تعداد 200 نفر دانشجوی میهمان نیز داریم. تعداد دوهزار و244 نفر از دانشجویان، تحصیلات تکمیلی هستند و دوهزار و 156 نفر نیز در مقطع کارشناسی جذب دانشجو داشتهایم.
هوشنگ طالبی با اشاره به رشتههایی که برای نخستین بار در دانشگاه اصفهان دانشجو پذیرش کردهاند، افزود: از بهمن ماه رشته زبان روسی به رشتههای کارشناسی اضافه می شود و در مقطع کارشناسی ارشد نیز در شش رشته تفسیر و علوم قرآن، امامشناسی ائمه، برنامهریزی درسی، علوم شناختی، مشاوره با گرایش توانبخشی و علوم اقتصادی با گرایش اقتصاد و تجارت الکترونیک دانشجو جذب کردیم. هم چنین در رشتههای بیوشیمی و علوم کامپیوتر گرایش شبکه در مقطع دکترا دانشجو جذب خواهیم کرد.
وی افزود: در سال جاری پنج رشته به رشتههای مجازی این دانشگاه اضافه شده است که در مقطع کارشناسی ارشد شامل رشتههای زبان و ادبیات فارسی، حقوق زن در اسلام، زن و خانواده، آموزش زبان انگلیسی و حقوق خصوصی است.
ر دانشگاه اصفهان با اشاره به رتبهبندی دانشگاه ها تصریح کرد: سال گذشته دانشگاه اصفهان برای نخستین بار در لیست دانشگاههای برتر جهانی قرار گرفت. این دانشگاه در نظام رتبه بندی لایدن هلند از 821 به 796 رسید. در رتبه بندی تایمز در بین دانشگاههای وزارت علوم و وزارت بهداشت رتبه 12 را کسب کرد و از نظر لایدن رتبه 269 آسیا و از نظر تایم رتبه 201 تا 250 آسیا هستیم. در رتبهبندی راند نیز جزو 13 دانشگاه برتر ایران هستیم که این رتبهبندیها حاصل فعالیت آموزشی و پژوهشی دانشگاه است.
طالبي با اشاره به فعالیتهای پژوهشی دانشگاه اضافه کرد: در سال گذشته، یک هزار و 264 مقاله توسط اعضای هیئت علمی دانشگاه به چاپ رسیده و از این میان تعداد مقالات بینالمللی ISI 976 مقاله بوده است که نسبت به سال 1394، 16درصد رشد داشتهایم.
وی با بیان اینکه هر عضو هیئت علمی به طور متوسط 1.5 مقاله ISI در سال گذشته چاپ کرده است، ادامه داد: از این تعدادی که در بالا ذکر شد 194 مقاله مشترک با شرکتهای دانشبنیان و محققان خارجی بوده است .
این استاد دانشگاه ادامه داد: از وزارت علوم نزدیک به 40 مجوز برای مجلات و نشریات گرفتیم که در حال حاضر 34 نشریه فعال هستند.و هم چنین دو مجله ISI و بینالمللی داریم و 41 عنوان کتاب در سال گذشته توسط اعضای هیئت علمی دانشگاه به چاپ رسیده است.
رئیس دانشگاه اصفهان با اشاره به پروژههایی که منجر به قرارداد با بخشهای بیرون از دانشگاه شده است، اضافه کرد: رویکرد دانشگاه در پروژههای کلان، بررسی مشکلات اساسی کشور از جمله آب و محیط زیست است که یکی از آنها منجر به انعقاد قرارداد با شهرداری شده است.
وی با اشاره به پروژههای دیگر دانشگاه گفت: تکنولوژی آب شیرینکن طرحی است که محققان در داخل دانشگاه موفق به ایجاد آن به صورت آزمایشگاهی شدهاند و اکنون نزدیک به مراحل پایانی برای میدانی کردن است که اداره آب و فاضلاب استان پیشنهاد داده تا طرح میدانی آن در منطقه شهرضا اجرا شود.
رئیس دانشگاه اصفهان ادامه داد: بیش از 90 استاد تمام،220 دانشیار و 50 درصد استادیار داریم. در سال گذشته 22 مورد استخدام پیمانی جدید داشتیم و 37 مورد نیز از پیمانی به رسمی آزمایشی تبدیل شدند و 23 مورد از آزمایشی، رسمی قطعی شدند.
رئیس دانشگاه اصفهان با اشاره به فعالیت های عمرانی این دانشگاه ادامه داد: سال خوبی را پشت سر گذاشتیم و در بهمن ماه امسال چند پروژه مورد بهرهبرداری قرار میگیرد، که البته این پروژهها بدون داشتن ردیف و حمایت مالی دولت و از طریق تسهیلات بانکی و کمک خیرین در حال انجام است وارزش ریالی آن 40 میلیارد تومان است. هم چنین 39 مورد تعمیرات اساسی داشتیم، به عنوان مثال با توجه به اینکه دانشگاه اصفهان مجری برگزاری المپیاد ورزشی دانشجویان کشور است نیاز بود تا در تابستان امسال تعمیرات اساسی در خوابگاهها انجام دهیم که شامل زیباسازی نیز می شود، البته اولویت ما دانشجویان دانشگاه اصفهان بودند تا بتوانند از این زیبا سازی استفاده کنند.
طالبی با اشاره به فعالیت های فرهنگی و دانشجویی گفت: امسال در اردیبهشت ماه انتخابات شورای صنفی دانشگاه برگزار شد، هم چنین در سال گذشته بیش از 850 هزار تن غذا در دانشگاه توزیع شده است و بیش از 3.5 میلیارد تومان وام دانشجویی به دانشجویان پرداخت شده است.
وی با بیان اینکه سال گذشته رشد خوبی به لحاظ علمی داشتهایم، تصریح کرد: بیش از 42 هزار مقاله بین المللی توسط اندیشمندان ایرانی به چاپ رسیده و در کیفیت مقالات پیشرفت خوبی داشتیم و شامل دانشگاه اصفهان هم میشود.
رییس دانشگاه اصفهان با اشاره به اهمیت علوم انسانی افزود: علوم انسانی در ایران دارای ارزش است، اما یافتههای علوم انسانی محبوس میشد، اما مقالات علوم انسانی را در مجلات بین المللی به چاپ رساندیم و مسائل علوم انسانی خود را به جهانیان نشان دادیم و با این امر واقعیتهای ارزشیمان را به نمایش گذاشتیم.
طالبی با اشاره به جایگاه بین المللی این دانشگاه و تفاهمنامههای همکاری با دیگر دانشگاهها افزود: سال گذشته چندین هیئت از دانشگاههای مختلف به کشور سفر کردند و به دانشگاه اصفهان نیز آمدند، هم چنین هیئت ایرانی شامل 12 نفر از همکاران ما در سال جاری به شیامن و گوانگجو سفر کردهاند. از مهر امسال نیز دو نفر از اعضای هیئت علمی به دانشگاههای کیامن و گوانگجو اعزام شدند و یک نفر نیز از این دو دانشگاه به اصفهان خواهند آمد.
وی افزود: قرار است پنجم آبان ماه سومین نشست دانشگاه های برتر ایران با 19 دانشگاه عضو اتحادیه دانشگاه ها در مسکو روسیه برگزار شود که دانشگاه اصفهان نیز در این همایش شرکت خواهد کرد.
رییس دانشگاه اصفهان در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا مبنی بر اینکه خیرین به چه میزان از طرحهای پژوهشی حمایت کردهاند، گفت: خیرین در درجه اول در پروژههای عمرانی وارد شدند، اما اخیرا دانشگاهها رویکرد جدیدی را پیش گرفتهاند مبنی بر اینکه بتوانیم برای کمک به فعالیت های علمی وقف داشته باشیم از جمله تجهیز آزمایشگاه برای پروژههایی که قرار است انجام شود.
وی به ایجاد مرکز پژوهشی خیر ماندگار اشاره کرد و گفت: فعالیتهایی در شش ماه گذشته انجام شده و بسیار امیدواریم که این مرکز پژوهشی علاوه بر کمک خیرین به نهادینه کردن وقف برای علم نیز کمک کند.
طالبی با بیان اینکه 191 دانشجو از اتباع خارجی داریم، افزود: از منطقه بصره عراق 20 نفر دانشجوی جدید پذیرفتیم و در حال حاضر بالای 200 نفر دانشجو اتباع بیگانه داریم.
رییس دانشگاه اصفهان با اشاره به قرارداد این دانشگاه با مجتمع فولاد مبارکه تصریح کرد: این قرارداد که برای انجام خدمات و تحقیقات است نوید این را می دهد که حرکت خوبی در ارتباط صنعت و دانشگاه صورت گیرد.
وی درخصوص بدهی دانشگاه گفت: ما در سال 1392 بدهی عمدهای داشتیم، اما تا سال گذشته این بدهیها پرداخت شد و بدهی عمده دیگری نداریم.
طالبی درپایان اذعان نمود : در حال حاضربارایزنی شهرک علمی و تحقیقاتی هستیم و در این راستا رشد خوبی داشتیم، حتی در سال گذشته به یک واحد فناور رسیدیم که بسیار فعال هستند و عموما این مراکز توسط فارغ التحصیلان ایجاد و در حال فعالیت هستند.