برگزاری جلسه اضطراری شورای امنیت سازمان ملل متحد در قبال جنایت تمام عیار صهیونیستها در لبنان، مولد نگرانیها و دغدغههای تازهای در مناسبات جاری و آتی در حوزه روابط بینالملل است. اگرچه بسیاری از کشورها جنایات رژیم اشغالگر قدس را در ماجرای انفجار پیجرها و دیگر وسایل ارتباطی محکوم کردند، اما نمیتوان از حلقه مفقودهای که در این جلسه مورد غفلت قرار گرفت به سادگی گذشت! این حلقه مفقوده، همان تروریسم سایبری و خطر جهانشمول آن برای بشریت است. از ابتدا مسجل بود که برگزاری این جلسه، به دلیل حمایت مطلق مثلث پاریس- واشینگتن- لندن از جنایات مکرر صهیونیستها در جنگ غزه، خروجی خاصی نخواهد داشت و صرفاً بستری برای ابراز انزجار کشورها از توحش اخیر تلآویو محسوب میشود. با این حال آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل متحد به صورت عامدانه یا غیرعامدانه، دستور کار جلسه را محدود به تحولات خونین اخیر در لبنان کرده است. در این خصوص دو نکته اساسی وجود دارد که لازم است مورد توجه قرار گیرد:
نخست اینکه اقدام اخیر رژیم اشغالگر قدس، نقطه آغاز تهدید و بلکه جنگی فراگیر در دنیاست؛ جنگ سایبری و الکترونیک که جان انسانها را مستقیماً در جای جای دنیا مورد تهدید قرار میدهد. به عبارت بهتر، رژیم اشغالگر قدس با تغییر قواعد نبرد و تسری آن به تروریسم سایبری، امنیت بینالملل را مورد تهدید قرار داده است. وفق منشور سازمان ملل متحد، یکی از اصلیترین وظایف این سازمان پیشگیری و مواجهه با اقداماتی است که امنیت عمومی در نظام بینالملل را تحت تأثیر قرار میدهد. از این رو دامنه جنایت اخیر صهیونیستها به مراتب فراتر از مرزهای لبنان بوده و کل دنیا را هدف قرار داده است. در چنین شرایطی انفعال گوترش و دیگر مقامات ارشد سازمان ملل متحد جای بسی تعجب دارد!
نکته دوم اینکه برخلاف آنچه صهیونیستها میگویند، مخاطب تروریسم سایبری این رژیم را نمیتوان صرفاً فرماندهان مقاومت و حتی هواداران حزبالله لبنان قلمداد کرد زیرا بسیاری از شهدای این حادثه افرادی عادی و حتی کودکان بودهاند. از این رو صهیونیستها نمیتوانند به بهانه محدودبودن دامنه مخاطبان حادثه اخیر، آن را غیرقابل تسری به دیگر نقاط دنیا قلمداد کنند. آنچه در لبنان رخ داد، نقطه آشکارساز نوعی تروریسم فرامرزی بوده که میتواند درآیندهای نزدیک در هر نقطهای از جهان به وقوع پیوسته و انسانهای زیادی را قربانی خود کند. آنچه محرز است، دبیرکل و رئیس دورهای شورای امنیت سازمان ملل متحد باید علاوه بر بررسی جنایت اخیر صهیونیستها در ابعاد ملی (معطوف به کشور لبنان) و منطقهای (معطوف به جنگ غزه)، آن را در ابعاد جهانی، معطوف به تهدید مستقیم امنیت بینالمللی، مورد بحث قرار دهند. در صورتی که گوترش از این مسئولیت ذاتی و حداقلی سر باز زند، دنیا او را هرگز نخواهد بخشید. خطر جهانی این جنایت، به مراتب جدیتر از آن است که بخواهد تحت تأثیر مناسبات پنهانی و پشت پرده اعضای غربی سازمان ملل متحد و مقامات ارشد سازمان ملل متحد قرار گیرد؛ قاعدهای که امیدواریم گوترش آن را درک کند.