کد خبر: 859556
تاریخ انتشار: ۱۰ تير ۱۳۹۶ - ۲۱:۵۹
گزارش «جوان» از مواضع دبير جشنواره فيلم کودک اصفهان
از لابه‌لاي سخنان دبير سي‌امين جشنواره فيلم کودک و نوجوان اصفهان مي‌توان فهميد که منظومه فکري عليرضا رضاداد به مقوله سينماي کودک بيش از اينکه کيفيت‌محور باشد، کميت‌محور است.
جواد محرمي
 
از لابه‌لاي سخنان دبير سي‌امين جشنواره فيلم کودک و نوجوان اصفهان مي‌توان فهميد که منظومه فکري عليرضا رضاداد به مقوله سينماي کودک بيش از اينکه کيفيت‌محور باشد، کميت‌محور است. او تأکيد مي‌کند: «دلبستگي من بيشتر و پيش‌تر از برگزاري جشنواره، به بحث توليد است.» رضاداد اين سخنان را در آيين رونمايي از 40 فيلم کوتاه با موضوع کودک و نوجوان که توسط فيلمسازان جوان اصفهاني ساخته شده بيان مي‌کند. او حتي از اين سخن مي‌گويد که «اصفهان مي‌تواند به پايلوت سينماي کودک و نوجوان تبديل شود.» ولي مختصات رفتن به سوي اين موقعيت در سخنان رضاداد از شفافيت مطلوبي برخوردار نيست.
  
التهاب در جشنواره!
دبير سي‌امين جشنواره فيلم کودک و نوجوان اصفهان مي‌گويد: اگر بتوان از فرصت چهار ساله‌اي که به وجود آمده، به درستي استفاده کنيم، ديگر التهابات به سراغ جشنواره نخواهد آمد، چراکه التهاب در جشنواره به معني التهاب در سينماي کودک و نوجوان است. البته رضاداد توضيحي درباره اينکه التهاب در جشنواره کودک دقيقاً يعني چه نمي‌دهد. او مي‌گويد: «مي توان فيلم‌هاي توليدي در اصفهان را به جشنواره‌هايي مانند جشنواره بين‌المللي فيلم‌هاي کوتاه ارسال کرد تا در آنجا براي اولين بار نمايش داده شود. اينگونه جشنواره‌ها مي‌تواند جايي باشد که  فيلم‌ها در آن پرده‌برداري و بهره‌برداري شود.»
پرده‌برداري و بهره‌برداري دو کلمه‌اي است که دبير جشنواره کودک از آنها براي دلگرم کردن فيلمسازان جوان استفاده مي‌کند، اما همچنان معلوم نيست منظور او از استعمال اين دو واژه براي فيلم‌هاي کوتاه کودک دقيقاً چه مختصاتي را دربر مي‌گيرد. دبير سي‌امين جشنواره بين‌المللي فيلم‌هاي کودکان و نوجوانان ادامه داد: اگر در برگزاري چنين جشنواره‌اي يا در هر رويدادي داراي تئوري نباشيم، شايد در ميانه راه بمانيم، به همين دليل بايد بدانيم که به کجا پيش خواهيم رفت.
  
واژه‌هاي کلي آقاي دبير
 رضاداد با بيان اينکه داشتن يک افق براي فعاليت‌ها بسيار مهم است، اضافه مي‌کند: در تئوري برگزاري جشنواره، حلقه اتصال بين توليد و نمايش از اهميت بسياري برخوردار است. وي همچنين خاطرنشان کرد: اگر در جشنواره فيلم‌هاي کودک و نوجوان، توليد و نمايش درست مديريت و سازماندهي نشود، اگرچه جشنواره برگزار خواهد شد اما تأثيرگذاري آن حداقلي خواهد بود.  دبير جشنواره کودک اصفهان توضيحي درباره چگونگي حلقه اتصال بين توليد و نمايش و لزوم مديريت و سازماندهي آن که از نظر او اهميت زيادي دارد ارائه نمي‌دهد. در واقع به نظر مي‌رسد که قرار نيست مصائب و مشکلات سينماي کودک از حد کلي‌گويي‌هاي هميشگي فراتر رود و از وضعيت نامطلوب اين سينما گره‌گشايي شود.
  
فرصت طلايي 4 ساله!
مشاور ارشد سازمان سينمايي فارابي با بيان اينکه تصدي مسئوليت با اينکه همه کارها را خودمان انجام دهيم فرق مي‌کند، اظهار کرد: بايد مواظب تحقق مسئوليت‌ها باشيم؛ همه شهرهاي کشور توانايي ياري رساندن براي برگزاري جشنواره را دارند و بايد با همياري هم از پتانسيل تمام شهرها استفاده کنيم. بسيار خرسند مي‌شويم که اصفهان پايتخت فيلم‌هاي کودکان و نوجوانان به لحاظ مديريت باشد، چراکه در ارزيابي علاقه در اين حوزه، اصفهان جزو شهرهايي است که پتانسيل‌هاي زيادي را داراست. به عنوان نمونه اصفهان در سهم اقتصاد سينما و جذب مخاطب در سينما در کشور در رتبه دوم قرار دارد.
 
وي اضافه کرد: امروز مي‌تواند روز ميثاق‌مان باشد براي تحقق اينکه اصفهان پايلوت سينماي کودکان و نوجوانان در کشور باشد.  رضاداد از يک فرصت به‌زعم او تاريخي و طلايي چهار ساله سخن مي‌گويد؛ فرصتي که به‌زعم او شرايط سياسي حاکم بر کشور براي سينماي کودک ايجاد کرده است: «با توجه به استقرار شوراي شهر جديد در اصفهان و روي کار ماندن دولت مستقر، يک فرصت تاريخي و طلايي چهار ساله در اختيار داريم که تا به حال اين فرصت وجود نداشته است. حداقل به مدت چهار سال تغييراتي در سطح کلان کشور وجود نخواهد داشت. اگر بتوان از اين فرصت به درستي استفاده کرد، ديگر التهابات به سراغ جشنواره نخواهد آمد. به نظر من التهابات در جشنواره به معني التهاب در سينماي کودک و نوجوان است.»
  
ارزش ما‌ در متفاوت بودن ماست!
دبير سي‌امين جشنواره بين‌المللي فيلم‌هاي کودکان و نوجوانان در ديدار با داوران کودک و نوجوان اين جشنواره خطاب به آنها گفت: جشنواره فرصت گفت‌وگو کردن و يادگيري خوب گفت‌وگو کردن را فراهم مي‌کند و قرار است متفاوت بودن را در جشنواره بياموزيم. جلسه ديدار دبير سي‌امين جشنواره فيلم‌هاي کودکان و نوجوانان با داوران کودک و نوجوان در نخستين روز جشنواره جمعه ۹تيرماه در پرديس سينمايي چهارباغ برگزار شد.
عليرضا رضا‌داد، دبير جشنواره در اين جلسه درباره فايده متفاوت بودن صحبت کرد و گفت: همه ما با هم تفاوت‌هايي به لحاظ شرايط اجتماعي و فردي و موقعيت‌هايمان داريم، اما هميشه نمي‌توانيم اين تفاوت‌ها را بروز دهيم و ناگزيريم از آنها بگذريم و بنا به تغيير شرايط از اين تمايل صرف‌نظر مي‌کنيم.
 
وي تأکيد کرد: پدر و مادرهايمان هميشه در حال راهنمايي ما هستند. آنها به ما مي‌گويند چه کاري را انجام دهيم و چه کاري را انجام ندهيم. البته اين موقعيت اجتناب‌ناپذير است. خود شما هم وقتي بزرگ شويد با فرزندان‌تان همين‌طور رفتار مي‌کنيد و خودتان را در برابر فرزندان‌تان مسئول مي‌دانيد، اما اينجا در جشنواره فيلم‌هاي کودکان و نوجوانان شما در موقعيتي قرار داريد که مي‌توانيد وجوه متمايز خودتان با ديگران را بروز دهيد.
 
دبير جشنواره با اشاره به فراهم آمدن فرصت گفت‌وگو با يکديگر در جشنواره فيلم‌هاي کودکان و نوجوانان گفت: جشنواره براي شما فرصت گفت‌وگو کردن و يادگيري خوب گفت‌وگو کردن را فراهم مي‌کند. از ميان چند ميليارد مردم کره زمين اين فرصت براي شما ۶۰ نفر پيش‌آمده كه اين يک هفته براي اين هدف مشترک با هم باشيم؛ هفته‌اي که ديگر تکرار نمي‌شود. البته هيچ‌کدام از موقعيت‌هاي زندگي انسان تکرار نمي‌شود، اما فرصتي که در اين جشنواره براي تماشاي فيلم و ارائه نظراتتان داريد تا ابد با شما و در خاطر شما خواهد ماند.  رضاداد ادامه داد: در اين هفته بايد خودمان را معرفي کنيم و همديگر را بشناسيم. فکر مي‌کنم اگر خودمان باشيم و تحت‌‌تأثير ديگران قرار نگيريم، وقتي فيلمي به عنوان فيلم برتر انتخاب مي‌شود، خوشحال مي‌شويم. چون با خودمان مي‌گوييم من نظرم را گفتم و حالا آن فيلم انتخاب نشد، اما اگر نظر حقيقي خودمان را نگوييم و فيلمي تحت‌ تأثير نظر غيرحقيقي ما برنده شود تا سال‌هاي سال از خودمان مي‌پرسيم چرا نظر حقيقي‌ام را نگفتم. بنابراين درخواستي که از شما داريم اين است که خودتان باشيد و نظرات خودتان را درباره فيلم‌ها بيان کنيد.  وي خطاب به والديني که در سالن حضور داشتند، گفت: ما اين توصيه را هم براي مربيان و هم پدر و مادرها داريم، چون در بسياري از مواقع به بچه‌هايمان اجازه نمي‌دهيم خودشان باشند. بايد از اين فرصت براي شناخت بهتر و بيشتر فرزندانمان استفاده کنیم.
 
به گزارش «جوان» از نوع برنامه‌ها و سخنان دبير جشنواره فيلم کودک و نوجوان اصفهان اين‌طور برمي‌آيد که عليرضا رضاداد متأسفانه آن‌طور که بايد نسبت به ملزومات، گره‌ها، کمبودها و موانع اصلي سينماي کودک و نوجوان اشراف کامل ندارد. در واقع کلي‌گويي‌هاي عليرضا رضاداد آن چيزي نيست که بتواند گرهي از شرايط نامطلوب سينماي کودک باز کند. ظاهراً فرهنگ و هنر از منظر مدير و مشاور ارشد سينمايي دولت يازدهم امري جناحي تلقي مي‌شود، چراکه وي از دوره طلايي چهارساله‌اي سخن مي‌گويد که احتمالاً با جابه‌جايي دولت قرار نيست راهبردهاي آن ادامه داشته باشد، شايد هم اساساً راهبردي وجود ندارد، به هر حال براي سينماي کودک و نوجوان کشورمان آرزوي موفقيت مي‌کنيم و منتظر ميوه‌هاي دوران طلايي وعده داده شده، مي‌مانيم.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار