مهدی ابراهیمی با بیان اینکه شاخص پیشرفت فرهنگی و اجتماعی در مدیریت شهری، آبادی و آبادانی مسجد در محله است، گفت: آبادانی مسجد در محله هم دستور قرآنی و هم تکلیف قانونی است. مسئله مسجد، مسئله مدیریت شهری است و مصوبه ارتقای مسجد بهعنوان مرکز اجتماعی الهامبخش در محله، چارچوب مشارکت و حمایت از مسجد را نظاممند کرده است. همه بخشهای شهرداری در این مصوبه وظیفهمند شدهاند.
وی افزود: این جلسه نیز درراستای هماهنگی بیشتر و همافزایی بین مناطق و مدیران نواحی مساجد در سطح محله است؛ چراکه امروزه محلهگرایی، ضرورتی اجتنابناپذیر در مدیریت شهر و حتی دولت و حاکمیت است. محلهگرایی در فرهنگ ایرانیاسلامی تأکید شده است و سابقهای چندصدساله دارد. مرکز محله در فرهنگ ایرانیاسلامی، مسجد است.
ابراهیمی تأکید کرد: اگر حتی دنبال نوگرایی و ابتکار هستیم، باید شاخص و سابقه خود را میزان آبادانی مساجد بدانیم و بنامیم. ابتکار نبوی در محوریتبخشی به مسجد در جامعه اسلامی همیشه تازه و نو خواهد بود. تراز و سنجش فعالبودن مناطق در حوزه اجتماعی، تعداد مساجد فعال هر منطقه و محله است.
معاون اجتماعی و مشارکتهای سازمان فرهنگی شهرداری مشهد همچنین در جلسه دیگری که با حضور رؤسای شوراهای اجتماعی محلات منطقه۱۰ برگزار شد، گفت: محلهمحوری یکی از الگوهای برنامهریزی و مدیریت شهری است و تشکیل شوراهای اجتماعی محلات مبتنی بر این اصل مهم مدیریتی است. اقدامات بسیار ارزندهای با حمایت شهرداری منطقه ۱۰ درباره مصوبات شوراهای اجتماعی محلات انجام شده است. اهتمام مدیریت شهری در کارآمدتر شدن شوراهای اجتماعی محلات و افزایش مشارکت اجتماعی در مدیریت شهر است.
ابراهیمی با بیان اینکه کارآمدی هر شورای اجتماعی نحوه برگزاری جلسات شوراها نیز وابسته است، افزود: جلسات شورای محله بسیار مهم است و در برگزاری آن باید هدفمند زمان بگذاریم. اگر جلسه شورای اجتماعی فاقد مصوبات کارآمد و راهگشای مسائل اجتماعی نباشد، شورای اجتماعی ناکارآمد خواهد شد.
وی تصریح کرد: پیشنیاز مصوبات شوراها نیز مطالعات و مشاوره است تا مصوبه در مسیر درست اجرا قرار بگیرد. برای برخی پیشنهادها علاوه بر تأمین اعتبار، زمان هم لازم است. ممکن است زمان اجرای برخی مصوبات و پیشنهادها، کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت باشد. جلسات شورای اجتماعی نیز باید هدفمند و نظاممند باشد.