیت شناس بود، تکلیفگرا بود، واقعاً دغدغه تکلیف داشت. هرگز بیکار نماند؛ میراث علمی پیشینیان در اختیارش بود، خود او هم اندوختههای فراوانی را بر آن افزوده بود و همه اینها را در اختیار مخاطبانش میگذاشت.»
میراث بزرگ مطهری
۱۹/۰۲/۱۳۹۷: «سالهای متمادی از حیات با برکت شهید مطهری گذشته است، اما خون مطهر او و شهادت او امضای حرفهای اوست؛ صادق بود، راست گفت، خوشفکر، بااستعداد و قوی از لحاظ فکری بود و بحمدالله میراث خوبی از خود به یادگار گذاشته که تا امروز همچنان مورد استفاده است.»
۱۱/۰۲/۱۳۸۴: «امروز ما حقیقتاً ریزهخوار سفره انعام فکر شهید مطهری هستیم. در این هیچ تردیدی نیست. فضای فکری جامعه همچنان مرهون فکر او در زمینههای گوناگون، چه در زمینههای فلسفی، چه در زمینههای اجتماعی دینی و چه در زمینههای سیاسی دینی است.»
۱۴/۰۲/۱۳۸۷: «من توصیه میکنم در زمینه مسائل دینی، جوانها از معارف بلندی که جزو بهترین آنها آثار شهید مطهری است، حتماً استفاده کنند... جوانها از کتابهای شهید مطهری استفاده کنید.»
۱۱/۰۲/۱۳۸۴: «اگر کتابهای آقای مطهری مورد مطالعه و مداقه قرار بگیرد، انبوهی از معارف را به ذهن و دل هر خواننده سرازیر میکند؛ اینها مهم و لازم است.»
مطهری، چشمه فیض جوشان
۰۹/۰۲/۱۳۷۱: «روحانیون، معلمین، دانشجویان و نویسندگان با آثار شهید مطهری ارتباط نزدیک برقرار کنند و کتابهای آن بزرگوار را بخوانند. این کتابها حقیقتاً بینش وسیعی و در موارد بسیار، بینش نوینی به خواننده میبخشد.»
۱۱/۰۲/۱۳۷۰: «شهید مطهری (رضواناللَّه علیه) چشمه فیاض و جوشانی بود. اگر ما به خاطر شهادت ایشان متأسفیم علت آن است که این چشمه میتوانست برکات جدیدی را به عالم اسلام ارزانی کند. هر یک ساعت و یک روز از عمر با برکت کسی مثل آن شهید بزرگوار، برای امت اسلام و یکایک مردم مسلمان، دارای فایده است و برای او حسنه.»
۱۵/۰۲/۱۳۷۲: «آن دشمنی که مطهری را بر زمین انداخت و خون او را جاری کرد، دشمنی بود که از ارشادها و آگاهیهایی که او به مردم میداد، صدمه میدید. اگر دستشان میرسید، هر کسی را هم که شبیه مطهری و کوچکتر از مطهری و در راه مطهری بود، بر زمین میانداختند، اما خدای متعال به آنها این فرصت را نداد و انشاءالله هرگز هم نخواهد داد.»
۱۲/۰۲/۱۳۸۳: «از خداوند متعال علو درجات شهید بزرگ انقلاب - مرحوم آیتالله شهید مطهری - را مسئلت میکنم که حقاً و انصافاً برای دیروز و امروز و فردای کشور معلم بزرگی بود؛ یک متفکر دین شناس مؤمن با اخلاص و پرکار. معلمی و کارگری به معنای گسترده در زیباترین شکل آن در این شخصیت عظیم انقلاب متجلی و متبلور بود.»