کد خبر: 1328803
تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۴۰۴ - ۲۳:۱۵
کیپ‌ورد حریفی ناشناخته، اما جدی
قلعه‌نویی و شاگردانش مقابل تیمی با ۲۶ لژیونر! شاگردان امیر قلعه‌نویی عصر امروز (ساعت ۱۹:۳۰) به وقت ایران برابر کیپ‌ورد به میدان می‌روند. تیمی که بدون شک متفاوت‌ترین حریف تدارکاتی ایران در مسیر جام‌جهانی است
دنیا حیدری

جوان آنلاین: تیم ملی فوتبال ایران بعد از پشت سر گذاشتن دو فیفادی پرحرف و حدیث، عصر امروز در نخستین دیدار خود در فیفادی آبان برابر کیپ‌ورود به میدان می‌رود. فیفادی که دردسر‌ها و حواشی آن این‌بار از مرحله اعزام آغاز شد. با وجود این بی‌تردید تورنمنت چهارجانبه امارات جدی‌ترین تدارکی است که تا به امروز برای تیم ملی در مسیر جام جهانی دیده شده است. شاید به همین دلیل برخی بر این باورند که جام‌جهانی برای ایران از العین و تورنمنت امارات آغاز می‌شود. 
 
شاگردان امیر قلعه‌نویی عصر امروز (ساعت ۱۹:۳۰) به وقت ایران برابر کیپ‌ورد به میدان می‌روند. تیمی که بدون شک متفاوت‌ترین حریف تدارکاتی ایران در مسیر جام‌جهانی است. تیمی که تقریباً یک ماه قبل و در فاصله یک روز تا سیزدهمین سالگرد اولین حضورش به جام جهانی آفریقا، برای نخستین بار موفق به کسب جواز حضور در جام‌جهانی فوتبال شد. موفقیتی که به واسطه ۴۸ تیمی شدن جام جهانی در آستانه پنجاهمین سالگرد استقلال کیپ‌ورد نصیب این کشور شد. کشوری با جمعیتی ۵۲۵ هزار نفر که بعد از ایسلند، دومین کشور کم جمعیتی است که موفق به کسب جواز حضور در جام‌جهانی شده است. 
کیپ‌ورود که تا نیم قرن پیش مستعمره پرتغال بود، ۲۳ سال قبل برای نخستین بار برای حضور در جام جهانی پا پیش گذاشت، زمانی که کره و ژاپن (۲۰۰۲) میزبانی جام‌جهانی را به عهده داشتند. اما تلاش این کشور که از ۱۰ جزیره در اقیانوس اطلس تشکیل شده، بیش از دو دهه بعد و زمانی که اینفانتینو دست به تغییر تعداد تیم‌های جام جهانی زد، نتیجه داد. 
کوسه‌ها که با برتری ۳ بر صفر مقابل اسواتینی به عنوان صدرنشین گروه D مقدماتی جام‌جهانی آفریقا با حضور تیم‌های کامرون، لیبی، آنگولا، موریس و سواتینی به جام‌جهانی راه یافتند، نخستین حریف تدارکاتی ایران در تورنمنت چهارجانبه امارات هستند، حریفی که در عین ناباوری هر ۲۶ بازیکن آن لژیونر هستند، نکته قابل تأمل و صدالبته کم‌سابقه که نشان از پراکندگی و قدرت بین‌المللی این تیم دارد. باارزش‌ترین بازیکنان کیپ‌ورد واگنر پینا، دفاع راست ترابزون اسپور ترکیه و کوین لنینی، هافبک دفاعی کراسنودار روسیه هستند، با ارزش ۵ میلیون یورو در وب‌سایت ترانسفرمارکت. رایان مندس، هم‌تیمی سردار دورسون در کوچائلی اسپور ترکیه نیز بهترین گلزن تیم ملی فوتبال کیپ‌ورد است که ۲۲ گل برای تیمش به ثمر رسانده است. از دیگر بازیکنان شاخص این تیم می‌توان به جامیرو مونتیرو، هافبک تهاجمی باشگاه زووله هلند، تلمو آرکانجو، وینگر راست ویکتوریا گیمارش پرتغال و دایلون لیورامنتوم، هاجم کاسا پیا پرتغال اشاره کرد. این تیم همچنین لژیونر‌هایی در بلغارستان، قبرس، رومانی، عربستان، امریکا، ایرلند، فنلاند، امارات، مجارستان، چمپیونشیپ انگلیس، سری ب برزیل و فرانسه دارد، نفراتی که بی‌تردید تجربه و توانایی‌های آنها در کنار هم می‌تواند کیپ‌ورد را به تیمی با سطح فنی بالا و قابل قبول تبدیل کند. 
برخلاف کیپ‌ورد که از پنج بازی اخیر خود سه برد و دو مساوی دشت کرده، ایران از پنج بازی اخیر خود دو برد، دو باخت و یک مساوی به دست آورده، نتایجی که انتقاد‌های زیادی را به دنبال داشت. اما درست در روز‌هایی که تیم ملی در تدارک برای آماده‌سازی جهت حضوری پرقدرت در جام جهانی بود، کیپ‌ورد برای کسب جواز حضور در این رقابت‌ها مبارزه می‌کرد و در واقع تورنمنت امارات نخستین مسابقات دوستانه‌ای است که این تیم در مسیر جام‌جهانی تدارک دیده و رسانه‌های این کشور دیدار با ایران را فرصتی ارزشمند برای تیم فوتبال کشورشان می‌دانند. 
تیم ملی ایران، اما با چهره‌ای متفاوت در کادرفنی در فیفادی آبان ظاهر شده است، چراکه آنتونیو گالیاردی، مربی تازه‌وارد و ایتالیایی تیم ملی ایران به صورت رسمی فعالیتش را در کنار قلعه‌نویی آغاز کرده تا وزن کادرفنی تیم ایران افزایش یابد، اما باید دید حضور این مربی ایتالیایی می‌تواند تغییری در روند عملکرد تیم ملی فوتبال ایران ایجاد کند و از شدت انتقاد‌هایی که بعد از هر بازی قلعه‌نویی را احاطه می‌کند بکاهد. 
هرچند که هدف اصلی از برگزاری دیدار‌های تدارکاتی شناخت نقاط ضعف و قوت برای برطرف کردن و تقویت آن است، اما در این تورنمنت برخی بازیکنان نظیر محمدحسین کنعانی‌زادگان در پی رکوردزنی هستند. مدافع ملی‌پوش پرسپولیس که تاکنون شش گل برای تیم‌ملی به ثمر رسانده با دو، سه گل دیگر می‌تواند رکوردی برای خود دست و پا کند و گویا بر این باور است که دیدار با کیپ‌ورود فرصت خوبی برای رسیدن به این رکورد است، خصوصاً که این روز‌ها خط حمله تیم ملی با وجود حضور بازیکنان اسم و رسم‌داری، چون مهدی طارمی و جهانبخش هنوز نتوانسته انتظارات را برآورده کند. مسئله‌ای که یکی از مهم‌ترین انتقاد‌های وارده به قلعه‌نویی و تیم اوست. البته امیرحسین حسین‌زاده، آقای گل لیگ‌برتر نیز به دنبال درخشش در زمینه گلزنی است تا علاوه بر به رخ کشیدن توانایی‌های خود، در بازگشت آرامش به تیم هم نقش قابل توجهی داشته باشد. تیمی که با وجود حضور تعداد بالایی از لژیونر‌ها هنوز نتوانسته مطمئن نشان دهد و باید دید این نگرانی بعد از تورنمنت امارات کاهش می‌یابد یا نه.

برچسب ها: قلعه نویی ، فوتبال ، فیفا
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار