کد خبر: 1299638
تاریخ انتشار: ۰۵ خرداد ۱۴۰۴ - ۲۰:۵۹
مدیرعامل اسبق باشگاه پیکان و عضو کمیته استیناف فدراسیون فوتبال معتقد است که با توجه به افزایش بدون چارچوب قرارداد‌های فوتبال، روزی خواهد رسید که بانک‎‌ها و پتروشیمی هم توان پرداخت این ارقام نجومی را نداشته باشند.

جوان آنلاین: فصل نقل و انتقالات لیگ برتر فوتبال در شرایطی آغاز شده که قیمت‎‌های نجومی قراردادها، اعتراض‌ها و نگرانی‌های زیادی را به دنبال داشته است. به طوری که مطرح شدن رقم‌های ۱۰۰، ۱۵۰میلیاردی برای بازیکنان حتی سبب شد وزیر ورزش هم مدیران باشگاه‌ها و مسئولان فدراسیون فوتبال را برای یک جلسه فوری در جهت کنترل هزینه‌های فوتبال به وزارت ورزش بکشاند.

به گزارش ایرنا، مهدی دادرس، مدیرعامل اسبق باشگاه پیکان و عضو کمیته استیناف فدراسیون فوتبال در گفت‌و‌گو درباره رقم‎‌های نجومی قرارداد‌های فوتبال گفت: مخالف هزینه کردن در ورزش و فوتبال نیستم و هر هزینه‌ای در ورزش بشود را به صلاح می‌دانم، اما این خرج‌ها باید در یک چارچوب و با ضوابط مشخص باشد. در حالی در فوتبال کشور برای بازیکنان، رقم‌های نجومی پرداخت می‌شود که این ارقام هیچ نسبتی با سطح فنی و کیفیت مسابقات ندارد. این رقم‌های بالا برای بازیکنانی پرداخت می‌شود که کیفیت پایینی دارند و هیچ تناسبی با رقمی که می‌گیرند، وجود ندارد.

وی درباره اینکه چرا برخی مدیران باشگاه حاضر می‌شوند تا با چنین ارقامی با بازیکنان قرارداد ببندند، اظهار داشت: یکی از دلایل رشد قیمت‌های بدون ضابطه و چارچوب، تعطیلی آکادمی‌های فوتبال است. در خیلی از باشگاه‌ها دیگر خبری از بازیکن‌سازی نیست و در رده‌های پایه پشتوانه‌سازی صورت نمی‌گیرد. مدیران نیز با توجه به اینکه به دنبال استفاده از بازیکنان آماده و رشد کرده هستند، به خودشان زحمت نمی‌دهند و به همین خاطر برای اینکه تیم نتیجه بگیرد، حاضرند به هر رقمی که یک بازیکن مطرح می‌کند، بله بگویند و با او قرارداد ببندند.

دادرس با اشاره به اینکه تیم‌هایی مانند استقلال و پرسپولیس با توجه به تغییر مالکیت و وصل شدن به منابع مالی پتروشیمی و بانک‌ها، دغدغه بودجه و پول ندارند، افزود: مدیران این دو تیم و دیگر تیم‌هایی که به چنین منابع مالی وصل هستند، بدون اینکه دغدغه خروجی هزینه‌ای که می‌کنند را داشته باشند، چند صد میلیارد هزینه می‌کنند. این در حالی است که اگر باشگاه‌های بزرگ فوتبال جهان هزینه زیادی می‌کنند، بین هزینه و درآمدی که دارند، تناسب وجود دارد.

عضو کمیته استیناف فدراسیون فوتبال یادآور شد: به عنوان نمونه اگر باشگاه‌هی مانند رئال مادرید یا بارسلونا هزینه می‌کند، در طرف مقابل درآمدزایی هم دارند، به طوری که در فاصله کوتاهی می‎‌توانند پول کلانی که برای یک بازیکن خرج کرده‌اند، را با توجه به درآمد‌هایی که از کنار این بازیکن به دست می‌آورند، جبران کنند.

وی تاکید کرد: در ایران، اما با توجه به اینکه راه‌های درآمدزایی مانند حق پخش تلویزیونی و کپی رایت بسته است، باشگاه‌ها از بخش زیادی از درآمد‌ها محروم هستند. با این حال با توجه به اینکه باشگاه‌های کشورمان اسپانسر‌ها و مالکان متمولی دارند، مدیران با دست باز فقط هزینه می‌کنند و اصلا توجهی به خروجی که این هزینه باید به دنبال داشته باشد، ندارند. دست باز مدیران برخی باشگاه‌ها برای استفاده از منابع نامحدود مالی بانک و پتروشیمی باعث شده تا حتی با قیمت‌های چندبرابری با بازیکنان قرارداد بسته شود و البته هیچ مشکلی هم به وجود نیاید.

دادرس، مدیران باشگاه‌ها را مقصر اصلی افزایش بدون ضابطه قرارداد‌های فوتبال دانست و اظهار داشت: خیلی از مدیران باشگاه‌ها با توجه به روابطی که دارند، بالا می‌آیند و این سبب شده بدون تخصص وارد عرصه مدیریت شوند و با دنبال ترکاندن بمب سعی کنند توی چشم و روی جلد رسانه‌ها باشند. بازیکنان هم متوجه ضعف مدیران باشگاه‌ها شده‌اند و به این باور رسیده‌اند که هر رقمی را مطرح کنند، مدیر باشگاه نه نمی‌گوید و همین باعث می‌شود تا ارقام قرارداد‌ها بالا و بالاتر برود و مثل امروز سر به فلک بکشد.

مدیرعامل اسبق باشگاه پیکان با اشاره به ضعف سیستم نظارتی و بازرسی ضعیف حاکم بر فوتبال گفت: سیستم نظارت و بازرسی در فوتبال باشگاهی ایران ضعیف و ناتوان است. از یک مدیر بابت هزینه‌هایی که می‌کند سوال نمی‌شود. مجمع باشگاه و هیات مدیره وقتی یک باشگاه با وجود خرج‎‌های کلان و قرارداد‌های نجومی، نتیجه‌ای کسب نمی‌کند، مدیرعامل را بازخواست نمی‌کند و به نوعی از او توضیح بابت هزینه‌هایی که روی دست مجموعه گذاشته است، خواسته نمی‌شود. همین باعث می‎‌شود این چرخه ادامه پیدا کند و هزینه قرارداد‌های فوتبال هر سال که می‌گذرد از سال گذشته سرسام‎‌آورتر شود.

عضو کمیته استیناف فدراسیون فوتبال با اشاره به اینکه جلسات مسئولان برای کنترل وضعیت ناهنجار قرارداد‌های فوتبال، نتیجه و خروجی ندارد، تاکید کرد: فوتبال ایران با ادامه این وضعیت و خرج‌های بدون چارچوبی که می‌شود، ضرر خواهد کرد و ورشکسته خواهد شد. پتروشیمی و بانک‌ها تا یک جایی خواهند توانست این هزینه‌ها را پوشش بدهند و روزی خواهد آمد که آنها نیز دیگر توان تامین بودجه‌های قرارداد‌هایی که ارقام آن سر به فلک گذاشته است، را نداشته باشند.

دادرس درباره چاره فوتبال ایران برای جلوگیری از ورشکستگی و نجومی‌تر نشدن قرارداد‌های فوتبال، خاطرنشان کرد: فوتبال باشگاهی کشورمان برای اینکه از این وضعیت عبور کند و آسیب نبیند باید به مدیران متخصص و مربیان شجاع که بازیکن‌ساز باشند و بدون توجه به نام بازیکنان به استعداد‌هایی که کشف کرده‌اند، میدان بدهند، احتیاج دارد. در غیر این صورت این مسیر ما را موفقیت نخواهد رساند و فقط زمینه را برای سوءاستفاده سیستم دلالی آماده‌تر می‌کند.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار