کد خبر: 1327922
تاریخ انتشار: ۱۷ آبان ۱۴۰۴ - ۲۲:۲۰
 شیوا نوروزی

کمیته اخلاق فدراسیون فوتبال روز پرکاری را پشت سر گذاشت و در اقدامی تکراری، بی‌فایده و فرمالیته، به صورت کیلویی چند مدیر از دو باشگاه پرسپولیس و استقلال را احضار کرد. همچنین کمیته انضباطی هم دست به کار شده تا با بررسی شواهد و مستندات، نسبت به حواشی دیدار پرسپولیس و استقلال خوزستان واکنش نشان دهد. حاصل تلاش‌های این دو کمیته اگرچه کوچک‌ترین تأثیری در کاهش بی‌اخلاقی‌ها، توهین‌ها و تهمت‌ها در فوتبال ایران ندارد، ولی جریمه‌های سنگین احتمالی، درآمد‌های خوبی را برای فدراسیون به همراه خواهد داشت. 
شعار توهین‌آمیز هواداران علیه تیم رقیب اصلاً در فوتبال ما تازگی ندارد و باید اعتراف کنیم که سال‌هاست فحاشی جزئی جدا نشدنی از فوتبال ایران شده است. این واقعیت تلخ برای همه عیان است و برخی در این یکی، دو روز طوری رفتار کرده و حرف زده‌اند که گویی برای اولین‌بار است که روی سکو‌ها فحش داده می‌شود! تنها فرق ماجرا در انتشار فیلم کوتاه از این فحاشی در صفحه رسمی باشگاه است. هرچند این فیلم به سرعت از صفحه باشگاه پاک شد، ولی تأثیر خودش را گذاشت و یک‌بار دیگر واقعیت‌های زشت و تلخ مستطیل سبز کشورمان را به همه یادآوری کرد. بعد از اینکه کلی بیانیه و مصاحبه‌های تند از سوی آبی‌ها منتشر شد و قرمز‌ها هم از تاریخ، قدمت و واجب بودن اخلاق گفتند، تازه کمیته اخلاق یادش افتاده که کاری نکرده و وقت احضار مدیران پرسپولیس رسیده است. بعد از چند ساعت و برای خالی نبودن عریضه و رعایت انصاف، دو مدیر از باشگاه استقلال نیز احضار شدند. 
پرواضح است که حضور پیمان حدادی، عباس اسماعیل‌بیگی، محسن شاهمرادی، تاجرنیا و مهدی واعظی در کمیته اخلاق فرمایشی است. همه می‌دانند فعالیت کمیته اخلاق به رغم مسئولیت حقوقی و قانونی که دارد، عملاً تأثیری در رفع مشکلات فرهنگی، اخلاقی و رفتاری فوتبال و فعالان آن نداشته و ندارد. تا جایی که یادمان می‌آید، افراد مختلف احضار و جلسه‌ای هم با حضورشان برگزار شده است و نهایت جریمه و محرومیتی برای برخی در نظر گرفته شده و بسیاری از تنبیهات نیز کاهش یافته یا کلاً لغو شده‌اند. سال‌هاست وضعیت بغرنجی بر سکو‌های استادیوم‌های فوتبال حاکم شده و عملاً رفتار‌های زشت زیادی روی این سکو‌ها رخ می‌دهد. 
در یکی، دو مورد خاص و بعد از درگیری شدید برخی هواداران، حتی عکس و چهره‌هایشان نیز در رسانه‌ها منتشر شد، ولی نه خبری از اقدام جدی کمیته‌های اخلاق و انضباطی شد و نه آن هواداران خاص منتبه شدند! متأسفانه باید بپذیریم که بخش اعظم شعار‌هایی که در ورزشگاه‌ها سر داده می‌شوند، حاوی الفاظ زشت و رکیک است و سال‌هاست که صداوسیما در پخش زنده بازی‌ها اقدام به قطع صدای تماشاگران می‌کند. فیلم مذکور تنها چند ثانیه از این واقعیت را نشان داد و اگر ۱۰۰ نفر دیگر هم به کمیته اخلاق احضار شوند باز هم نباید منتظر کاهش شدت فحاشی‌ها باشیم، حتی باید حواسمان به تیم مقابل هم باشد و اینکه آنها احتمالاً در اولین بازی پیش‌رو و اولین فرصت از خجالت تیم رقیب در خواهند آمد. 
چند نفری احضار و یکی، دو نفر هم از باشگاه پرسپولیس برکنار شدند. 
کمیته اخلاق بیاید و به مردم بگوید دقیقاً از کدام «اخلاق» حرف می‌زند! دربی تهران در پیش است و جدا از بحث نامعلوم بودن محل برگزاری این بازی، چه برنامه‌ای برای تنش‌های همیشگی هواداران سرخابی دارید؟ با این اوضاع و با این حجم از بی‌تفاوتی به مباحث فرهنگی و اخلاقی، تنها راهکارتان همان بازی بدون تماشاگر است و بس. البته این معضل فقط مختص دربی تهران نیست و در برخی دیدار‌های حساس نیز گویا اولین و آخرین چاره‌ای که به ذهن‌تان می‌رسد، برگزاری بازی در ورزشگاه خالی است. پاک کردن صورت مسئله راحت‌ترین کار ممکن است و اینکه هنوز خیال می‌کنید مردم و به‌ویژه هواداران با احضار چند نفر به شما نمره قبولی می‌دهند.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار