کد خبر: 1305867
تاریخ انتشار: ۱۵ تير ۱۴۰۴ - ۲۳:۰۰
در هفدهمین نشست اجلاس اکو
رئیس‌جمهور: ایران درس بزرگی به متجاوزان داد و مانع گسترش جنگ در منطقه شد رئیس‌جمهور در هفدهمین نشست سران اکو با اشاره به تجاوزات تروریستی رژیم صهیونیستی به خاک کشورمان گفت: [حمله]تروریستی و غیرقانونی رژیم صهیونیستی به جمهوری اسلامی ایران با نقض آشکار قوانین و موازین و اصول بین‌الملل از جمله بند ۴ ماده ۲ منشور ملل متحد، آغاز شد و با همراهی ارتش متجاوز امریکا ادامه یافت. 

جوان آنلاین: «مسعود پزشکیان» رئیس‌جمهور در نخستین سفر خارجی خود پس از جنگ ۱۲‌روزه اسرائیل علیه ایران، روز جمعه به شهر «خان‌کندی» در آذربایجان سفر رسمی انجام داد تا در هفدهمین نشست سران سازمان همکاری اقتصادی (اکو) شرکت کند. 

 دفاع ایران از خود مشروعیت دارد
رئیس‌جمهور در هفدهمین نشست سران اکو با اشاره به تجاوزات تروریستی رژیم صهیونیستی به خاک کشورمان گفت: [حمله]تروریستی و غیرقانونی رژیم صهیونیستی به جمهوری اسلامی ایران با نقض آشکار قوانین و موازین و اصول بین‌الملل از جمله بند ۴ ماده ۲ منشور ملل متحد، آغاز شد و با همراهی ارتش متجاوز امریکا ادامه یافت. 
وی افزود: طی ۱۲ روز تجاوز‌های وحشیانه، مجموعه‌ای از حملات جنایتکارانه علیه نیرو‌های نظامی خارج از محل مأموریت خود، استادان دانشگاه و شهروندان عادی و تأسیسات صلح‌آمیز هسته‌ای تحت نظارت آژانس بین‌المللی پروژه هسته‌ای و نیز زیرساخت‌های عمومی صورت گرفت و تلفات انسانی و خسارات مادی فراوان را بر جای گذاشت. رئیس‌جمهور اظهار کرد: نیرو‌های مسلح ما بر اساس ماده ۵۱ منشور ملل متحد به دفاع مشروع از مردم شریف ایران، حاکمیت ملی و تمامیت ارضی کشور پرداختند و درس بزرگی به متجاوزان دادند و مانع گسترش جنگ در منطقه شدند. پزشکیان تصریح کرد: از موضع‌گیری‌های مسئولانه کشور‌های منطقه و همین طور اعضای سازمان اکو در طول این بحران تشکر می‌کنم. بسیاری از سازمان‌ها و بلوک‌های جهانی ازجمله در نشست اخیر وزرای خارجه سازمان همکاری اسلامی بیانیه‌های قاطعی در محکومیت حملات علیه جمهوری اسلامی ایران صادر کردند. هفدهمین اجلاس سران اکو نیز فرصتی است تا تجاوز‌های اخیر رژیم‌صهیونیستی محکوم و تهدیدات منطقه‌ای و جهانی ناشی از آن بار دیگر به گوش جهانیان رسانده شود. 


 ضرورت توجه به چشم‌انداز ۲۰۳۵
رئیس‌جمهور کشورمان در ادامه گفت: در سال پایانی اجرای چشم‌انداز اکو ۲۰۲۵ هستیم؛ چشم‌اندازی که متأسفانه به دلایل مختلف از جمله همه‌گیری‌ها به اهداف تعیین‌شده نرسیده است. همکاری‌های منطقه‌ای در چارچوب اکو در دهه‌های گذشته درس‌های ارزشمندی را در پی داشته است که باید در تدوین چشم‌انداز ۲۰۳۵ مورد توجه قرار گیرد. 
وی افزود: همکاری‌ها در سازمان اکو بر بنیان محکمی استوار هستند که در سال ۱۹۶۴ از سوی سه کشور ایران، پاکستان و ترکیه در قالب سازمان همکاری منطقه‌ای برای توسعه پی‌ریزی شده است. در واقع، همکاری‌های منطقه‌ای در قالب اکو، قدیمی‌ترین سازوکار همکاری چندجانبه اقتصادی در جهان در حال توسعه است. پزشکیان اظهار کرد: در این سال‌ها و به‌ویژه پس از پیوستن هفت کشور در اوایل دهه ۹۰ میلادی، ساختار‌ها و چارچوب‌های بسیار خوبی برای همکاری منطقه‌ای در حوزه‌های مختلف اقتصادی ایجاد شده است. رئیس‌جمهور بیان کرد: سیاست همسایگی، کماکان در اولویت دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران قرار دارد. برای ما، سازمان اکو زمان همکاری همسایگان است و از این منظر، در رأس دیپلماسی چندجانبه اقتصادی ما قرار دارد. ما به قدرت و قوت سازمان همکاری اقتصادی اکو و نیز ظرفیت‌های بالقوه و بالفعل گسترده‌اش ایمان داریم. اکو می‌تواند رشد، شکوفایی، بالندگی و تاب‌آوری کشور‌های عضو و کل منطقه را ارتقا دهد. 
پزشکیان تأکید کرد: با این مقدمه و بدون آنکه بخواهم بر توانمندی‌ها و ظرفیت‌های منطقه اکو اشاره کنم که همگی بر آنها واقف هستیم، مایلم نظرات و پیشنهادات خود را برای تحقق همکاری‌های مؤثرتر و ظهور یک اکوی قوی‌تر در دهه سال پیش رو با شما همکاران محترم در میان بگذارم. رئیس‌جمهور کشورمان گفت: چشم‌انداز ۲۰۳۵ اکو باید افق‌های مشخص و دست‌یافتنی را ترسیم کند.
بی‌تردید، یکی از شاخص‌های مهم و کلیدی عملکرد اکو، شاخص تجارت درون منطقه است که متأسفانه جزو ناکامی‌های سازمان است. وی افزود: یکی از اهداف چشم‌انداز ۲۰۲۵ اکو تحقق تجارت آزاد در منطقه اکو بود که کماکان دور از دسترس مانده است. موافقت‌نامه تجاری «اکوتا» که قرار است مورد بازنگری قرار گیرد و ان‌شاءالله اجرا شود، پاسخگوی نیاز‌های منطقه در ۱۰ سال آینده نخواهد بود. 


 مذاکرات تجارت آزاد اکو  باید هرچه سریع‌تر آغاز شود
پزشکیان اظهار کرد: مذاکرات تجارت آزاد اکو باید هرچه سریع‌تر آغاز شود و ایجاد منطقه آزاد اکو تا سال ۲۰۳۵ را هدف‌گذاری کند. در این ۱۰ سال، کشور‌های عضو فرصت خواهند داشت ملزومات زیرساخت‌های ملی و منطقه‌ای مورد نیاز برای عملیاتی شدن منطقه تجارت آزاد اکو را فراهم آورند. رئیس‌جمهور با اشاره به چشم‌انداز ترانزیتی ۲۰۳۵ اکو بیان کرد: در بخش ترانزیت در ۱۰ سال آینده نیاز داریم همکاری‌ها در حوزه ترانزیت و حمل‌ونقل را در دو سطح درون و میان‌منطقه‌ای گسترش دهیم. هفت کشور محصور در خشکی اکو باید دسترسی ارزان‌تر، کوتاه‌تر و سهل‌تری به آب‌های آزاد و بازار‌های جهانی داشته باشند. جمهوری اسلامی ایران و سایر کشور‌های ترانزیتی عضو در این‌خصوص نقش‌آفرین هستند. از آن جمله می‌توان به ترجیحات و امتیازات جدیدی در بنادر و مبادی ورود و خروج به کشور‌های محصور در خشکی اکو اشاره کرد. شبکه قطب‌های لجستیکی اکو باید در بالاترین سطح استاندارد‌های بین‌المللی در بنادر و مبادی و نقاط مرزی ایجاد و تجهیز شوند. 
پزشکیان با اشاره به چشم انداز دیجیتالی ۲۰۳۵ اکو تأکید کرد: امروز ظهور فناوری‌های اطلاعات و ارتباطاتی نوین، تحولات عمیق و وسیعی را در جوامع مختلف، به‌ویژه در عرصه‌های مختلف پدید آورده است. برای بهره‌گیری از این فناوری‌ها و در رأس آن هوش مصنوعی، کشور‌های عضو باید آمادگی لازم را کسب کنند. اگر در حوزه دیجیتال و کسب‌وکار‌های هوشمند به اقتصاد‌های ملی خود اتکا کنیم، شرکت‌های ما شانسی برای رقابت با شرکت‌های معظم فراملی فناوری اطلاعات نخواهند داشت. وی گفت: توسعه و شکوفایی اقتصاد دیجیتال و اقتصاد هوشمند در منطقه اکو، در یک بستر بین‌المللی و به‌عنوان یک بخشی از زنجیره اقتصادی مؤثر می‌شود. پیشنهاد می‌کنم در اولین اقدامات در چارچوب چشم‌انداز جدید، مرکز هوش مصنوعی اکو به‌عنوان یک مرکز تخصصی منطقه‌ای ایجاد شود. رئیس‌جمهور کشورمان در خصوص چشم انداز گردشگری ۲۰۳۵ اکو افزود: صنعت گردشگری در منطقه اکو کماکان فرصت‌آفرین است و می‌تواند به رشد اقتصادی منطقه کمک شایانی کند. برخی از کشور‌های عضو در سال‌های اخیر پیشرفت‌های خوبی در عرصه این صنعت داشته‌اند. اکو می‌تواند به‌عنوان یک منطقه مقصد گردشگری برای هر سلیقه‌ای باشد. این مهم تا قبل از ۲۰۳۵ دست‌یافتنی است. وی ادامه داد: برقراری پرواز‌های سراسری مابین همه کشور‌های عضو باید یک اولویت جدی باشد. تسهیل صدور ویزا باعث دیجیتال‌سازی خدمات گردشگری و انسجام بیشتر میان ملت‌های عضو خواهد شد. 
پزشکیان با اشاره به چشم انداز تاب آوری ۲۰۳۵ اکو اظهار کرد: بحران کرونا و تحولات ژئوپلتیکی در سال‌های اخیر در منطقه ما و مناطق پیرامونی، ضرورت توجه به تاب آوری‌های ملی و منطقه‌ای در مواجهه با موارد مشابه در آینده را دوچندان کرده است. ناامنی انرژی، ناامنی غذایی، بلایای طبیعی و انسانی، تغییرات اقلیمی و سایر تهدیدات مشابه ایجاد می‌کند. برای مواجهه با آنها، باید همکاری و هماهنگی قبلی داشته باشیم. رئیس‌جمهور کشورمان در ادامه بیان کرد: سازمان اکو چارچوب‌های خوبی برای تاب‌آوری منطقه‌ای و جمعی در قبال بحران‌های احتمالی در آینده را در اختیار قرار می‌دهد. چشم‌انداز ۲۰۳۵ باید به‌طور جدی به این موضوعات بپردازد. 
پزشکیان تأکید کرد: توفیق هر چشم‌انداز و هر طرح عملی در گرو ابزار‌ها و تصمیم‌های لازم برای اجراست، بنابراین چشم‌انداز ۲۰۳۵ اکو باید قبلاً در این خصوص به جمع‌بندی برسد. دبیرخانه اکو، در مشورت با کشور‌های عضو و نیز شرکای بیرونی، باید اقتضائات و ملزومات دستیابی به چشم‌انداز را احصا کند تا تأمین و تضمین آنها در دستور کار کشور‌های عضو اکو قرار گیرد. رئیس‌جمهور گفت: آمادگی جمهوری اسلامی ایران را برای برگزاری هجدهمین نشست اجلاس سران کشور‌های عضو اکو اعلام می‌دارم و با افتخار میزبان سران کشور‌های محترم عضو خواهیم بود.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار