کد خبر: 1300711
تاریخ انتشار: ۱۲ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۰:۲۳
قالیباف:
راهبرد قطعی ایران توسعه روابط با ونزوئلا با اولویت بخش خصوصی است رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: راهبرد قطعی ما توسعه روابط دوجانبه با اولویت ورود بخش خصوصی است و در این مسیر استفاده از ارزهای ملی و بریکس برای تجارت میان ایران و ونزوئلا ضروری است.

جوان آنلاین: محمدباقر قالیباف در جریان سفر دوره‌ای به آمریکای لاتین شامگاه یکشنبه به وقت محلی، در دیدار جمع زیادی از تجار، تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی بخش خصوصی ایرانی ساکن ونزوئلا و تجار ونزوئلایی، گفت: امروز جنگ اقتصادی، جنگ اول دشمنان با ماست و تجار و فعالان اقتصادی فرماندهان این جنگ هستند و در این میان وظیفه ما به عنوان مجلس و دولت نیز تأمین پشتیبانی فرماندهان این جنگ است.

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه سیاست قطعی جمهوری اسلامی ایران توسعه روابط میان ایران و ونزوئلا است، افزود: دو کشور قرارداد بلندمدت راهبردی با یکدیگر دارند که باید بر اساس آن گام برداشت. کشورها برای رسیدن به اهداف خود همواره به سمت ارتباط با کشورهایی می‌روند که با آنها دارای منافع مشترک، دوست مشترک و دشمن مشترک هستند چرا که در چنین شرایطی دو طرف در یک جهت حرکت می‌کنند و این امری کاملا راهبردی و عقلانی است.

قالیباف در ادامه با اشاره به اینکه توسعه روابط می‌تواند در رویارویی با تهدیدهای پیش رو کمک کننده باشد، عنوان کرد: قطعا طی کردن این مسیر مشکلاتی دارد که مهم ترین آن دوری مسافت میان دو کشور به ویژه در حوزه حمل و نقل است. چرا که حمل و نقل در تجارت بسیار مهم است و متوجه سختی‌های آن هستیم. اما دو کشور برای یکدیگر منافع زیادی به ویژه در حوزه اوپک، نفت و انرژی دارند و فرصت‌های جغرافیایی موجود در ایران و نزوئلا، ظرفیت‌هایی بی نظیری برای بهره برداری است.

تجارت با تکیه بر بخش خصوصی و برنامه بلندمدت راهبردی ایران و ونزوئلا نیازمند تسهیل‌گری است

رئیس قوه مقننه تجارت با تکیه بر بخش خصوصی و برنامه بلندمدت راهبردی دوجانبه ایران و ونزوئلا را نیازمند تسهیل‌گری دانست و تاکید کرد: معتقدیم هر کجا اقتصاد دولتی ورود کند، کار با شکست مواجه می‌شود و اگر هم قرار است دولت‌ها ورود کنند باید در حد رفع نیاز بخش خصوصی باشد.

قالیباف با بیان اینکه ایران و ونزوئلا بر اساس عرضه و تقاضا ارتباط لازم را دارند، گفت: بر همین اساس باید اجرای قانون تجارت آزاد و مشکلات بانکی در مسیر تجارت دو کشور را در تهران پیگیری کنیم که پایدارتر، اقتصادی‌تر و منطقی‌تر است.

وی در ادامه به وظایف حاکمیتی دولت و مجلس در این حوزه اشاره کرد و گفت: پیگیری قانون تجارت آزاد یکی از آنها است و در گفت‌وگو با مقامات ونزوئلا، اقدامات در بخش کشاورزی قطعی شده و در حوزه صنعت نیز توافقات خوبی صورت گرفته است و فقط امضاها باقی مانده که قول داده‌اند در مدت کوتاهی انجام شود و سفیر کشورمان نیز موظف به پیگیری شد.

قالیباف درباره سیستم بانکی و بانک مشترک ایران و ونزوئلا که تجار با آن در ارتباط هستند، افزود: به سهم خودم این کار را در ایران پیگیری خواهم کرد تا فرصت‌های لازم فراهم شود. البته ارزهای ملی و سیستم پرداخت بریکس می‌تواند جایگزین ارزهای دیگر در تجارت دو کشور شوند.

رئیس نهاد قانونگذاری کشورمان در ادامه با تأکید بر ضرورت استفاده از ارزهای غیردلاری و ارزهای ملی در تجارت دو کشور، اظهار کرد: ما باید همچنین از ظرفیت بریکس و سیستم پرداخت بریکس (بریکس پی) استفاده کنیم و در این حوزه فعال تر شویم. برزیل عضو بریکس بوده و به ونزوئلا نزدیک است لذا تجار می‌توانند با استفاده از این ظرفیت، تجارتی خارج از شبکه دلار داشته باشند.

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بخشی هایی از تجارت دو کشور نیز به صورت پایاپای و تهاتری قابل انجام است، یادآور شد: باید ضمانت‌های بانکی لازم در این حوزه نیز برقرار شود و به تجار ایرانی و ونزوئلایی اطمینان خاطر می دهیم موضوع تجارت آزاد و سیستم بانکی را در تهران پیگیری خواهد شد.

در ابتدای این نشست تخصصی و صمیمانه، جمعی از تجار و فعالان بخش خصوصی ایرانی و تعدادی از تجار و تولید کنندگان ونزوئلایی به بیان برخی از مشکلات و دغدغه‌های خود برای تجارت با ونزوئلا پرداختند. آنها معتقد بودند تجارت با ونزوئلا منافع زیادی برای دو کشور دارد اما مشکلاتی اعم از حمل و نقل و مسائل بانکی به علت برخی تحری‌م‌ها علیه دو کشور موانعی سر راه تجارت قرار داده که با تسهیل‌گری دولت‌ها قابل حل است و خواستار برطرف شدن آن شدند.

جلیل مختار رئیس گروه دوستی پارلمانی ایران و کوبا، سالار ولایتمدار نایب رئیس گروه دوستی پارلمانی ایران و ونزوئلا، غلامرضا تاج گردون رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات کشور در مجلس و محمد رشیدی نماینده کرمانشاه، رئیس مجلس را در سفر به آمریکای لاتین همراهی می‌کنند.

قالیباف پس از دیدار با مقامات جمهوری بولیواری ونزوئلا و کوبا، در یازدهمین مجمع پارلمانی بریکس به میزبانی مجلس نمایندگان سنای فدرال برزیل حضور خواهد یافت.

مجمع بریکس از ۱۳ تا ۱۵ خرداد ماه ۱۴۰۴ با شعار «نقش پارلمان‌های بریکس در ایجاد حاکمیت جهانی فراگیرتر و پایدارتر» در شهر برازیلیا برگزار می‌شود.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار