کد خبر: 1184388
لینک کوتاه: https://www.Javann.ir/004y72
تاریخ انتشار: ۱۹ شهريور ۱۴۰۲ - ۲۱:۰۲
يادماني براي احمد عزيزي «شاعر شطح‌نويس»
اثري كه هم اينك در معرفي آن سخن مي‌رود، به بازخواني زندگي و زمانه زنده‌ياد احمد عزيزي، شاعر پرآوازه انقلاب اسلامي پرداخته است.
محمدرضا كائيني

اثري كه هم اينك در معرفي آن سخن مي‌رود، به بازخواني زندگي و زمانه زنده‌ياد احمد عزيزي، شاعر پرآوازه انقلاب اسلامي پرداخته است. اين تحقيق به دست حسن چراغلو انجام شده و مركز اسناد انقلاب اسلامي، به انتشار آن همت گماشته است. تارنماي ناشر در اشارتي كوتاه، پيرامون موضوع اين كتاب آورده است: «كتاب شاعر شطح‌نويس كه گذري بر زندگي و آثار احمد عزيزي شاعر انقلاب است، از سوی مؤسسه فرهنگي- هنري مركز اسناد انقلاب اسلامي و در قالب مجموعه دانستني‌هاي انقلاب اسلامي براي جوانان، روانه بازار نشر شد. احمد عزيزي يكي از شاعران تيزبين و خوش‌ذوق معاصر است كه اشعار و شطحيات بسيار زيبايي دارد و سروده‌هايش بيانگر دغدغه‌ها، آداب و رسوم دوران خويش است. او مي‌كوشيد با زبان ساده، حقايق دوران خود را به رشته نظم دربياورد. كتاب شاعر شطح‌نويس، در سه فصل تنظيم شده است: فصل اول تحت عنوان زندگي‌نامه، روايتي از تولد، خانواده و دوران حضور او در زادگاهش سرپل ذهاب است. عزيزي كه قبل از پيروزي انقلاب اسلامي با رژيم پهلوي مبارزه مي‌كرد، بعد از پيروزي انقلاب و در دوران جنگ تحميلي، به تهران نقل‌مكان كرد. در اين فصل احمد عزيزي درباره علل مهاجرتش از كرمانشاه به تهران، صحبت كرده است. در اين فصل همچنين روايتي از ديدار احمد عزيزي، با رهبر معظم انقلاب اسلامي آمده است. عنوان فصل دوم، مثنوي دلدادگي است. در اين فصل ارادت و علاقه اين شاعر انقلاب، به حضرت امام خميني بنيانگذار كبير انقلاب اسلامي و حضرت آيت‌الله خامنه‌اي مقام معظم رهبري نشان داده مي‌شود. در اين صفحات، اشعار مربوط به اين موضوع نيز آمده است. فصل سوم با عنوان گلگشت آثار، به بررسي و معرفي آثار احمد عزيزي پرداخته است. عزيزي آثار زيادي اعم از شعر و نثر از خود به يادگار گذاشته و در قالب‌هاي مختلف: غزل، مثنوي، رباعي و مخصوصاً شطحيات، طبع‌آزمايي كرده است. از جمله اين آثار، مي‌توان خواب ميخك، رؤياي رؤيت، شرجي آواز، خوابنامه و باغ غزل و يك ليوان شطح داغ را نام برد كه در اين فصل معرفي مي‌شوند. در بخش ضمائم هم، برخي از مهم‌ترين مصاحبه‌ها و تصاوير احمد عزيزي آمده است...».
مؤلف در مراسم رونمايي از اين پژوهش، خصال شعري و سياسي زنده‌ياد عزيزي را به ترتيب پي آمده تشريح كرده است: «احمد عزيزي قبل از پيروزي انقلاب اسلامي، عليه رژيم پهلوي فعاليت‌هاي اساسي داشت و ديدارهاي ويژه‌اي با روحانيت مبارز همچون استاد مطهري، در تهران انجام داده بود. شعارنويسي‌ها و كار تبليغاتي عليه رژيم پهلوي در كرمانشاه و گيلانغرب، از ديگر فعاليت‌هاي عزيزي بود. درك سياسي احمد عزيزي از حوادث سال‌هاي بعد از پيروزي انقلاب اسلامي، در اشعار وي انعكاس يافته است. يك روز بعد از ترور نافرجام مقام معظم رهبري در سال60 در مسجد ابوذر، مرحوم عزيزي در اين رابطه شعري مي‌سرايند كه در روزنامه‌هاي آن زمان چاپ مي‌شود. فعاليت‌ها و مجاهدت‌هاي عزيزي در دوران دفاع مقدس نيز فصلي شاخص در زندگي اوست. او جنگ را با تمام وجود درك كرد و در سرپل‌ذهاب، عليه رژيم بعثي ايستادگي كرد و مجموعه اين وقايع در زندگاني اين شاعر بزرگ، نشان مي‌دهد كه به‌واقع انقلابي بود و انقلابي ماند. رهبري معظم انقلاب اسلامي در جلسه‌اي در سال69 فرمودند: برادراني هستند كه از آنها شعر مي‌جوشد، مثل همين آقاي عزيزي... و در آخرين ديدارها در دوران بيماري اين شاعر بزرگ فرمودند: غصه‌اي شده در دل ما ماجراي احمد عزيزي... و اين نشان از علاقه مقام معظم رهبري به آن شاعر انقلابي است...».

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
نام:
ایمیل:
* نظر:
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار