کد خبر: 1281447
تاریخ انتشار: ۲۱ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۰:۲۰
با اینکه سیستان و بلوچستان هنوز هم در لیست استان‌های ضعیف به شمار می‌آید، اما پیشرفت‌های آن بعد از انقلاب اسلامی را نمی‌توان نادیده گرفت.
سجاد مرسلی

جوان آنلاین: بعد از انقلاب اسلامی تغییر و تحولات زیادی در حوزه‌های مختلف صورت گرفت و طی چهار دهه اخیر می‌توان شاهد پیشرفت‌های زیادی در حوزه‌های مختلف بود. حوزه بهداشت و درمان از جمله عرصه‌هایی است که به دستاورد‌های بزرگ و تأثیرگذاری دست یافته و سطح دسترسی مردم به خدمات درمانی بهبود یافته است. 
 
تحولاتی که باعث شده امروز ایران در تمامی حوزه در رده مقتدرترین کشور‌های دنیا به شمار رود محصول انقلاب است. حوزه پزشکی، رشد پزشکان و متخصصان یکی از دستاورد‌های مهم به شمار می‌رود، چنانکه پیش از انقلاب اسلامی در سال ۱۳۵۷ بالغ بر ۸۷ درصد از پزشکان متخصص، ۵۴ درصد از پزشکان عمومی و ۶۶ درصد از دندانپزشکان کشور در تهران و پنج شهر بزرگ فعالیت داشتند. پوشش واکسیناسیون علیه شش بیماری قابل پیشگیری با واکسن صرفاً ۳۰ درصد بود و این میزان نیز به مناطق برخوردار و شهر‌ها و روستا‌های بزرگ خلاصه می‌شد. به همین دلیل مسافرت‌های درمانی بیماران شهرستانی به تهران و دیگر شهر‌های بزرگ یکی از مسائل رایج اجتماعی بوده و بسیاری از هموطنان میانسال آن را به خاطر دارند، اما پس از انقلاب اسلامی و هم اکنون در چهلمین بهار شکوهمند انقلاب اسلامی شاهد راه‌اندازی دانشگاه‌های علوم پزشکی در استان‌ها، تربیت نیروی انسانی متخصص به تعداد کافی، توسعه زیرساخت‌های بهداشت و درمان و از همه مهم‌تر ارتقای سطح فرهنگ عمومی و اعتماد مردم به کادر بهداشت و درمان هستیم که این مهم منجر به بهبود چشمگیر شاخص‌های اساسی بهداشت و درمان شده که مهم‌ترین آن نیز افزایش امید به زندگانی است. 


 شکوه سلامت در زنجان
حوزه بهداشت و درمان استان زنجان بعد از انقلاب به دستاورد‌های بزرگ و تأثیرگذار دست یافته و سطح دسترسی مردم نقاط مختلف استان به امکانات و تجهیزات پزشکی افزایش یافته است. آنطور که رئیس دانشگاه علوم‌پزشکی استان زنجان می‌گوید، تعداد خانه‌های بهداشت استان از ۳۲ باب قبل از انقلاب به ۴۵۷ باب، تعداد بیمارستان‌ها از چهار مورد به ۱۴ساختمان تا سال‌جاری و تعداد تخت‌ها نیز از ۲۶۰ مورد به ۳ هزار و ۷۸۳ مورد افزایش یافته است. سعید سرداری ادامه می‌دهد: «تعداد پایگاه‌های اورژانس استان در سال ۱۳۵۸ یک مورد بود که این تعداد تا امسال به ۶۰ مورد رسیده و تعداد آمبولانس نیز از سه دستگاه در سال‌های بدو انقلاب به ۱۱۸ دستگاه ارتقا یافته است. تعداد داروخانه‌های فعال در استان در سال ۱۳۵۸ فقط ۱۲ باب بود که این تعداد بعد از گذشت ۳۷سال از تشکیل دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان به ۱۹۲ باب رسیده است.» بخش مهم کار این است که دانشگاه علوم پزشکی زنجان در راستای کمک به تحقق رسالت وزارت متبوع نسبت به تعلیم و تربیت نیروی انسانی متعهد و کاردان در دوره‌های بهورزی، کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد، دکتری و دستیاری اقدام می‌کند. رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان می‌گوید: «با نگاه منصفانه به منابع فیزیکی، نیروی انسانی توانمند و امکانات بسیار پیشرفته حوزه درمان، این واقعیت قابل لمس است که شاه‌بیت اقدامات توسعه دانشگاه عملکرد حوزه درمان آن بوده و افزایش شاخص‌های کیفی و کمی ظرفیت‌های درمانی نمود این واقعیت است.» سرداری با بیان اینکه تعداد تخت‌های فعال استان در سال ۱۳۸۴ به انضمام تخت‌های ویژه اورژانس و دیالیز به ۹۵۰ تخت رسید، خاطرنشان می‌کند: «با تلاش و پیگیری‌های مجدانه مسئولان دانشگاه علوم پزشکی زنجان این رقم تا سال‌جاری به هزار و ۶۹۳ تخت افزایش یافته است.» این مسئول با اشاره به اینکه با افتتاح بخش سکته حاد مغزی بیمارستان ولیعصر (عج) زنجان ۱۴ تخت نیز به تخت‌های فعال اضافه شد، عنوان می‌کند: «علاوه بر این، راه‌اندازی داروخانه‌های فوق تخصصی شهید رجایی با استقرار یک نفر استاد دانشکده داروسازی در هر شیفت و دارا بودن امکانات کامل مشاوره‌ای و آموزشی، در نوع خود در کشور اقدامی کم‌نظیر به شمار می‌رود.»


 رشد ۷ برابری تخت‌های بیمارستانی
با اینکه سیستان و بلوچستان هنوز هم در لیست استان‌های ضعیف به شمار می‌آید، اما پیشرفت‌های آن بعد از انقلاب اسلامی را نمی‌توان نادیده گرفت. میزان رشد تخت‌های بیمارستانی کشور بعد از انقلاب ۵/۳ برابر بوده، در حالی که در سیستان و بلوچستان میزان رشد تخت‌ها تا هفت برابر شده و با این رشد هنوز هم از شاخص متوسط کشوری در برخی نقاط منطقه پایین است که لازم است تلاش مضاعفی از سوی مسئولان انجام شود. علاوه‌بر افتتاح بیمارستان‌های باکیفیت و مطلوب در مناطق مختلف این استان، بیمارستان ۴۶تختخوابی سل امام‌رضا (ع) زابل و بیمارستان ۲۲۰ تختخوابی ایرانمهر سراوان هم طی سال‌های اخیر به بهره‌برداری رسیده و در حال خدمات‌رسانی هستند. برای تمام مجموعه مراکز جامع سلامت و مراکز بهداشتی سیستان و بلوچستان که مصوب طرح سطح‌بندی سلامت کشور است تأمین اعتبار شده و با سرعت ان‌شاءالله ساخته خواهد شد. سه بیمارستان ۵۴۰تختخوابی سیستان وبلوچستان در چابهار، زاهدان و ایرانشهرکه قبلاً کلنگ‌زنی شده است، ولی به دلیل مشکلات مالی متوقف شده بود، عملیات ساختمانی آنها سرعت گرفته و در این بین بیمارستان ۵۴۰ تختخوابی ایرانشهر پیشرفت فیزیکی خوبی دارد.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار