جوان آنلاین: دبیرکل شانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر با اشاره به حضور قابل توجه بانوان در جشنواره شانزدهم فجر در ترکیب شورای سیاستگذاری، دبیران و داوران گفت: در این جشنواره ۳ هزار و ۴۲۹ هنرمند در بخش ملی حضور دارند و آثارشان را ارائه کردند. بخش عمدهای از آنان؛ ۲هزار و ۵۲نفر از بانوان و یکهزار و ۳۷۷ نفر از آقایان، هنرمند هستند.
به گزارش «جوان»، امیر عبدالحسینی، دبیرکل شانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر در نشست خبری شانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر که روز گذشته در موزه هنرهای معاصر تهران برگزار شد با تأکید بر اولویت رویکرد کیفیتگرایانه بر کمیتگرایانه در این رویداد اظهار داشت: این رویکرد در ترکیب شورای سیاستگذاری، دبیران و داوران نیز مورد توجه قرار گرفت. ارتباط این جشنواره با دورههای گذشته ادامه داشت و از نظرات و تجربههای سرآمدان و اساتید این حوزه بهرهمند شدیم و در کنار آن چهرههای جوان سرآمد نیز به عنوان دبیر یا داوران بخشها انتخاب شدند. عبدالحسینی با اشاره به حضور قابل توجه بانوان در جشنواره شانزدهم فجر در ترکیب شورای سیاستگذاری، دبیران و داوران گفت: در این جشنواره ۳ هزار و ۴۲۹ هنرمند در بخش ملی حضور دارند و آثارشان را ارائه کردند که بخش عمدهای از آنان؛ ۲هزار و ۵۲ نفر از بانوان و یکهزار و ۳۷۷ نفر از آقایان، هنرمند هستند.
وی با اشاره به ایجاد ارتباط میان جامعه هنری و جامعه دانشگاهی و بهرهمندی از دستاوردهای علمی در شانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر افزود: ارتباط با بخش دانشگاهی نیز مورد توجه شورای سیاستگذاری بود که بر همین اساس از استادان و سرآمدان دانشگاههای معتبر این حوزه همچون دانشگاه تهران، تربیت مدرس، علم و فرهنگ، سوره و شاهد در ترکیب شورای سیاستگذاری بهرهمند شدیم. دبیرکل شانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر بیان کرد: علاوه بر این، بخش علمی جشنواره امسال به پایاننامههای دانشگاهی در مقطع کارشناسی ارشد و دکترا اختصاص پیدا کرد و قضاوت در بخش علمی بر مبنای پایاننامههایی است که در دو سال اخیر دفاع شده و به جشنواره ارائه شده است که مورد ارزیابی قرار خواهند گرفت و به پایاننامه برتر، نشان «طوبای زرین» اهدا میشود و اثر منتخب با همکاری ناشر خصوصی در قالب کتاب منتشر خواهد شد. عبدالحسینی اظهار داشت: رویکرد ما این است که جشنواره تجسمی فجر از یک نمایشگاه فراتر برود و به جنبههای کاربردی و تخصصی ورود پیدا کند و براین اساس جنبههای تبلیغی و ترویجی هنرهای تجسمی مدنظر قرار گرفت و بخشهایی همچون طراحی فرهنگمحور و ناشران کتابهای تجسمی به جشنواره اضافه شد. در داوری آثار نیز ویژگیهای «نگاه خلاقانه»، «نگاه نوآورانه» و «توجه به زیباییشناسی» مدنظر قرار گرفته است.