کد خبر: 1205277
تاریخ انتشار: ۲۹ آذر ۱۴۰۲ - ۲۳:۰۰
لوید آستین، وزیر دفاع ایالات متحده، روز چهارشنبه از ناو هواپیمابر جرالد آر. فورد در شرق دریای مدیترانه دیدن کرد. «فورد» یک شهر کوچک و شناور با بیش از ۴ هزارنفر با هشت اسکادران هواپیما است که در کشاکش تشکیل ائتلاف موسوم به «نگهبان رفاه» برای مقابله با یمنی‌ها، بازدید آستین از آن، نوعی نمایش قدرت امریکا به حساب می‌آید.
حامد خبیری

جوان آنلاین: یک روز بعد از اعلام ائتلاف امریکایی «نگهبان رفاه» از طرف پنتاگون برای مقابله با یمن، تردید‌هایی جدی درباره کارایی آن مطرح می‌شود. از میان ۴۳ دولتی که به گفته لوید آستین، وزیر دفاع امریکا، برای ورود آن‌ها به این ائتلاف با آن‌ها رایزنی شده، فقط ۹ کشور برای ورود علنی به این ائتلاف اعلام آمادگی کرده‌اند و از بین این ۹ دولت هم، فقط یک دولت منطقه (بحرین)، علناً به این ائتلاف پیوسته که همین یک دولت هم، به دلیل قرار داشتن ناوگان پنجم دریایی امریکا، مجبور به علنی کردن حضورش در ائتلاف شده است. یمنی‌ها با انتشار کلیپ‌هایی از قدرت جنگ نامتقارن دریایی خود، هشدار داده‌اند «پاسخی غافلگیرکننده» به اقدام احتمالی امریکا نشان خواهند داد.

لوید آستین، وزیر دفاع ایالات متحده، روز چهارشنبه از ناو هواپیمابر جرالد آر. فورد در شرق دریای مدیترانه دیدن کرد. «فورد» یک شهر کوچک و شناور با بیش از ۴ هزارنفر با هشت اسکادران هواپیما است که در کشاکش تشکیل ائتلاف موسوم به «نگهبان رفاه» برای مقابله با یمنی‌ها، بازدید آستین از آن، نوعی نمایش قدرت امریکا به حساب می‌آید. آستین که تا حالا سه مرتبه استقرار این ناو هواپیمابر در منطقه را بعد از جنگ اسرائیل علیه غزه تمدید کرده، در تماسی که از طریق دستگاه مخابره داخل ناو پخش شد، گفت: «این ناو و خدمه آن در حال ساختن تاریخ هستند. گاهی اوقات بزرگ‌ترین دستاورد‌های ما، همان اتفاقات بدی هستند که از وقوع‌شان جلوگیری می‌کنیم.» پنتاگون روز سه‌شنبه ائتلاف نگهبان رفاه متشکل از ۱۰ دولت را اعلام کرد و امیدوار است با اعزام ناو جرالد فورد، یک پیام بازدارنده قوی مخابره کند تا یمنی‌ها را از حمله به کشتی‌های حامل محموله‌های صادراتی به اسرائیل منصرف کند. بلومبرگ دیروز نوشت که امریکا و متحدانش در حال بررسی حملات نظامی احتمالی علیه حوثی‌ها در یمن هستند و چهار منبع مطلع به شرط فاش نشدن نام‌شان گفته‌اند برنامه‌ریزی‌هایی به منظور از بین بردن توانمندی‌های نیرو‌های مسلح یمن برای هدف قرار دادن کشتی‌های تجاری در این منطقه، در حال انجام شدن است، ولی شورای عالی سیاسی یمن این کار امریکا را «گامی خصمانه» خوانده که با حمایت از اسرائیل، دریای سرخ را نظامی می‌کند. این شورا گفته که هر اتفاقی که در دریای سرخ بیفتد، مسئولیت آن با واشینگتن است و هشدار داده که «پاسخی غافلگیر‌کننده به تجاوز احتمالی امریکا خواهیم داد.» یمنی‌ها همچنین با انتشار یک کلیپ از توان نامتقارن دریایی خود که قایق‌های تندرو را در وضعیت تهاجمی نشان می‌دهد، این پیام را به واشینگتن مخابره کرد که مقابل تهدید واشینگتن دست بسته نخواهد ماند.

متحدان واشینگتن حاضر به ماجراجویی نیستند
اگرچه امریکا تشکیل این ائتلاف متشکل از ۱۰ دولت را گامی برای بازدارندگی مقابل اقدامات یمنی‌ها در دریایی سرخ قلمداد می‌کند، ولی محدودیت‌های این ائتلاف جدی است. روز دوشنبه لوید آستین گفت که برای تشکیل این ائتلاف با ۴۳ کشور رایزنی کرده است. این به معنای آن است که ۳۳ دولت (به خصوص دولت‌های منطقه) حاضر به ملحق شدن به این ائتلاف نشده‌اند، با اینکه نقش خود را پنهان می‌کنند. یک مقام ارشد امریکایی در گفتگو با پولیتیکو با اشاره به اینکه ۱۹ کشور از جمله دولت‌های عربی به کارگروه بین‌المللی برای حفاظت از کشتیرانی در دریای سرخ ملحق شده‌اند، گفت که فقط ۹کشور می‌خواهند که مشارکت آن‌ها در کارگروه حفاظت از کشتیرانی در دریای سرخ علنی شود. «روعی کایس» کارشناس امور عربی شبکه عبری «کان» می‌گوید: «تن‌ها کشور عربی که به طور علنی به ائتلاف امریکا در دریای سرخ پیوست، بحرین است.» کایس می‌گوید که یک منبع بحرینی به او گفته که این ملحق شدن علنی به دلیل «حضور ناوگان پنجم نیروی دریایی امریکا در بحرین» است. این در حالی است که به گفته کایس، عربستان سعودی به ائتلاف «نگهبان رفاه» نپیوست، چراکه اخیراً اعلام شد ریاض درصدد توافقی برای پایان دادن به جنگ با یمن است و علاوه بر آن عربستان نگران چرخش حملات صنعا به سمت خود است، ضمن اینکه به گفته کایس، امارات تأیید کرد که موضوع پیوستن به ائتلاف دریایی در دریای سرخ را بررسی می‌کند، اما به این شرط که واشینگتن تصمیم حمله بسیار مهم به صنعا را اتخاذ کند. نیویورک‌تایمز با اشاره به اینکه «غیبت محسوسی در میان کشور‌های عربی برای ملحق شدن به این ائتلاف دریایی وجود دارد» نوشته که به نظر نمی‌رسد که هیچ کشوری در منطقه بخواهد در یک ماجراجویی نظامی با واشینگتن همراه شود.

موشک ۲ میلیون دلاری برای پهپاد ۲هزار دلاری
حتی در خود واشینگتن نیز درباره اینکه دولت بایدن حاضر به پرداخت هزینه رویارویی با یمنی‌ها باشد، تردید‌های جدی وجود دارد. پولیتیکو دیروز نوشت که وزارت دفاع امریکا نگران هزینه فزاینده و گزاف رهگیری و ساقط کردن پهپاد‌ها و موشک‌های شلیک‌شده از سوی ارتش یمن است. پولیتیکو ضمن اشاره به انجام ۳۸ رهگیری از طرف ناو‌های نیروی دریایی امریکا، نوشت: «یک موشک ۲ میلیون دلاری برای رهگیری پهپاد ۲ هزار دلاری یمنی‌ها استفاده می‌شود.» «جان آلترمن» نایب رئیس مرکز مطالعات بین‌المللی و راهبردی در این باره می‌گوید: «سختی ماجرا این است که هیچ کسی نمی‌خواهد وارد جنگی با پایان باز در خاورمیانه شود.» مدیر بخش سیاست خارجی و دفاعی مؤسسه پژوهش سیاست عمومی «امریکن انترپرایز» نیز می‌گوید: «حوثی‌ها به درستی، عیار خطرپذیری دولت بایدن را به دست آورده‌اند که بسیار پایین است. این یکی دیگر از نمونه‌های اعزام نظامیان امریکا برای نشان دادن این است که ما متعهدیم، در حالی که واقعاً تعهدی نداریم.» فابیان هینز، محقق مؤسسه بین‌المللی مطالعات استراتژیک در گفتگو با نیوزویک گفته است: «واشینگتن باید بین حضور در نقاط مختلف دنیا و حمایت از اسرائیل تعادل برقرار کند. نیروی دریایی امریکا نمی‌تواند همه جا حضور داشته باشد و متر به متر دریا را ایمن کند.»

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار