موضوع روابط دختر و پسر از مهمترین و حساسترین موضوعات مطرح در روابط بشری است. همواره بخش عمدهای از مباحث روانشناسی در علوم انسانی، به صورت دقیق و موشکافانه به این موضوع میپردازند و زوایای گوناگون آن را میکاوند.
کتاب نیازها و حجاب دختران وزنان به قلم محسن ماجراجو به سؤالات در موضوع حجاب میپردازد و فواید آن را در استحکام خانواده مورد بررسی قرار میدهد. براساس این کتاب نیاز به جنس مخالف، تمایل به او و آسیبهای این نیاز، معمولاً در سنینی اتفاق میافتد که سرنوشت یک عمر زندگی مشترک و حیات اجتماعی و خانوادگی افراد در همان سنین در حال شکلگیری است و این موضوع اهمیت و ظرافت این بحث را دوچندان میکند.
جامعه و به خصوص فرهیختگان و روانشناسان و متولیان امور فرهنگی باید با حساسیت و تیزبینی این دوره حیات جوانان را بکاوند و در اندیشه گذراندن بسامان این دوره، برای سرمایههای اصلی کشور یعنی جوانان باشند.
نپرداختن به مسائل جنسی، عاطفی، نیاز به جنس مخالف، روابط بین دختر و پسر، حجاب و ضرورت آن، دلایل عقلی و حدود احکام و رعایت آن و بسیاری دیگر از مسائل مربوط به این دوره حیات حساس و طوفانی آدمی، میتواند اثرات جبرانناپذیری به بار آورد. این گونه پنداشتن که با سرپوش گذاشتن بر این مسائل، میتوان جوان را به سلامت از آن عبور داد، اندیشهای خطرناک و مخرب است. نیازهای ذکرشده همه از غرایض آدمی است که انسان برای پرداختن به آنها نیازی به آموزش یا اجازه از دیگری ندارد. غریزه، غریزه است و موجود!
پرداختن روانشناسان و جامعهشناسان غربی به طور گسترده و با تفصیل و تحقیق زیاد به این موضوعات، میتواند نشانهای باشد بر اینکه آنان حساسیت و اهمیت این موضوع را یافته و به دنبال راهحل برای آن بوده و در بسیاری از موارد نسخههایی نیز تجویز کردهاند.
نپرداختن به این موضوعات و مطابقنکردن نظریات غربیها با اسلام عزیز و محمدیمان و معرفی نکردن یک الگو و راهحل علمی- اسلامی، جوانان- این سراسیمگان در طوفان غرایض- را به رفتن به سمت دستورالعملهای غربی و غیرایرانی سوق خواهد داد. دست به دست جوانان دادن و همراه شدن با آنان و ارائه راهکارهای دقیق، علمی و مطابق فرهنگ اسلامی- ایرانی، عبور از این گردنههای خطیر و در عین حال جذاب زندگی را تسهیل میکند و آیندهای روشن، بانشاط و همراه با عفت و سرفرازی برای آنان رقم میزند.