جوان آنلاین: وبگاه خبری آکسیوس در گزارشی اعلام کرد که پنجره رسیدن به توافق آتشبس پیش از بهقدرت رسیدن دونالد ترامپ در حال بسته شدن است. باراک راوید، خبرنگار امنیتی صهیونیست در این باره نوشت با وجود پیشرویها در مذاکرات، برخی از اختلافات اساسی همچنان برطرف نشده و این امر برقراری آتشبس را به بنبست رسانده است.
به گزارش فارس، پیش از این دونالد ترامپ، رئیسجمهور آینده آمریکا بدون توجه به جنایات وحشیانه رژیم صهیونیستی، نیروهای مقاومت حماس را تهدید کرد که اگر زندانیان صهیونیست پیش از برگزاری مراسم تحلیف خود آزاد نشوند «جهنم به پا خواهد شد.» آکسیوس در این باره به نقل از «فردی نزدیک به رئیسجمهور منتخب» نوشت که منظور دقیق ترامپ از این عبارت مشخص نیست و تاکنون برنامهای برای اقدام آمریکا در صورت عدم دستیابی به توافق آتشبس تعیین نشده است.
دونالد ترامپ در ۲۰ ژانویه به صورت رسمی قدرت را به دست خواهد گرفت. در هفتههای اخیر مقامات مختلف آمریکایی از جمله بیل برنز، رئیس سیا و برت مکگورک، مشاور کاخ سفید در امور خاورمیانه در ارتباط با مذاکرات صلح به دوحه سفر کردند. آکسیوس به نقل از مقامات اسرائیلی گفت که اگر توافق صورت نگیرد رئیسجمهور آینده آمریکا ممکن است با اقداماتی از جمله محدودسازی کمکهای بشردوستانه به نوار غزه موافقت کند.
این در حالی است که تام فلیچر، معاون دبیرکل سازمان ملل سهشنبه اظهار داشت که در یک سال گذشته، بیشترین تعداد کارکنان سازمانهای بشردوستانه در غزه کشته شدهاند و در نتیجه، علیرغم نیاز شدید به کمکهای گسترده بشردوستانه، «رساندن حتی بخش کوچکی از کمکهای مورد نیاز تقریباً غیرممکن شده است.»
وی افزود: «مقامات اشغالگر همچنان بهطور هدفمند مانع دسترسی کارکنان سازمانهای بشردوستانه به نیازمندان در نوار غزه میشوند، بهطوریکه از ششم اکتبر، بیش از ۱۰۰ درخواست برای دسترسی به شمال غزه رد شده است».
از طرفی دیگر آکسیوس به نقل از مقامات اسرائیلی و آمریکایی گفت که به نظر میرسد تهدیدات دونالد ترامپ تأثیری بر محمد سنوار، برادر یحیی سنوار و از جمله چهرههای اصلی مقاومت فلسطین نگذاشته است. با این حال یک منبع آگاه آمریکایی در این باره اظهار داشت که هنوز احتمال رسیدن به توافق در سه هفته آینده و پیش از خروج جو بایدن، رئیسجمهور کنونی آمریکا از کاخ سفید وجود دارد.
آکسیوس به نقل از مقامات آمریکایی و صهیونیستی گفت که اگر مذاکرات تا پیش از انتقال قدرت در آمریکا به نتیجه نرسد، دونالد ترامپ احتمالاً گفتگوها را شاید تا چند ماه به تعویق بیندازد. در هفته گذشته مذاکرات جدی میان طرفین در دوحه با میانجیگری قطر و مصر برگزار شد، اما این گفتگوها به نتیجهای نرسید. طبق بیانیه حماس، طرفِ فلسطینی مانند دورههای پیش در جریان این مذاکرات از خود مسئولیت و انعطاف نشان داد، اما رژیم اشغالگر مسائل و شرایط جدیدی را تحمیل کرد. بنا بر این بیانیه، شرایط جدید اشغالگران مربوط به عقبنشینی، آتشبس، بازگشت اسرا و آوارگان بوده است، امری که موجب شد دستیابی به توافقی که در دسترس بود، به تعویق افتد. رژیم صهیونیستی در این باره ضمن اتهامزنی به فلسطینیان مدعی شد که حماس در این مذاکرات کارشکنی کرده است.
علاوه بر این رسانههای اسرائیلی مدعی شدند که در مرحله کنونی، عدم تحویل فهرست اسرای زنده از سوی حماس به مانعی برای حصول پیشرفت بیشتر در مذاکرات تبدیل شده است. ارتش اسرائیل با ادامه جنایات خود در نوار غزه تاکنون بیش از ۴۵ هزار و ۴۰۰ فلسطینی را به شهادت رسانده و دستکم ۱۰۷ هزار و ۹۰۰ تن دیگر را مجروح کرده است.