سرویس ورزشی جوان آنلاین: در این صورت و با توجه به بندهای عجیب و غریبی که در قرارداد او وجود دارد احتمال پیروزی ویلموتس و جریمه سنگین برای ایران محتمل خواهد بود.
آشفتهبازار حاکم بر فوتبال ایران صدای اعتراض همه را درآورده است؛ هنوز پرونده ویلموتس به سرانجام نرسیده بود که استراماچونی، سرمربی استقلال بیخبر به کشورش بازگشت و هنوز منتظر نقد شدن چکش است. از آنجا که سررشته همه این چالشها به سوءمدیریتهای این رشته برمیگردد پای سخنگوی قوه قضائیه نیز به ماجرا باز شده است. روز گذشته غلامحسین اسماعیلی در نشست خبری خود به این مسئله واکنش نشان داد: «حوزه فوتبال یکی از حوزههای پرطرفدار بین قشر جوان است. لازم است که متولیان این حوزه در بخشهای مختلف اقدامات و تدابیرشان به گونهای باشد که اولاً از اموال بیتالمال در این مسیر چیزی به هدر نرود و ثانیاً با احساسات نسل جوان و علاقهمندان به فوتبال بازی نکنند.» رعایت اصول حرفهای و جلوگیری از هدررفت بودجه کشور نکته دیگری بود که اسماعیلی بر آن تأکید داشت: «توقع داریم مسئولان در انعقاد و فسخ قرارداد به گونهای پیش بروند که با سرمایه مملکت و احساسات طرفداران فوتبال بازی نشود. در بخشی که به حوزه بیتالمال بازمیگردد، سازمان بازرسی کل کشور وظیفه دارد موضوع را بررسی کند.»
بهرغم تأکیدات سخنگوی قوه قضائیه بر تصمیمات درست مدیران در فوتبال و جلوگیری از هرگونه حیف و میل اقتصادی، واقعیت این است که فوتبال ایران پر از قراردادهای ریز و درشتی است که میلیاردها تومان خسارت روی دست کشور گذاشته است. قرارداد مارک ویلموتس و آندره استراماچونی جدیدترین مواردی هستند که به خاطر حساسیت موضوع بازتاب گستردهای در سطح جامعه و رسانههای داخلی و خارجی داشتهاند. به غیر از این دو مورد نیز قراردادهای زیاد دیگری را میتوان نام برد که بازیکن یا مربی خارجی بیکیفیت و بدون بازده رقمهای نجومی به جیب زدهاند و البته سهم دلالان نیز بهموقع پرداخت شده است.
رسانهای شدن قرارداد مرد بلژیکی یکبار دیگر نشان داد که آقایان پرمدعا هنگام عقد قرارداد با مربیان خارجی به مواردی از جمله دستمزدهای نجومی، بندهای مربوط به فسخ قرارداد و همچنین حفظ اعتبار و شأن کشور اصلاً توجه نمیکنند که اگر توجه میکردند مارک ویلموتس به این سادگی نمیتوانست قراردادش را یکطرفه فسخ و ما را تهدید به شکایت کند. تنها با بررسی دو بند از ماده ۵ این قرارداد کذایی میتوان به این واقعیت تلخ پی برد: «در صورتی که فدراسیون ایران با دلایل موجه و با توجه به قوانین فیفا و دادگاه عالی ورزش (CAS) قرارداد ویلموتس را فسخ کند، ملزم به پرداخت سه ماه حقوق سرمربی خواهد بود.»
مرد بلژیکی به همین سادگی با داشتن وکلای مجرب و کاربلد بندهایی را در قراردادش گنجانده که در هر صورت همه چیز به نفعش تمام شود. این یعنی اینکه فدراسیون ما طبق معمول به سادگی و برای موفق جلوه دادن خود در بحث مذاکره با گزینههای خارجی به هر خواسته غیرمعقول و غیرحرفهای ویلموتس تن داده و حالا باز هم مبلغی هنگفت باید از جیب مردم به حساب یک خارجی واریز شود.
نکته دیگر اینکه فدراسیون در این روزها از هر تریبونی استفاده میکند تا بحث فسخ قرارداد با ویلموتس را پروژهای موفق بخواند. اخیراً علوی، سخنگوی فدراسیون فوتبال در گفتگو با برنامهای تلویزیونی با آب و تاب از پرداخت سه ماه غرامت به جای سه سال غرامت صحبت کرده و آن را بهترین تصمیم خوانده است! شاید علوی و همکارانش نخواهند واقعیت را به مردم بگویند، اماای کاش آقای سخنگو اعلام میکرد که رقم سه ماه غرامت ویلموتس نزدیک به ۱۰ میلیارد تومان است؛ رقمی که اکثر ایرانیها با این اوضاع اقتصادی در رؤیا هم نمیتوانند آن را تصور کنند. ویلموتس تنها شش ماه هدایت تیم ملی را برعهده داشت و در مجموع کمتر از یک ماه در ایران بود، ولی به پاس بیکفایتی مدیران فدراسیون دستمزدی هنگفت را به جیب زد و چه بسا با توجه به قرارداد سفت و سختش پس از شکایت به فیفا همه دستمزد سه سالهاش را نیز از ما بگیرد.