کد خبر: 1297891
تاریخ انتشار: ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۷:۳۲
رئیس دفتر رئیس‌جمهور شهید، به بیان روایتی از بازگشت هزاران میلیارد و هزاران هکتار زمین به بیت‌المال در دوره شهید رئیسی پرداخت.

جوان آنلاین: غلامحسین اسماعیلی، رئیس دفتر رئیس جمهور دولت سیزدهم، در ویژه‌برنامه «تراز جمهور» که به مناسبت تکریم جایگاه و خدمات رئیس‌جمهور شهید آیت‌الله رئیسی برگزار شد، با اشاره به کارنامه برجسته مدیریتی آیت‌الله رئیسی در قوه قضاییه و دولت، از او به‌عنوان «رئیس قوه تراز جمهوری اسلامی» و «رئیس‌جمهور تراز جمهوری اسلامی» یاد کرد.

برنامه‌محوری و سند تحول قوه قضاییه

به گزارش فارس، اسماعیلی تأکید کرد یکی از شاخصه‌های مدیریتی شهید رئیسی، تدوین سند تحول قوه قضاییه بود که بر پایه چهار دهه تجربه، شناخت دقیق از چالش‌ها، ظرفیت‌ها و اولویت‌های دستگاه قضایی طراحی شد. این سند با سه راهبرد بنیادین: عدالت، شفافیت، و مسئولیت‌پذیری، پیش از انتصاب رسمی ایشان به رهبری تقدیم شد و مقام معظم رهبری نیز در حکم انتصاب بر اهمیت و ابتکار آن تأکید کردند. این برنامه پس از آغاز به کار نیز ارتقاء یافت و به سندی جامع تبدیل شد.

نقش محوری شهید رئیسی در گام دوم انقلاب

اسماعیلی افزود: «در چهل سال نخست انقلاب اسلامی، شهید آیت‌الله بهشتی معمار دستگاه قضایی جمهوری اسلامی بود و در گام دوم انقلاب، آیت‌الله رئیسی با سند تحول و مهندسی مجدد، نقش محوری در بازتعریف عملکرد دستگاه قضا ایفا کرد. امروز در حافظه مردم، نام رئیسی در کنار برنامه‌ریزی بلندمدت و مردم‌محور ثبت شده است.»

مردم‌محوری و اصلاح ساختار رسیدگی به پرونده‌های انبوه

رئیس دفتر رئیس‌جمهور فقید با ذکر مثال‌هایی، از اقدامات ملموس ایشان در رسیدگی به پرونده‌های انبوه نظیر پرونده‌های کثیرالشاکی گفت: «پیش از دوره ایشان، این پرونده‌ها مثل دیگر موارد بررسی می‌شدند؛ اما با نگاه ویژه آیت‌الله رئیسی، صدها هزار نفر از مردم از بلاتکلیفی نجات یافتند.» اسماعیلی همچنین به راه‌اندازی سامانه‌های نظارتی مردمی اشاره کرد که به مردم امکان ارزیابی قضات و اعلام نارضایتی از خدمات را می‌داد.

فساد ستیزی، جوهره مدیریتی شهید رئیسی

در بخش دیگری از سخنانش، اسماعیلی با تمرکز بر راهبرد فسادستیزی گفت: «رئیسی فساد را مانند سم برای بدن می‌دانست و قاطعانه به مقابله با آن برخاست. از ایجاد دادگاه‌های ویژه جرایم اقتصادی و مجتمع اقتصادی در تهران تا پیگیری پرونده‌های سنگین ارزی با رقم‌هایی نظیر ۳۰ میلیارد دلار و بازگشت هزاران میلیارد تومان به بیت‌المال، از شاخص‌ترین اقدامات ایشان بود.»

او ادامه داد: «ایشان حتی در مورد موارد اندک فساد درون دستگاه قضا، بدون تعارف برخورد می‌کردند. در یک نمونه، تأکید داشتند که لکه سیاه فساد، کل جامعه سفید را تحت‌الشعاع قرار می‌دهد و نباید اجازه تداوم آن داده شود.»

دغدغه تولید، حمایت از صنایع و مبارزه با خصوصی‌سازی غلط

اسماعیلی با اشاره به توجه ویژه شهید رئیسی به صنایع ملی و تولید گفت: «ایشان تنها به حل مشکلات قضایی صنایع اکتفا نمی‌کردند، بلکه با اصلاح روند خصوصی‌سازی و مداخله مؤثر در تأمین سرمایه در گردش و تعامل با بانک‌ها، بسیاری از واحدهای صنعتی را از تعطیلی نجات دادند.»

وی مثال‌هایی از کارخانه‌های ماشین‌سازی تبریز، نساجی قائمشهر، کشت و صنعت مغان و کشتی‌سازی بندرعباس آورد و تأکید کرد: «با اصلاح خصوصی‌سازی و مداخله مستقیم آیت الله رئیسی، این واحدها دوباره احیا شدند و هزاران شغل حفظ شد.»

در پایان، اسماعیلی خاطرنشان کرد که رویکرد آیت‌الله رئیسی به تحول، کوتاه‌مدت و شعاری نبود. بلکه با نگاه راهبردی، در مسیر گام دوم انقلاب، به دنبال اصلاح عمیق، مشارکت مردم، عدالت بنیادین و نهادینه‌سازی مسئولیت‌پذیری در ساختار قضایی و اجرایی کشور بود.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار