جوان آنلاین: ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین شب گذشته، پنجشنبهشب، بار دیگر تلاش کرد به دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا دیکته کند که در بحث مربوط به درگیری در اوکراین، چهعباراتی را به کار ببرد و از چه عباراتی استفاده نکند.
وی در مصاحبه با "بن شاپیرو" خبرنگار آمریکایی، چنین گفت: «ما واقعاً میخواهیم دولت ایالات متحده درک کند که متجاوز، روسیه است و نه ما. ما واقعاً میخواهیم که ایالات متحده بهدنبال ایجاد تعادل در این عبارات نباشد. من میفهمم دونالد ترامپ بهدنبال چهچیزی است، من واقعاً به این احترام میگزارم که او بهدنبال رویکرد مورد نظر خود است، ولی شاید افراد دیگر دیدگاه متفاوتی داشته باشند، او نباید بگوید که اوکراین و روسیه این جنگ را آغاز کردند.»
بعدازظهر روز گذشته نیز زلنسکی در کنفرانس مطبوعاتی در آفریقای جنوبی در این خصوص صحبت کرد که بهنظر او چه مواردی باید در طرح صلح گنجانده و چه مواردی باید از آن حذف شود. وی در پاسخ به سؤال خبرنگاری گفت: «شما درباره مصالحه مربوط به سرزمینها پرسیدید، درک این مسئله بسیار مهم است؛ ایالات متحده دیدگاه خاص خود را ارائه کرد. در لندن دیداری برگزار شد، آنجا استراتژی مشخصی ارائه شد. تیم ما، نمایندگان اروپا و طرف آمریکایی گفتوگو کردند و پس از پیشنهادات واشنگتن، بندهای مربوطه روی کاغذ آمدند و سپس اسناد دیگری نیز مطرح شدند.»
بهگفته زلنسکی، برخی از این پیشنهادات از سوی کییف قابل اجرا نیست، چرا که بهزعم او، با قانون اساسی اوکراین در تضاد است. وی افزود: «ما هر آنچه را شرکا پیشنهاد دادند انجام میدهیم، جز مواردی که با ارزشها و قانون اساسی ما در تضاد است، این موضوع کاملاً روشن است.»
رئیسجمهور اوکراین همچنین نشستن بر سر میز مذاکره با روسیه را یک «مصالحه بزرگ» از سوی کییف توصیف کرده اضافه کرد: «ما بسیار امیدواریم که ایالات متحده بتواند فشار بیشتری بر روسیه وارد کند و آتشبس کامل برقرار شود، اما یک نکته مهم وجود دارد، چهکسی در وهله اول تضمینکننده امنیت برای اوکراین خواهد بود...، ما میخواهیم میان تضمینکنندگان امنیت، بازیگران قدرتمندی حضور داشته باشند؛ کسانی که دارای قدرت هستند. بدون تردید ایالات متحده و اروپا باید میان آنان باشند. ما همچنین میخواهیم نمایندگانی از قاره آفریقا میان این رهبران حضور داشته باشند.
زلنسکی بهطور مرتب تلاش میکند به ترامپ یادآور شود که در خصوص اوضاع پیرامون اوکراین چه بگوید یا نگوید و چهکاری انجام دهد یا ندهد، این رفتار او واکنش منفی شدیدی را از سوی رئیسجمهور آمریکا و مقامات دولت او در پی داشته و به اختلافات دو کشور دامن زده است.