کد خبر: 1308486
تاریخ انتشار: ۳۰ تير ۱۴۰۴ - ۱۵:۵۶
کدام استان ها در پیشانی تنش آبی قرار دارند سخنگوی صنعت آب،گفت: مجموع بارش‌ها در سال آبی جاری تا ۲۸ مرداد ۱۴۷ میلیمتر بوده که نسبت به دوره مشابه دراز مدت ۳۸ درصد کاهش بارندگی داشته ایم.

جوان آنلاین: عیسی بزرگ زاده سخنگوی صنعت آب، امروز ۳۰ تیرماه در نشست خبری گفت: مجموع بارش‌ها در سال آبی جاری تا ۲۸ مرداد ۱۴۷ میلیمتر بوده که نسبت به دوره مشابه دراز مدت ۳۸ درصد و نسبت به دوره مشابه سال گذشته ۴۰ درصد کاهش بارندگی داشته ایم.

بزرگ زاده خاطر نشان کرد: سال آبی جاری یکی از خشک‌ترین سال‌های آبی در دوره آنارشی بوده و رتبه ۵۶ را از شدت خشکسالی در ۵۷ ساله دارد یعنی دومین سال بسیار سخت خشک است.

وی ادامه داد: ورودی سدها از ابتدای سال آبی تا کنون ۲۲ میلیارد و ۷۶۰ میلیون متر مکعب بوده است که در مقایسه با سال گذشته ۴۳ درصد کاهش یافته است همچنین حجم آب موجود در سدها ۲۲ میلیارد ۹۶۰ میلیون متر مکعب است در حالی که سال گذشته این عدد سال گذشته به ۳۱ میلیارد متر مکعب می‌رسید.

سخنگوی صنعت آب با اشاره به اینکه ۲۴ استان در تنش آبی قرار دارند، خاطر نشان کرد: شهرهای تهران، مشهد، اراک، اصفهان، تبریز، ساوه، بندر عباس و...... در پیشانی تنش آبی قرار دارند.

سخنگوی صنعت آب خاطر نشان کرد: قیمت آب تا الگوی مصرف با ۱۲ متر مکعب و زیر الگو مصرف کند ۱۴ هزار و ۶۵۰ تومان باید مصرف کنند، یک و نیم برابر الگو یک مصرف ۸۸ هزار ۴۸۱ تومان، یک و نیم تا دو برابر الگو ۲۰۱ هزار و ۸۴۵ و بیش از ۲ تا ۳ برابر الگو ۴۸۰ هزار ۶۸۷ تومان است که متأسفانه تعرفه‌ها قدرت بازدارندگی ندارند

به گفته این مقام مسئول ۱۷۰۰ انشعابات حساس شده که ۱۲۰۰ عدد آن به مخزن ذخیره تجهیز شده اند که تحت تأثیر فشار آب قرار نگیرند تعداد فضای سبز پیمایش شده سه هزار عدد است که ۷۰۰ چاه در اختیار شهر داری قرار دارد که از این تعداد ۵۵ چاه کیفیت آب شرب دارند و سالانه ۱۶۰ میلیون متر مکعب آب مصرف می‌کند.

وی ادامه داد: وزارت نیرو اعلام آمادگی می‌کند که می‌تواند پساب را جایگزین استفاده از چاه‌ها کند تا به جز ۵۵ چاه موجود که امکان استفاده آب شرب دارند، مابقی چاه‌ها مورد استفاده قرار نگیرند تا بیلان آب از بین نرود.

وی افزود: پروژه انتقال آب از طالقان ۶۰ درصد پیشرفت داشته و تا پایان شهریور وارد مدار می‌شود و به کمک تهران می آیدو نشتی سد لار هم برنامه زمانبندی شده آن ۱۴۰۵ است.

بزرگزاده تاکید کرد: در صورت اجرای این پروژه هر کدام ۲۴۰ میلیون متر مکعب به ظرفیت آب تهران افزوده می‌شود.

سخنگوی صنعت آب در رابطه با انتقال آب از دریا خاطر نشان کرد: حوزه خزر پریای بسته است و برای مصارف ساحلی محدودیت وجود ندارد به خصوص مصارف صنعتی برای دریای عمان از دیرباز مورد استفاده قرار می‌گرفت.

به گفته وی طرح انتقال آب از خزر به سمنان در قالب ۲۰۰ میلیون متر مکعب وجود دارد که در حال مطالعات است و صنایع هنوز درخواستی مبنی بر آن نداده اند.‌

بزرگ‌زاده در پاسخ به سؤالی درباره کیفیت آب در سال‌های خشک گفت: ما در دوره‌های خشک ممکن است به لحاظ کیفیت آب دچار چالش شویم، اما این بحران به معنای آب ناسالم نیست.کیفیت آب شرب، خط قرمز ماست. همان آبی که مردم تهران مصرف می‌کنند، ما و خانواده‌های ما نیز در سراسر کشور استفاده می‌کنیم.
وی با اشاره به گستردگی نظارت کیفی بر منابع آب کشور گفت: بیش از ۹۰۰ تا نزدیک به هزار واحد آزمایشگاهی فعال مخصوص پایش کیفیت آب در سراسر کشور داریم و در تهران نیز اکیپ‌های ثابت و سیار فعال هستند. کمیت آب را نمی‌شود همیشه با هزینه جبران کرد. وقتی بارش نباشد یا آبخوان خالی باشد، حتی پول هم راه‌گشا نیست. اما کیفیت را با سرمایه و کنترل می‌توان مدیریت و اصلاح کرد.

سخنگوی صنعت آب با در پاسخ به سوال خبرنگار مهر مبنی بر علت قطعی های مکرر و عدم اطلاع رسانی به مشترکان اشاره به پیچیدگی شبکه آبرسانی تهران گفت: طول این شبکه حدود ۲۱ هزار کیلومتر است و برخی لوله‌ها ۵۰ تا ۷۰ سال قدمت دارند. به دلیل اختلاف ارتفاع مناطق مختلف شهر، ناچار به استفاده از فشارشکن‌های متعدد هستیم، اما این فشارشکن‌ها هم گاهی به شکل مطلوب عمل نمی‌کنند.

وی ادامه داد: کاهش فشار آب باعث می‌شود تا در برخی خانه‌های طبقه اول یا دوم افت فشار جدی حس شود، اما اگر فشار بالا برود، نشت شبکه به حدود ۸۰ میلیون مترمکعب در سال می‌رسد. به همین دلیل سامانه ۱۲۲ را تقوین کردیم تا ا ز این طریق به سرعت مشکلات را شناسایی و پیگیری کنیم.

وی با اشاره به پیش‌بینی مصرف تا سال ۱۴۰۷ گفت: مصرف استان تهران باید از حدود ۳.۷ میلیارد مترمکعب به ۲.۲ میلیارد مترمکعب کاهش یابد. در این میان، کاهش ۳۰ درصدی برداشت آب زیرزمینی اجتناب‌ناپذیر است.

سخنگوی صنعت آب افزود: سهم کشاورزی از مصرف آب استان حدود ۴۵ درصد است و اگر این سهم اصلاح نشود، رسیدن به تعادل آبی ممکن نخواهد بود.
بزرگ‌زاده بار دیگر بر واقع‌نگری در مواجهه با بحران آب تأکید کرد و گفت: شبکه آبرسانی تهران بسیار پیچیده است. نقد کردن آسان است، اما حل واقعی این مشکلات نیازمند همکاری فنی، اجتماعی، و حکمرانی است. ما آمادگی کامل برای انجام وظایف خود داریم و انتظار داریم همه دستگاه‌ها و شهروندان نیز نقش خود را ایفا کنند.
وی با اشاره به وضعیت مصرف در استان خوزستان اظهار کرد: متأسفانه در برخی مناطق، بیش از ظرفیت‌های تعمیر و تخصیص‌یافته، مصرف صورت می‌گیرد که این امر آثار مخربی بر کیفیت و کمیت آب دارد. این موضوع از گذشته مطرح بوده و همچنان یکی از چالش‌های جدی استان است.

بزرگ زاده با اشاره به طرح‌های بزرگ کشاورزی در خوزستان افزود: ده‌ها هزار هکتار توسعه نیشکر در استان انجام شده که بارها و بارها مورد نقد کارشناسان قرار گرفته است. من نمی‌خواهم وارد جزئیات آن شوم، اما روشن است که این طرح‌ها هم برداشت آب قابل توجهی دارند و هم بازگشت پساب، آن هم آبی شور، به منابع آبی منطقه انجام می‌شود. این وضعیت، بیلان جریان آب را بر هم زده و موجب پیش‌روی آب دریا شده است.

بزرگ‌زاده با بیان اینکه در منطقه یکی دو پروژه نیز در دست اجرا داریم، تصریح کرد: متأسفانه این پروژه‌ها به دلایل مختلف، یا پیش نرفته‌اند یا آن‌طور که باید، پیشرفت نداشته‌اند. با این حال، همان‌گونه که برای تهران الگویی تهیه کردیم که مشخص می‌کرد هر بخش باید به چه نقطه‌ای برسد، برای خوزستان نیز چنین کاری انجام داده‌ایم.

سخنگوی صنعت آب، یکی از موانع اجرای پروژه‌ها را مخالفت‌های اجتماعی دانست و گفت: برخی از این پروژه‌ها با مخالفت‌هایی مواجه شدند که عمدتاً معتقد بودند باید به شکل دیگری اجرا شوند. قفل‌های کشتیرانی در بهمن‌شیر یا مارون نیز از همین جنس پروژه‌ها هستند که به دلیل این مخالفت‌ها به سرانجام نرسیده‌اند. متأسفانه مردم این منطقه آسیب دیده‌اند یا در حال آسیب دیدن هستند. ما باید مصرف آب در خوزستان را معقول کنیم. مصرف‌کننده غیرمعقول که هم به کمیت و هم به کیفیت آب لطمه می‌زند باید کنترل شود. ان‌شاءالله این اقدام در دستور کار خواهد بود.

برچسب ها: تنش آبی ، کم آبی ، ابرسانی
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار