جوان آنلاین: تشکیل مؤسسات خیریه از جمله اقداماتی است که گروههای جهادی در برنامه خود قرار داده و در مناطق مختلف کشور به نیازمندان در حوزههای بهداشت، درمان و سلامت خدماترسانی میکنند. مؤسسه انجمن خیریه بیماران خاص و «ام اس» بروجرد در استان لرستان را باید جزو اولین انجمنهای خیریه در این زمینه در نظر داشت که کارش را شروع کرده و سالها در حال فعالیت است. مؤسس این انجمن خودش در بخش بهداشت و درمان فعال بوده و همین امر برنامهریزیها و ارتباطگیریها را راحتتر کرده است.
فاطمه یاراحمدی مدرک لیسانس بهداشت عمومی از دانشگاه چمران دارد و بازنشسته شبکه بهداشت و مؤسس انجمن خیریه بیماران خاص و «ام اس» بروجرد است. این انجمن سابقهای ۲۷ ساله دارد و خانم یاراحمدی زمانی که کارمند شبکه بهداشت بود آن را راهاندازی کرد. این اولین انجمنی بود که به صورت شعبهای در بروجرد لرستان آغاز به کار کرد و جزو قدیمیهای انجمن ام اس در ایران محسوب میشود. ابتدای کار، کل بیماران مبتلا به ام اس در این شهر حدود ۲۰ نفر بودند و حالا آمار آنها به بیش از ۵۰۰ نفر رسیده است. متأسفانه روند ابتلا به این بیماری به شدت در حال افزایش است و مشکلات این بیماران نیز به تدریج بیشتر میشود.
اختصاص بخش مجزا به بیماران
ام اس یک بیماری ناشناخته است و عامل اصلی آن مشخص نیست. البته عواملی مانند ژنتیک، محیط، استرسهای فراوان ناشی از زندگی ماشینی، آلودگی هوا و مواد غذایی، عوامل اجتماعی و وراثتی میتواند در شکلگیری این بیماری دخیل باشد. درمانی که مؤسسه انجمن خیریه بیماران خاص انجام میدهد یک درمان نگهدارنده است. بیماران مبتلا به ام اس نیاز به بستری ندارند و تنها در هفته اول نیاز به کورتون تراپی دارند که به واسطه آن یک هفته بستری میشوند و بعد از آن برای دریافت دارو مراجعه میکنند. بیماران اگر در طول سال دچار حملههای ناشی از این عارضه شوند، حدود دو، سه روز در بیمارستان بستری میشوند و روند کورتونتراپی و درمان دارویی آنها پیگیری میشود. برای بیماران خاص مانند تالاسمی که مبتلایان به آن اغلب کودک و زیر ۳۰ سال هستند نیز روش دیگری وجود دارد. مؤسس انجمن خیریه بیماران خاص و «ام اس» در رابطه با نحوه ارائه خدمات به بیماران میگوید: «این افراد ابتدا زمانی که در شهر به اورژانس مراجعه میکردند مشکلات زیادی داشتند. مثلاً با بیماران تصادفی و خودکشی کرده یکجا بودند.»
او ادامه میدهد: «با کمک و همراهی دوستان، پس از سالها تلاش توانستیم شرایطی را فراهم کنیم که این افراد در یک بخش جداگانه بستری شوند. حالا به لطف خدا زمانی که این بیماران به بیمارستان مراجعه میکنند امور مربوط به آنها در بخش جداگانهای انجام میشود.»
خانم یاراحمدی تأکید میکند: «تمام بیمارستانها باید بخش دیالیز داشته و این بخش حتماً جدا از بخشهای دیگر باشد.»
انجمن خیران با خدمات رایگان
خانم یاراحمدی که خودش مسئول درمان بوده است، سالها مشکلات بیماران را از نزدیک مشاهده کرده و با آنها در ارتباط بوده است.
با توجه به موقعیت اجتماعی که ایشان داشت، توانست از مردم و خیران برای بیماران کمک بگیرد به همین دلیل این انجمن را تشکیل داد.
تلاشهای این خانم جهادگر آنقدر ادامه داشت که او توانست از فرمانداری مجوز فعالیت بگیرد.
او ابتدا گزارش فعالیتهایشان را به آنها اعلام کرد، چون در یک شهر کوچک همه همدیگر را میشناسند و اعتماد همه جانبه در میانشان وجود دارد و افرادی که کمک میکنند نیز از دوستان و آشنایان هستند. در حال حاضر آنها به خیران و افراد ناآشنا که برای اولین بار به مرکزشان مراجعه میکنند تا کمکهایشان را ارائه کنند، رسید هم میدهند تا بدانند کمکهای دریافتی از آنها ثبت و ضبط میشود. یاراحمدی میگوید: «دفتری داریم که همه فعالیتهایمان را در آن ثبت میکنیم که مثلاً در این تاریخ به فلان فرد با این مشخصات این مبلغ مالی کمک یا این دارو تهیه و هزینههایش پرداخت شد.»
مؤسس انجمن خیریه بیماران خاص و ام اس بروجرد تأکید میکند: «درِ انجمن همیشه روی نیازمندان باز است و هر فردی که بخواهد میتواند به دفتر مراجعه کند و از نزدیک شاهد فعالیتها باشد. خدمات به بیماران شامل حمایتهای دارویی، معیشتی و مشاوره درمانی میشود.»
ویژگی بارز این مجموعه این است که تمامی فعالیتهای خانم یاراحمدی و سایر اعضای انجمن طی این سالها در راه خدا و رایگان بوده است و حتی مکانی که در اختیار دارند هم کاملاً رایگان است و هیچ حقوق و دستمزدی دریافت نمیکنند.