جوان آنلاین: عبدالناصر همتی، وزیر پیشین اقتصاد، با رأی عدم اعتماد مجلس از سمت خود برکنار شد. حالا ۵۳ روز از این استیضاح میگذرد، اما همچنان وزیری از سمت دولت برای این پست به مجلس معرفی نشده است. دولت برای انتخاب وزرا سازوکاری مشارکتی را طراحی کرده بود، اما در انتخاب وزیر جدید اقتصاد خبری از کارگروهها نیست.
به گزارش فارس، مسئله وزارت اقتصاد البته به کف جامعه هم کشیده شده و مردم در فضای مجازی به شوخی به کاهش قیمت طلا، سکه و دلار اشاره میکنند و آن را به نبود وزیر نسبت میدهند. در میان این بحثها پرسش اصلی این است که سکان وزارت اقتصاد ایران به چه کسی میرسد؟ نهادی که نه مسئولیت مالیه دولت را به طور کامل در دست دارد، نه اقتصاد کلان را مدیریت میکند و نه حتی اقتصاد خارجی را رهبری میکند.
اما میتواند در تمامی تصمیمات دولت نفوذ داشته و نقش سلبی ایفا کند. بر اساس آخرین اخبار رسیده وزیر اقتصاد بعدی احتمالاً از یک ترکیب ۶ نفره بیرون خواهد آمد. ترکیبی متشکل از چهرههای سابقهدار و البته چندچهره جوان و باید منتظر ماند و دید فرد معرفی شده از طرف دولت به نمایندگان مرذم کیست.
سرلیست افراد مدنظر برای تصدی پست وزیر اقتصاد علی طیبنیا است. تنها گزینهای که یکی از اعضای دولت رسماً از او در مصاحبه نامبرده و البته تأیید و تکذیبهای ادامهدار او برای وزارت اقتصاد در ۵۰ روز گذشته مطرح بوده است. طیبنیا ۶۵ سال سن دارد و از این منظر باتجربهترین فرد در این فهرست ششنفره است.
نفر دوم این لیست، سید کامل تقوینژاد است. دبیر فعلی هئیت دولت و رییس سابق سازمان امور مالیاتی سابقه حضور در مدیریت بانک سپه را هم برعهده دارد و از ابتدای گمانهزنیها برای تصدی وزارت اقتصاد نام وی مطرح شد. سومین نفر فهرست وزرای احتمالی اقتصاد آینده که باید توسط دولت به مجلس معرفی شود، سید شمسالدین حسینی است. وزیر سابق اقتصاد که هماکنون در بهارستان نمایندگی مردم را بر عهده دارد و البته علاقه خاصی هم به ورزش کشتی دارد.
سه فرد پایانی این فهرست ششنفره، اما شامل جوانترهاست. سید علی مدنیزاده استاد دانشگاه شریف که سابقه فعالیت در سمتهای مشاور در دولت را در کارنامه دارد و فارغالتحصیل دکتری اقتصاد از دانشگاه شیکاکو است. شنیدهها حاکی از این است که وی بهعنوان گزینه جدی مطرح شده، اما موانعی نیز برای این انتخاب وجود دارد.
پنجمین فرد فهرست ششنفره، حمید پاداش است. پاداش اهل استان آذربایجان غربی و عضو هیأت علمی دانشگاه تهران است که مدرک دکتری خود را در رشته اقتصاد از دانشگاه تهران اخذ کرده است. وی در دولت قبل در سمت معاون هماهنگی و نظارت اقتصادی و زیربنایی معاون اول رئیسجمهور فعالیت کرده و پس از تغییر دولت در این سمت حفظ شده است.
آخرین فرد این فهرست نیز سید محمدهادی سبحانیان است، عضو هیئتعلمی دانشگاه خارزمی سابقه فعالیت در مرکز پژوهشها را دارد و در دولت قبل بهعنوان ریاست سازمان امور مالیاتی انتخاب شد. پس از تغییر دولت نیز عبدالناصر همتی وی را در این جایگاه حفظ کرد.
در روزهای آینده باید منتظر ماند و دید در نهایت کدام اسم از پاستور به بهارستان معرفی شده و در معرض رای اعتماد نمایندگان برای تصدی پست مقام عالی وزارت اقتصاد قرار میگیرد.