جوان آنلاین: علیرضا رئیسی درباره شیوع سرخک در کشور اظهار کرد: پوشش واکسیناسیون سرخک در کشور بالای ۹۵ درصد است، اما چند نکته بسیار مهم در مورد شیوع مجدد سرخک وجود دارد. اول آن که کشورهای همسایه مانند افغانستان و پاکستان پوشش واکسیناسیون سرخک بسیار پایین دارند و طی دو سال گذشته نیز این پوشش کاهش یافته است. همچنین، رفت و آمد مرزی باعث شده که موارد وارده به کشور، به ویژه در استانهای شرقی، افزایش یابد.
۳ عامل اصلی بروز سرخک در ایران
وی افزود: در کشور ما سه عامل وجود دارد که باعث میشود هر از چندگاهی اپیدمیهای کوچکی از سرخک رخ دهد، اول آن که واکسن سرخک طبق استاندارد جهانی در ۹ ماهگی و سپس در ۱۸ ماهگی تزریق میشود بنابراین، افراد زیر ۹ ماه مستعد ابتلا به سرخک هستند، به ویژه اگر ویروس از خارج وارد کشور شود. به همین دلیل است که گاهی اوقات بچهها مبتلا به سرخک میشوند. دوم آن که با وجود پوشش واکسیناسیون ۹۵ درصد، هنوز درصدی از افراد (حدود ۵ درصد) واکسن دریافت نکردهاند. این گروه نیز به عنوان افراد مستعد ابتلا به بیماری در نظر گرفته میشوند.
رئیسی ادامه داد: سوم این که اثربخشی واکسن سرخک حدود ۹۸ درصد است، بنابراین دو درصد از کسانی که حتی واکسن زدهاند، همچنان ممکن است به صورت خفیف مبتلا به بیماری شوند بنابراین، زمانی که ورود موارد مبتلا به ویروس به کشور زیاد است، معمولاً تعدادی از افراد مبتلا به سرخک میشوند.
شناسایی کمتر از ۱۰۰۰ مبتلا در سال گذشته
معاون بهداشت وزارت بهداشت درباره آمار سرخک در کشور گفت: در سال ۱۴۰۳، تعداد کل موارد ابتلا به سرخک در سراسر کشور کمتر از هزار مورد بود که بیشتر آنها در منطقه شرقی کشور مشاهده شد. در نتیجه، در این مناطق بیش از ۵۷ هزار دوز واکسن مجدد تزریق شد تا ایمنی برقرار شود.
وضعیت شیوع بیماری تحت کنترل درآمده است
وی با اشاره به این که اکنون در برخی کشورهای جهان از جمله افغانستان، پاکستان، عراق و آمریکا بیشترین شیوع سرخک وجود دارد، تصریح کرد: در حال حاضر در کشور ما اپیدمی سرخک وجود ندارد و وضعیت تحت کنترل قرار گرفته است.