کد خبر: 1306446
تاریخ انتشار: ۱۸ تير ۱۴۰۴ - ۱۷:۲۵
شناسایی ۲۵۹ مورد ابتلا به تب دنگی در کشور/ صید پشه آئدس در ۸ استان از ابتدای سال ۱۴۰۴ تا تاریخ ۱۷ تیرماه، تعداد ۲۵۹ مورد ابتلا به تب دنگی در کشور شناسایی شده و پشه آئدس در ۸ استان کشور صید شده است.

جوان آنلاین: بیماری تب دنگی، یکی از عفونت‌های ویروسی مهم با الگوی بالینی پیچیده است که می‌تواند طیف وسیعی از علائم و پیامد‌های بالینی را در بیماران مختلف به همراه داشته باشد.

به گزارش تسنیم، این بیماری که توسط ویروس دنگی و از طریق نیش پشه‌های آئدس، به ویژه آئدس اجیپتی و آئدس آلبوپیکتوس منتقل می‌شود، در مناطق گرمسیری و نیمه‌گرمسیری جهان شیوع بالایی دارد و با توجه به الگوی غیرقابل پیش‌بینی پیشرفت آن، یکی از چالش‌های مهم پزشکی و بهداشتی به شمار می‌آید.

علائم تب دنگی چیست؟

یکی از ویژگی‌های بارز تب دنگی، بروز تب چند روزه است که معمولاً با دو یا چند علامت از جمله تهوع، استفراغ، بثورات پوستی، سردرد، درد پشت چشم، درد‌های عضلانی و مفصلی همراه است. این علائم می‌توانند در هر بیمار به شکل متفاوتی ظاهر شوند و شدت آنها نیز متغیر است. در بسیاری از موارد، بیماری با علائم نسبتاً خفیف شروع می‌شود، اما در برخی بیماران ممکن است به سرعت پیشرفت کرده و وارد مرحله‌ای بحرانی شود که با بروز علائم هشدار دهنده‌ای مانند استفراغ پایدار، درد شدید و مداوم شکمی، تجمع مایع در بدن و بزرگی کبد همراه است.

شناسایی ۲۵۹ مورد ابتلا به تب دنگی در سال جاری

براساس گزارش‌های نظام مراقبت بیماری‌های واگیر، از ابتدای سال ۱۴۰۴ تا تاریخ ۱۷ تیرماه، تعداد ۲۵۹ مورد ابتلا به تب دنگی در کشور شناسایی شده است. از این تعداد، ۲۵۵ مورد در شهرستان چابهار گزارش شده که ۲۴۹ مورد بومی و ۶ مورد مربوط به بیماران آلوده شده در کشور پاکستان بوده‌اند. همچنین، دو مورد در زاهدان و دو مورد در ایرانشهر گزارش شده است که هر سه بیمار سابقه سفر به چابهار داشته‌اند. 

در سال ۱۴۰۳ بالغ بر ۱۱۲۶ مورد تب دنگی در کشور تشخیص داده شد که تعداد ۹۲۲ مورد آن در داخل کشور رخ داده است و انتقال محلی محسوب می‌شود و مابقی بیماران در خارج از کشور به بیماری دچار شده‌اند.

صید پشه آئدس در ۸ استان کشور

در تمامی مبادی مرزی زمینی، ریلی، دریایی و هوایی بین المللی مراقبت حشره شناسی انجام می‌شود. در حال حاضر پشه آئدس در استان‌های هرمزگان، سیستان و بلوچستان (چابهار و کنارک)، بوشهر (عسلویه و کنگان)، فارس (شهرستان مهر)، در تمامی نقاط استان گیلان، در شهرستان‌های رامسر، تنکابن، عباس آباد، محمودآباد و نور استان مازندران و شهرستان بیله سوار استان اردبیل، شهرستان‌های خدافرین، هوراند و کلیبر استان آذربایجان شرقی گزارش شده است.

راه‌های پیشگیری از تب دنگی

با توجه به این که تب دنگی از طریق نیش پشه‌های آئدس انتقال می‌یابد و این پشه‌ها عمدتاً در آب‌های راکد از جمله ظروف زیر گلدان، ظروف زیر کولر و... تخم‌گذاری می‌کنند، اقدامات پیشگیرانه مانند استفاده از پشه‌بند و دفع مناسب آب‌های راکد از جمله راهکار‌های مهم در کاهش شیوع این بیماری محسوب می‌شوند.

برچسب ها: ویروس ، پاکستان ، گیلان
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار