جوان آنلاین: کانال تلگرامی «زومیت» خبر داد: در عکس ماهوارهای اخیر از «نیوزیلند»، یک ابر عجیب در کانون توجه قرار گرفته است. ابر غیرمعمولی که در تصویر میبینید، به لطف رشتهکوهی در نزدیکیاش به طور مکرر در همان نقطه ظاهر میشود و گاهی اوقات افراد آن را با بشقاب پرنده اشتباه میگیرند. به گزارش اسپیسداتکام، ابر کشیده که محلیها آن را با عنوان «ابر وفادار تایری» میشناسند، از نوع «عدسگون» پایدار (ASLC) است و به طور مکرر بین شهرهای «میدلمارچ» و «هاید» در منطقه «اوتاگو» واقع در «جزیره جنوبی» نیوزیلند ظاهر میشود.
اگرچه اندازه ابرها ممکن است کمی متفاوت باشد، اما آنها همیشه مشابه به نظر میرسند و تقریباً در همان نقطه ظاهر میشوند. نمونه موجود در تصویر حدود ۵/ ۱۱ کیلومتر طول دارد. به نقل از خدمات هواشناسی ملی ایالاتمتحده، ابرهای عدسگون پایدار زمانی شکل میگیرند که امواج هوا از روی یک مانع توپوگرافی، مانند رشتهکوه بگذرند و بخار آب را مجبور به تراکم در لایههای عمودی کنند.
رصدخانه زمین ناسا گزارش میدهد، ابر وفادار تایری زمانی شکل میگیرد که هوای مرطوب از روی رشتهکوههای «راک» و «پیلار» عبور کند (که در سمت چپ ابر در عکس قرار دارد) و از طریق بادهای عمودی که از شمال وزیده میشوند، متراکم شود. ابرهای عدسگون اغلب شبیه بشقابپرنده هستند و باور بر این است که یکی از رایجترین توضیحات برای گزارشات مشاهده یوفو در سراسر جهان محسوب میشوند. ابر تایری معمولاً دارای چندین لایه مشخص روی هم است و از کنار مانند یک توده بزرگ پنکیک یا یک دسته بشقاب دیده میشود.