کد خبر: 1293476
تاریخ انتشار: ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۲:۴۰

جوان آنلاین: علی محمدی در کانال شخصی خود در پیام‌رسان ایتا نوشت: در تحلیل امکان‌پذیری سرمایه‌گذاری هزارمیلیارد دلاری امریکا در ایران، چند نکته اساسی مطرح است:
اول اینکه با وجود توان اقتصادی بالای امریکا و تولید ناخالص داخلی حدود ۲۹تریلیون دلار، حتی در روابط نزدیک اقتصادی نیز چنین حجمی از سرمایه‌گذاری در کوتاه‌مدت بی‌سابقه است، چه برسد به روابط خصمانه‌ای، چون ایران و امریکا. 
دوم، قوانین تحریم‌ها مانعی جدی محسوب می‌شوند و در ساختار‌های کنگره و سنای امریکا در هم تنیده شده‌اند و دولت امریکا بدون مجوز‌های کنگره و سنا، قادر به رفع آنها نیست. در گذشته دیدیم حتی با برجام نیز شرکت‌های امریکایی به‌دلیل وجود قوانین پیچیده تحریمی، امکان معامله با ایران را نداشتند. 
سوم اینکه ظرفیت اقتصادی ایران نیز برای جذب چنین سرمایه‌ای کافی نیست، تولید ناخالص داخلی ایران حدود ۴۰۰میلیارد‌دلار است و حتی چین در قرارداد ۲۵‌ساله، پیش‌بینی سرمایه‌گذاری ۴۰۰ میلیارد دلاری داشته است. 
چهارم اینکه رفع تحریم‌ها شرط کافی برای جذب سرمایه خارجی نیست. مشکلاتی نظیر بی‌ثباتی قوانین، عدم شفافیت، دشواری فضای کسب‌وکار و نبود امنیت سرمایه، موانعی مهم‌تر از تحریم محسوب می‌شوند که بدون حل‌وفصل این موانع، سرمایه‌گذاری خارجی وارد نمی‌شود. 
در آخر اینکه علاوه بر دلایل اقتصادی، موانع سیاسی و هویتی نیز مطرح‌اند. تضاد‌های ایدئولوژیک بین دو کشور، لابی‌های صهیونیستی در امریکا و سابقه اظهارات ترامپ در مخالفت با تنفس اقتصادی بایدن به ایران، این فرضیه را بیشتر به یک ادعای غیرواقعی تبدیل می‌کند. 
در مجموع، طرح چنین ادعا‌هایی بیشتر به وعده‌هایی مانند «گلابی‌های برجام» شباهت دارد و فاقد پشتوانه واقعی است و اساساً با ایجاد خوش‌بینی و انتظارت کاذب سیاسی، موجب شرطی‌شدن بیشتر اقتصاد و مخابره پیام ضعف و انفعال به واشینگتن است.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار