کد خبر: 1263946
تاریخ انتشار: ۲۲ آبان ۱۴۰۳ - ۲۳:۰۰
 بتسلئیل اسموتریچ، وزیر دارایی رژیم صهیونیستی به عنوان پرچمدار این طرح وارد میدان شد. او عصر دوشنبه گفته بود: «دستوراتی را برای مقدمه‌چینی به منظور «بسط حاکمیت» بر کرانه باختری صادر کردم. دوره جدید ریاست جمهوری ترامپ، زمان اعمال «حاکمیت» اسرائیل بر کرانه باختری است
مهرزاد اصغریان

جوان آنلاین: دولت نتانیاهو که تاکنون از هیچ کارشکنی‌ای برای جلوگیری از تحقق آتش‌بس در باریکه غزه فروگذار نکرده، در تازه‌ترین اقدام علیه فلسطینیان، از قصد رژیم اشغالگر برای اشغال کرانه باختری آن‌هم در سایه روی‌کار آمدن دونالد ترامپ پرده برداشته است. موضع‌گیری وزیر دارایی رژیم صهیونیستی در دفاع از اشغالگری جدید، نه‌تن‌ها ناقض قوانین بین‌الملل است بلکه بنابر بیانیه حماس، غیرممکن بودن امکان همزیستی با «صهیونیست‌های نازی» را بر همگان اثبات کرد. 

دونالد ترامپ که در دوران رقابت‌های انتخاباتی، همواره از تصمیم خود برای پایان دادن به دو جنگ اوکراین و غزه دم می‌زد، در شرایطی که هنوز اقدامی صورت نداده و حتی به کاخ سفید هم قدم نگذاشته، با پشتوانه فعالیت‌های قبلی در زمینه عادی‌سازی روابط تل‌آویو با کشور‌های اسلامی، زمینه را برای توسعه اشغالگری تل‌آویو مساعد کرده است، به طوری که صهیونیست‌ها، روی کار آمدن وی را به منزله چراغ سبز دیگری در راستای اشغال هرچه بیشتر اراضی فلسطینیان می‌بینند و پرونده الحاق کرانه باختری را دوباره روی میز گذاشته‌اند. این طرح بسط حاکمیت بر یهودا و سامره (کرانه باختری) است که حامیان آن تا پیش از اعلام نتیجه انتخابات امریکا ترجیح دادند از بیم آسیب به کارزار انتخاباتی دونالد ترامپ، چراغ خاموش و بدون هیاهو آن را دنبال کنند. گزارش‌های رسانه‌های عبری درباره این مورد از «زمین‌خواری تل‌آویو»، حاکی از این است که شخص نخست‌وزیر، در مذاکراتی محرمانه بر لزوم درج مجدد این پرونده در دستور کار کابینه، البته پس از شروع فعالیت دونالد ترامپ تأکید کرده است. شخصیت‌های صهیونیست هم از طرف امریکایی خواسته‌اند طرح یادشده به محض ورود ترامپ به کاخ سفید جنبه عملیاتی به خود بگیرد. 

 اجماع مخالفت با تشکیل کشور فلسطین
 بتسلئیل اسموتریچ، وزیر دارایی رژیم صهیونیستی به عنوان پرچمدار این طرح وارد میدان شد. او عصر دوشنبه گفته بود: «دستوراتی را برای مقدمه‌چینی به منظور «بسط حاکمیت» بر کرانه باختری صادر کردم. دوره جدید ریاست جمهوری ترامپ، زمان اعمال «حاکمیت» اسرائیل بر کرانه باختری است. سال ۲۰۲۵ سال اعمال «حاکمیت» بر کرانه باختری است.» اسموتریچ که به حمایت از عقاید افراطی شهرت دارد، گفت: «امیدوارم که دولت ترامپ تحرکات اسرائیل برای اعمال حاکمیت بر کرانه باختری در سال ۲۰۲۵ را به رسمیت بشناسد. اجماع‌نظری در اسرائیل در مورد عدم اجازه به تشکیل کشور فلسطین وجود دارد و انتخاب ترامپ فرصتی برای «بسط حاکمیت» بر کرانه باختری است.» روزنامه معاریو هم با تأیید این خبر به ابعاد تازه‌ای از آن اشاره و اعلام کرد، منابع آگاه خبر دادند، شخصیت‌های تأثیرگذار در دولت ترامپ مسئله بسط حاکمیت (اشغال دائم و الحاق) کرانه باختری را با اسموتریچ مورد بررسی قرار داده و این کار قرار است در برهه کنونی به آرامی پیگیری شود تا دولت بایدن را در روز‌های پایانی ریاست جمهوری نرنجاند. در ادامه گزارش این رسانه عبری‌زبان، از زمینه‌چینی برای گسترش اشغالگری به عنوان طرحی بزرگ یاد شده که ائتلاف حاکم و راستگرایان برای اجرایی کردن آن منتظر فرصت مناسبی بودند. در ادامه گزارش معاریو آمده است: «به گفته افراد مطلع، مسئله اعمال حاکمیت اسرائیل بر منطقه کرانه باختری با شخصیت‌های حامی اسرائیل از جمله شخصیت‌های تأثیرگذار در اطراف ترامپ مجدداً مطرح شده است.» 

 این اعلان جنگ نامحدود است
جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) در واکنش به طرح خطرناک اسموتریچ در بیانیه‌ای اعلام کرد: «این طرح به صورت قاطع، بیانگر نیت‌های استعمارگرانه اشغالگران صهیونیست است.» در بیانیه حماس آمده است: «سخنان وزیر دارایی اسرائیل خط بطلانی بر ادعای افرادی است که توهم این را دارند که امکان همزیستی با این رژیم نازی وجود دارد. این اظهارات بار دیگر نشان می‌دهد که اسموتریچ منکر حقوق مردم فلسطین است.» جنبش جهاد اسلامی فلسطین نیز در واکنش به اظهارات اسموتریچ، آن را به منزله اعلام جنگ نامحدود اسرائیل علیه مردم فلسطین دانست. این گروه افزود: «همزمان شدن اظهارات این مقام صهیونیست با نشست ریاض، سیلی به صورت همه کشور‌هایی است که روابط خود را با تل‌آویو عادی کرده و به سازش با دشمن باور دارند.» وزارت خارجه مصر نیز اظهارات اسموتریچ را محکوم و در این مورد بیانیه‌ای صادر کرد با این مضمون: «این اظهارات بیانگر رویکرد اسرائیل در مخالفت با پذیرش گزینه صلح در منطقه است.» وزارت خارجه اردن با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد: «با شدیدترین عبارات، سخنان نژادپرستانه و تحریک‌آمیز وزیر صهیونیست را مبنی بر اشغال کرانه باختری و ساخت شهرک‌های صهیونیست‌نشین در آن محکوم می‌کنیم.» در ادامه این بیانیه آمده است: «ما به‌شدت این درخواست‌های تحریک‌آمیز را رد می‌کنیم. اسرائیل هیچ حاکمیتی بر سرزمین فلسطین اشغالی ندارد. این سخنان نقش آشکار قوانین بین‌المللی است. حق ملت فلسطین در تشکیل کشور مستقل خود به مرکزیت قدس اشغالی را نمی‌توان نادیده گرفت. قطعنامه ۲۳۳۴ شورای امنیت هرگونه اقدام از سوی تل‌آویو برای تغییر ساختار جمعیت‌شناختی و اوضاع حاکم بر فلسطین اشغالی را محکوم می‌کند.» سخنگوی وزارت امور خارجه امریکا هم در این مورد به الجزیره گفت: «این سخنان نگران‌کننده است و این اظهارات هیچ کمکی به صلح دائم در فلسطین نخواهد کرد.» وی به تکرار این موضع‌گیری اکتفا کرد: «بار‌ها و بار‌ها حمایت خود را از تشکیل طرح دودولتی به عنوان بخشی از مذاکره [میان اسرائیل و فلسطینی‌ها]بیان کردیم که به تشکیل دولت مستقل فلسطینی ختم می‌شود.» جوزف بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، اظهارات اسموتریچ را محکوم کرد و گفت: «این یک اقدام روشن درخصوص الحاق غیرقانونی [این منطقه]است.» بورل افزود: «نطق اسموتریچ همچنین حقوق بین‌الملل را تضعیف می‌کند و نقض حقوق فلسطینی‌هاست و هرگونه فرصت برای تشکیل طرح دودولتی را تهدید می‌کند.»

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار