کد خبر: 1293399
تاریخ انتشار: ۰۴ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۵:۵۵
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با پیشنهاد نامگذاری سال ۲۰۲۶ به نام «سال فرهنگی ایران و چین» گفت: این نامگذاری فرصتی برای تعریف و اجرای برنامه‌ها و رویداد‌هایی گسترده در حوزه‌های فرهنگ، هنر و گردشگری است.

جوان آنلاین: سیدعباس صالحی در حاشیه مجمع همکاری‌های فرهنگی آسیا (ACCF ۲۰۲۵) و دیدار با گائو ژِنگ معاون وزیر فرهنگ چین با تأکید بر پیشینه کهن روابط دو کشور، اظهار داشت: روابط ایران و چین، به عنوان دو تمدن با سابقه هزاران ساله، ریشه‌ای عمیق، ماهیتی پایدار و راهبردی دارند و از اشتراکات فراوان فرهنگی و تمدنی برخوردارند.

به گزارش ایرنا، وی پیشنهاد نامگذاری سال ۲۰۲۶ را به عنوان «سال همکاری‌های فرهنگی و گردشگری ایران و چین» مطرح کرد و افزود: نامگذاری سال ۲۰۲۶ فرصتی برای تعریف و اجرای برنامه‌ها و رویداد‌هایی گسترده در حوزه‌های فرهنگ، هنر و گردشگری است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به راه ابریشم به عنوان نماد ارتباطات تاریخی دو کشور بیان کرد: سفر رئیس‌جمهور چین به تهران و امضای سند راهبردی ۲۵ ساله، چشم‌اندازی تازه برای توسعه همکاری‌ها گشود که ضروری است با پیگیری مستمر و برنامه‌های اجرایی مشخص، به دستاورد‌های ملموس به‌ویژه در حوزه‌های فرهنگی و گردشگری منتهی شود.

گائو ژِنگ معاون وزیر فرهنگ چین نیز ضمن استقبال از پیشنهاد ایران، یادآور شد که سال ۲۰۲۶ مصادف با پنجاه‌وپنجمین سالگرد روابط دیپلماتیک دو کشور است.

وی گفت: ما از گسترش تبادلات فرهنگی، هنری و گردشگری با ایران کاملاً حمایت می‌کنیم و آماده‌ایم این همکاری را از طریق پروژه‌های مشترک و برنامه‌های عملیاتی، به صورت مؤثر و هدفمند پیگیری کنیم.

معاون وزیر فرهنگ چین خواستار مشارکت فعال ایران در دو رویداد مهم فرهنگی پیش‌رو در چین، شامل فستیوال گردشگری پکن در ماه جولای و نمایشگاه جهانی سفر در پایان سال جاری میلادی شد و تأکید کرد حضور پررنگ ایران در این رویداد‌ها می‌تواند سهم بسزایی در معرفی ظرفیت‌های فرهنگی و گردشگری ایران به افکار عمومی چین داشته باشد.

همچنین در جریان این دیدار، بر لزوم شناسایی و بهره‌گیری از اشتراکات فرهنگی میان ایران و چین در حوزه‌هایی مانند نقاشی، نگارگری، موسیقی، آداب و رسوم و ادبیات عامه تأکید شد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار داشت: نقش رسانه‌ها، شبکه‌های اجتماعی و چهره‌های فرهنگی در انتقال این اشتراکات از فضای نخبگانی به عرصه عمومی بسیار حائز اهمیت است.

همچنین به پیشنهاد طرف ایرانی، مقرر شد کمیته‌ای مشترک در سطح معاونان وزارت فرهنگ دو کشور تشکیل شود تا طراحی و پیگیری برنامه‌های مرتبط با سال ۲۰۲۶ با رویکردی منسجم و هدف‌محور دنبال شود.

به گزارش ایرنا، سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی یکم اردیبهشت ماه برای شرکت در «مجمع گفت‌و‌گو‌های فرهنگی آسیا» وارد هنگ‌کنگ شد. محمدرضا نوروزپور معاون رسانه‌ای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در این سفر ۲ روزه وزیر فرهنگ را همراهی کرد.

برنامه این مجمع که با حضور مقام‌های عالی‌رتبه فرهنگی از ۱۸ کشور آسیایی دوم و سوم اردیبهشت ماه برگزار شد شامل نشست‌ها و گفت‌و‌گو‌های فرهنگی، هنری و رسانه‌ای پیرامون راه‌های گسترش همکاری‌های فرهنگی، تبادل تجربیات در حوزه میراث فرهنگی، و تقویت پیوند‌های تمدنی میان کشور‌های آسیایی است.

مجمع گفت‌و‌گو‌های فرهنگی آسیا یک ابتکار منطقه‌ای با هدف تعمیق روابط فرهنگی میان کشور‌های آسیایی و بازیابی و تقویت هویت آسیایی است که با حضور وزرا، دیپلمات‌ها و مدیران فرهنگی این کشور‌ها برگزار می‌شود.

این مجمع بستری برای تبادل دیدگاه‌ها درباره چالش‌ها و فرصت‌های فرهنگی قاره آسیاست و تلاش می‌کند با تقویت هم‌افزایی میان تمدن‌های آسیایی، نقش فرهنگ را در تقویت صلح و همگرایی منطقه‌ای برجسته کند.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار