کد خبر: 475146
تاریخ انتشار: ۱۴ تير ۱۳۹۱ - ۱۰:۴۱
ایسنا: دكتر محمد زينلي در هفته اطلاع رساني از بيماري‌هاي قابل انتقال از حيوان به انسان در گفت‌وگو با خبرنگار سلامت خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، گفت: بيماري «تب كريمه كنگو» از طريق كنه وارد بدن دام مي‌شود و متاسفانه دام مبتلا هيچ علامتي ندارد. اين بيماري مي‌تواند از طريق دام آلوده و ترشحات اين دام به انسان منتقل شود. بر اين اساس بايد سعي شود دام‌ها در منازل ذبح نشوند و براي خريد و ذبح دام هماهنگي‌هاي لازم با سازمان دامپزشكي صورت گيرد.

وي درباره چگونگي انتقال بيماري تب كريمه كنگو از حيوان آلوده به انسان، گفت: بحث انتقال بيماري از طريق گوشت مطرح نيست، بلكه بحث انتقال آن از طريق خون و ترشحات دام آلوده مطرح است. عمدتا اگر زمان ذبح، ويروس در دام وجود داشته باشد، توصيه آن است زماني كه لاشه حيوان جدا مي‌شود در سردخانه و در دماي بين صفر تا چهار درجه سانتي‌گراد نگهداري شود. دماي يخچال‌هاي منازل نيز براي اين موضوع كفايت مي‌كند.

وي افزود: اگر گوشت 24 ساعت داخل يخچال باشد، به دليل جمود نعشي و پديده گليكوژن در گوشت، گليكوژن به اسيد لاكتيك تبديل شده و اين پديده سبب اسيدي شدن گوشت مي‌شود. به اين ترتيب ph گوشت به حدود 5 مي‌رسد كه در اين ph ويروس غيرفعال مي‌شود. به اين ترتيب زماني كه گوشت وارد چرخه آشپزخانه مي‌شود، ويروس قابليت انتقال ندارد.

زينلي ادامه داد: زماني كه به گوشتي دست مي‌زنيم كه حالت خونآبه داشته و دست نيز از جراحتي برخوردار است، درصورتي كه امكان آلودگي گوشت وجود داشته باشد، ويروس آن از طريق مخاط هم مي‌تواند وارد بدن و نهايتا جذب شود.

وي تاكيد كرد: توصيه آن است كه زنان خانه‌دار، قصا‌ب‌ها و افرادي كه با دام و گوشت دام ارتباط دارند، گوشت را 24 ساعت در يخچال نگهداري كنند و پس از آن براي تكه‌تكه كردن از دستكش استفاده كنند.

زينلي افزود: توصيه‌هاي لازم صورت گرفته كه در كشتارگاه‌ها و قصابي‌ها از وسايل حفاظت فردي مانند دستكش، گان، عينك، ماسك و چكمه استفاده شود. با دامپزشكي نيز هماهنگي‌هايي صورت گرفته كه كشتارگاه‌ها به اين وسايل تجهيز باشند.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار