کد خبر: 1240440
تاریخ انتشار: ۲۸ تير ۱۴۰۳ - ۱۴:۰۷
چین با بهره‌گیری از هوش مصنوعی، یک سامانه راداری پیشرفته برای مقابله با پارازیت نظامی آمریکا ساخت.

جوان آنلاین: چین با بهره‌گیری از هوش مصنوعی، یک سامانه راداری پیشرفته برای مقابله با پارازیت نظامی آمریکا ساخت.

به گزارش صدا و سیما به نقل از شبکه تلویزیونی ویون، از زمان ظهور هوش مصنوعی، دائماً مطالبی را می‌شنویم مبنی بر اینکه هوش مصنوعی چگونه احتمالاً مشاغل ما را تحت تأثیر قرار می‌دهد و حتی شاید در میدان‌های جنگ، جایگزین نیرو‌ها و تسلیحات قدرتمند شود.

الان که شاهد درگیری‌های همزمان در سراسر جهان هستیم، دیگر مسئله این نیست که آیا هوش مصنوعی وارد میدان نبرد می‌شود یا خیر و این اتفاق چه زمانی رخ می‌دهد. همین الان هم هوش مصنوعی وارد میدان‌های نبرد شده است. در منازعات اوکراین و روسیه و تهاجم اسرائیل به غزه شاهد استفاده از هوش مصنوعی هستیم.

این شبکه افزود سئوال اصلی مطرح این است که آیا هوش مصنوعی برای نبرد کاملا آماده است؟ دانشمندان نیروی دریایی چین، تاکتیک‌ها و فناوری‌های استفاده شده در شناور‌های جنگی چینی را نشان دادند که از آن‌ها در برابر بزرگترین سامانه‌های پارازیتی ایالات متحده استفاده می‌شود.

چین یک فناوری جدید راداری طراحی و ساخته است که این سامانه‌های پارازیتی آمریکا را کاملا بی اثر می‌کند. چین برای ساخت این رادار‌ها از هوش مصنوعی استفاده کرده است. محققان چینی نشان داده اند که چگونه رادار جدید ارتش آزادیبخش خلق چین و نیروی دریایی چین توانسته‌اند سامانه‌های جنگ الکترونیکی نیروی دریایی ایالات متحده را شکست دهند. آن‌ها این سامانه راداری جدید را «قاتل وِب» نامیده‌اند. هوش مصنوعی در دستیابی به این شاهکار جدید چین، نقش بسیار مهمی ایفا کرده است.

در ژانویه ۲۰۲۴ میلادی افسران و ملوانان ارتش آزادیبخش خلق چین که در یک ناو جنگی نیروی دریایی چین بودند به دلیل اقدامات خود علیه یک هواپیمای آمریکایی، تجلیل شدند. رسانه‌های چین تصاویری از دو جت آمریکایی را نشان دادند که یکی از آن‌ها به سامانه پارازیت صوتی آمریکا مجهز بود.

پارازیت صوتی به شکل انتشار سیگنال‌های قوی از اهداف دروغین دفاعی برای کور کردن شناور جنگی طرف مقابل است. اما با وجود تلاش جت‌های آمریکایی برای پارازیت انداختن در عملکرد شناور‌های چینی، سامانه‌های راداری نصب شده بر این شناور جنگی چینی، به طور عادی به کار خود ادامه داد و حتی روی اهداف اصلی ناوگان ایالات متحده قفل کرد.

مقامات چینی مدعی هستند این سامانه راداری می‌تواند حتی بر سخت‌ترین سامانه‌های پارازیت آمریکا غلبه کند. در این صورت، ایالات متحده برتری خود را در برابر چین از دست می‌دهد و در اینجا هوش مصنوعی کارساز است. رادار جدید چین دارای توانایی‌های شناختی است که به آن امکان می‌دهد محیط اطراف خود را پردازش کند و منابع را به طور موثر مدیریت کند و در نتیجه می‌تواند به طور موثر با تکنیک‌های پیچیده فناوری پارازیتی آمریکای مقابله کند. البته باید توجه داشت که ایالات متحده چندان عقب نیست به طوریکه پنتاگون روی بیش از ۸۰۰ پروژه فعال هوش مصنوعی نظامی از جمله ارزیابی تهدید‌ها و افزایش دقت تصمیم گیری در میدان نبرد کار می‌کند.

ادغام هوش مصنوعی با سامانه‌های نظامی یک جهش قابل توجه در جنگ‌های امروزی است، اما در وضع فعلی محدودیت‌هایی برای هوش مصنوعی وجود دارد. باید به نگرانی‌های عملی و اخلاقی به ویژه در زمینه سلاح‌های خودمختار مرگبار توجه داشت که برپایه هوش مصنوعی هستند. با ظهور هوش مصنوعی، خطرات و چالش‌های جدیدی نیز ظهور کرده است که باید به دقت در نظر گرفته شود. برای نمونه، در حالیکه سازوکار‌های تقویت‌شده با هوش مصنوعی می‌توانند قابلیت‌های نظامی را افزایش دهند، خطرات بالقوه‌ای مانند سرکشی یا عملکرد نادرست هوش مصنوعی در میدان نبرد نیز مطرح است که می‌تواند به کشته شدن افراد بیگناه منجر شود.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار