روسيه و امريكا در حالي درباره پيشنويس قطعنامه مربوط به امحاي تسليحات شيميايي سوريه به توافق رسيدند كه كاخ سفيد در مقابل تهديد كرملين به وتو قطعنامهاي كه بوي حمله نظامي به سوريه بدهد يكبار ديگر از مواضع خود عقب نشست و از گنجاندن بند هفت منشور سازمان ملل در قطعنامه منصرف شد.
پنجشنبه وزراي خارجه روسيه و امريكا از توافق مسكو و واشنگتن در مورد پيشنويس قطعنامه شوراي امنيت سازمان ملل متحد در خصوص امحاي تسليحات شيميايي سوريه خبر دادند. پنج عضو دائم شوراي امنيت عصر روز جمعه پيش نويس مذكور را به رأي گذاشته و آن را تصويب كردند تا به اين ترتيب در صورت عدم اجراي مفاد قطعنامه در مورد امحاي سلاح شيميايي از سوي دولت سوريه، مجازاتهايي عليه دمشق وضع شود كه ديگر گزينه مداخله نظامي در ميان اين مجازات وجود ندارد. سرگئي لاوروف، وزير امور خارجه روسيه عصر پنجشنبه با بيان اينكه روسيه با همپيمانان امريكايي، انگليسي، فرانسوي و چيني خود بعد از روزها مذاكره، بر سر قطعنامه سوريه به توافق رسيده است، اعلام كرد: در پيشنويس قطعنامه مربوط به مسئله سلاحهاي شيميايي سوريه براي ارائه به شوراي امنيت، بند هفتم منشور سازمان ملل منظور نشده است.
طبق فصل هفتم منشور سازمان ملل متحد، شورا قدرت زياد و گستردهاي براي ارزيابي تصميمهاي گرفته شده در وضعيتهاي تهديد صلح جهاني، تخطي از رويههاي صلح، يا اعمال خشونت و زور در سطح جهاني دارد. در چنين وضعيتهايي، كار شورا محدود به توصيه نميشود و ميتواند اقدامات جدي مانند استفاده از نيروهاي مسلح نظامي براي نگهداري يا بازگرداندن صلح و امنيت جهاني انجام دهد. وزير خارجه روسيه ادامه داد: در اين قطعنامه از دبير كل سازمان ملل خواستار كمك به كارشناسان اين سازمان در تمام مراحل فعاليت در سوريه شده و تعهدات دولت سوريه به عنوان عضو كنوانسيون منع سلاحهاي شيميايي و كشور دعوتكننده كارشناسان سازمان منع سلاحهاي شيميايي براي كنترل و امحاي اين تسليحات را مشخص كردهايم. جان كري، وزير امور خارجه امريكا نيز با تأييد اين خبر گفت: اقدامات پاياني روي پيش نويس قطعنامه سوريه انجام شد و اين پيشنويس براي رأيگيري آماده شده است. يك ديپلمات امريكايي حاضر در سازمان ملل نيز اعلام كرد: روسيه پذيرفته تا قطعنامهاي قوي والزامآور درباره سلاحهاي شيميايي سوريه و برنامههاي مرتبط با آن صادر شود و اين قطعنامه يك قطعنامه تاريخي و بيسابقه در تاريخ شوراي امنيت محسوب ميشود. كشورهاي غربي سعي داشتند قطعنامهاي تحت فصل هفتم منشور سازمان ملل عليه دمشق تصويب كنند كه در آن استفاده از زور و نيروي نظامي براي مجازات سوريه در نظر گرفته شده باشد كه اين امر با مخالفت روسيه مواجه شد. در پيش نويس اين قطعنامه به طور مشخص از دخالت نظامي يا اقدام نظامي عليه سوريه سخن به ميان نيامده اما تأكيد شده در صورتي كه دولت دمشق به بندهاي قطعنامه عمل نكند، شوراي امنيت ميتواند مجازاتهايي براي دمشق در نظر بگيرد.
اسد: جنگ شود، ارتش روس وارد ميشود روزنامه الاخبار لبنان در گزارشي به انتشار سخناني از بشار اسد پرداخت كه وي در آن درباره حمايت روسيه، ايران و حزبالله از دمشق و امكانات غافلگيركننده ارتش سوريه در رويارويي با رژيمصهيونيستي خبر داد. روزنامه الاخبار لبنان در گزارشي نوشت: بشار اسد، رئيسجمهور سوريه در ديدار با هيئتي كه براي ديدار با وي به دمشق رفته بودند با بيان اينكه از دست دادن سلاحهاي شيميايي براي سوريه يك خسارت استراتژيك نيست گفت: ما درسوريه سلاحهاي پيشرفتهتر و استراتژيكتري در اختيار داريم كه ميتوانيم در يك لحظه اسرائيل را با آن كور كنيم. رئيسجمهوري سوريه با بيان اينكه اوباما ضعيف و ناتوانتر از آن است كه بتواند به سوريه حمله كند، گفت: روسيه به تمامي مسئوليتهاي خود به نحو احسن عمل كرده است. مسكو به ما تعهد داده كه در هرگونه جنگ عليه سوريه، نيروهاي نظامي روسيه نيز وارد عمل خواهند شد و با حضور در خاك سوريه با هر كسي كه در سوريه در مقابل ارتش بايستد مقابله ميكنند. وي در پايان فاش كرد كه اخيرا هيئتهايي از اتحاديه اروپا براي گشايش كانالهاي ديپلماتيك به سوي سوريه سرازير شدهاند تا بار ديگر مذاكرات ديپلماتيك ميان دو طرف به جريان بيفتد.