کد خبر: 1246747
تاریخ انتشار: ۳۱ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۰:۴۰
خدمات جهادی مواکب تخصصی درمانی 
بعد از اینکه فراخوان حضور نخبگان در اردوی جهادی پزشکی اربعین در کشور عراق منتشر شد، تعداد زیادی از فعالان حوزه بهداشت و درمان کشور با اعلام آمادگی، برنامه‌ای زمانبندی شده برای حضور در این اردو ارائه کردند. حالا اردوی جهادی پزشکی در مسیر‌ها و مناطق مختلف با حضور نخبگان و مستعدان در ایام اربعین حسینی برای ارائه خدمات به زائران برپا شده است. 
حوریه ملکی
جوان آنلاین: جهادگران با حضور در مراسم اربعین یک‌بار دیگر نشان دادند همیشه برای خدمت، آماده و در صحنه هستند. گروه‌های جهادی با راه‌اندازی موکب‌های مختلف چه در داخل ایران و چه مسیر‌های منتهی به کربلا در عراق، خدمات گوناگون و تخصصی زیادی ارائه می‌کنند. درست مثل مواکب درمانی در شهر‌های زیارتی کشور عراق که به‌منظور ارائه خدمات پزشکی و درمانی به زائران برپا شده‌اند و تا ۴ شهریور فعال هستند. 
 
بعد از اینکه فراخوان حضور نخبگان در اردوی جهادی پزشکی اربعین در کشور عراق منتشر شد، تعداد زیادی از فعالان حوزه بهداشت و درمان کشور با اعلام آمادگی، برنامه‌ای زمانبندی شده برای حضور در این اردو ارائه کردند. حالا اردوی جهادی پزشکی در مسیر‌ها و مناطق مختلف با حضور نخبگان و مستعدان در ایام اربعین حسینی برای ارائه خدمات به زائران برپا شده است. 
بنیاد ملی نخبگان گفته بود در راستای اجرای برنامه‌های معرفتی و هویتی و با هدف حضور و مشارکت جامعه نخبگانی در آیین‌های معنوی و همچنین ترویج فرهنگ انس با معارف عترت طی همکاری بنیاد نخبگان استان تهران و گروه جهادی پزشکی کاظمی آشتیانی دانشکده پزشکی دانشگاه شاهد، اردوی جهادی پزشکی در کشور عراق مصادف با ایام اربعین حسینی برپا می‌شود. چند موکب درمانی نیز در شهر‌های زیارتی کشور عراق به‌منظور ارائه خدمات پزشکی و درمانی به زائران شریف در بازه زمانی ۲۵ مرداد تا ۴ شهریور فعال‌هستند. 
بر همین اساس بعد از اینکه از تمامی مشمولان تسهیلات و مخاطبان بنیاد نخبگان در رشته تخصص‌های مورد نیاز شامل رشته‌های پزشکی عمومی، تمامی تخصص‌های پزشکی، پرستاری و داروسازی طی انجام فراخوانی دعوت شد تا در صورت علاقه‌مندی در این کار خیر شرکت کنند، جمع زیادی از پزشکان، پرستاران و فعالان این عرصه اعلام آمادگی کرده و نام خود را در لیست قرار دادند. 
البته مشابه این رویداد، سال گذشته در موکب‌های درمانی در شهر‌های کربلای معلی و نجف اشرف مصادف با ایام اربعین حسینی ۱۴۰۲ با مشارکت جامعه نخبگان پزشک و متخصص برپا شده بود که در بازه زمانی ۲۰ روزه به زائران خدمات پزشکی و درمانی ارائه شد.
 
 البرز سنگ تمام گذاشت
در استان البرز جهادگران تصمیم گرفتند امسال کاری کنند کارستان. بر همین اساس و به گفته مسئول بسیج سازندگی استان، گروه‌های جهادی بسیج سازندگی با استقرار در ۳۲ نقطه از مرز ایران و عراق تا کربلای معلی در حال پذیرایی از زائران اربعین حسینی هستند. 
سرهنگ پاسدار محمد فلاحتکار با بیان اینکه جهادگران بسیجی از مرز ایران و عراق تا مسیر‌های منتهی به کربلای معلی، نجف اشرف و سامرا مستقر شده‌اند و با برپایی مواکب، خدمات‌رسانی به زائران حضرت اباعبدالله‌الحسین (ع) را آغاز کرده‌اند، می‌گوید: «اغلب گروه‌های جهادی استان البرز با برپایی مواکب ضمن خدمات‌رسانی و پذیرایی از زائران، زمینه اقامت، استراحت و اسکان آن‌ها را نیز فراهم می‌آورند.»
مدیر اربعین ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات استان البرز هم با بیان اینکه این استان ۱۰۰ موکب برای پذیرایی از زائران اربعین حسینی (ع) در مرز‌های جنوبی و غربی کشور و خاک عراق دایر کرده است، می‌گوید: «این موکب‌ها در ۸۰ نقطه نوار مرزی و شهر‌های مختلف عراق مستقر شده‌اند.»
علیرضا بلاغت‌نیا ادامه می‌دهد: «تیم‌های خدمات‌رسان البرز طی ۱۵ روز گذشته تاکنون امکانات لازم را برای خدمات‌رسانی در زمینه آب، برق، بهداشت و درمان در مناطق مرزی کشور و داخل خاک عراق فراهم کرده‌اند. همچنین آشپزخانه استان البرز با ظرفیت تأمین ۴۰هزار پرس غذا در روز با حضور ۱۰۰ آشپز فعال شده است.»
 
 دسترسی به وضعیت ترافیکی با ارسال یک پیامک
زائران اربعین حسینی می‌توانند با استفاده از یک روش ساده و سریع، از وضعیت ترافیکی مسیر‌های منتهی به مرز‌ها آگاه شوند. کافی است کلمه «مرز» را به سامانه پیامکی ۱۰۰۰۱۴۱ که به مرکز مدیریت راه‌های کشور متصل است، ارسال کنند. این سامانه به‌طور لحظه‌ای آخرین وضعیت ترافیکی محور‌های اصلی منتهی به پایانه‌های مرزی اربعین را در اختیار زائران قرار می‌دهد. 
این خدمات پیامکی به منظور تسهیل و تسریع در انتقال اطلاعات به زائران راه‌اندازی شده است و به آنان کمک می‌کند تا با اطلاع از شرایط مسیرها، بهترین زمان و مسیر را برای حرکت خود انتخاب کنند. همچنین این اطلاعات به کاهش ترافیک و مدیریت بهتر تردد زائران در مسیر‌های پر ازدحام کمک شایانی می‌کند. 
مرکز مدیریت راه‌های کشور از زائران خواسته است حتماً پیش از حرکت، وضعیت جاده‌ها و مسیر‌های مرزی را از طریق این سامانه بررسی کنند تا از بروز مشکلات احتمالی در طول سفر جلوگیری شود. این سامانه یکی از تدابیر ویژه‌ای است که برای ایمنی و راحتی زائران در نظر گرفته شده است. 
 
 انتظار اتباع بدون مجوز پشت مرز
دو مرز چذابه و شلمچه در استان خوزستان مسئولیت عبور و مرور زائران از این نقطه از کشور را بر عهده دارند. با توجه به اینکه از قبل هم اعلام شده خوزستان محل ورود و خروج اتباع است، تاکنون بیش از ۲۰۰ هزار نفر از مرز چذابه وارد کشور عراق شده‌اند که بخش اعظم آن‌ها زوار خارجی هستند. 
در همین راستا رئیس جمعیت هلال احمر کشور که برای بازدید از پایانه مرزی چذابه به خوزستان رفته بود با بیان اینکه با سایبان‌ها و تونل‌های هوای سرد و همچنین درمانگاه‌های هلال احمر که برای زائران تعبیه شده است، شرایط خوبی را در خدمات رسانی به مردم داریم، گفت: «درمانگاه‌های هلال احمر در داخل خاک ایران و عراق مستقر شده‌اند و رضایتمندی مردم خیلی خوب است.»
پیرحسین کولیوند ادامه داد: «مشکلی که هم اکنون با آن مواجه هستیم برخی اتباع خارجی هستند که مجوز ندارند و پشت مرز منتظر هستند، ولی طرف عراقی اجازه ورود به آن‌ها را نمی‌دهد. دستگاه‌های متولی باید اعلام کنند اتباعی که مجوز ندارند اقدام به سفر نکنند، چراکه طرف عراقی اجازه ورود نمی‌دهد.»
وی با بیان اینکه در داخل خاک عراق خدمات بهداشتی درمانی مناسبی به زائران ارائه می‌شود، تصریح کرد: «تاکنون تلفاتی در زمینه گرمازدگی نداشتیم. ازدحام جمعیت در ساعات پایانی روز بیشتر است که نشان دهنده تأثیرگذاری آموزش‌های ارائه شده به مردم است، چراکه مردم به این مسئله آگاه شدند که نباید در طول روز که اوج گرمای هواست اقدام به پیاده‌روی کنند.»
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار