جوان آنلاین: دبیر پانزدهمین جشنواره فیلم عمار با اشاره به اینکه امسال به خبرنگارانی که به تولید مستند یا خبر فراخوان جشنواره پرداختهاند، جایزه ویژه «وفا» اهدا میشود، گفت: در تلاش هستیم وجهه بینالمللی جشنواره عمار را تقویت کنیم، از اینرو از هنرمندان دنیا برای شرکت در این رویداد دعوت میکنیم.
به گزارش «جوان»، نشست خبری پانزدهمین جشنواره مردمی فیلم عمار با موضوع محوری امت مقاومت روز گذشته در منزل شهید طهرانیمقدم برگزار شد. در ابتدای این نشست مرضیه هاشمی، دبیر پانزدهمین جشنواره فیلم عمار در رابطه با اهمیت فیلمهای محور مقاومت گفت: جشنواره عمار یک جشنواره مهم اسلامی و انقلاب اسلامی است و هیچ زمانی مهمتر از این زمان برای فیلمسازان، مستندسازان و هنرمندان مقاومت نیست و هنرمندان در این برهه وظیفه جدی دارند. ما باید از طریق هنر با دنیا ارتباط برقرار و مسئله فلسطین را برای دنیا روشن کنیم. ما باید به بهترین روش موضوع فلسطین را بگوییم.
«وفا»ی عمار به خبرنگاران
وی با اشاره به اینکه جشنواره امسال جایزه ویژه «وفا» را دارد، گفت: وفا المعدانی، خبرنگار و دوست من بود که خانه و خانوادهاش هدف حمله رژیم صهیونیستی قرار گرفت و این بخش امسال با نگاه مقاومت به خبرنگاران ایجاد شده است.
دبیر جشنواره عمار در پاسخ به پرسشی مبنی بر جایزه خبرنگار و جایزه «وفا» گفت: این جایزه مختص خبرنگارانی است که به تولید مستند یا خبر در رابطه با فراخوان جشنواره پرداختهاند.
هاشمی در پایان با قرائت بیانیه انگلیسی جشنواره عنوان کرد: امسال در تلاش هستیم وجهه بینالمللی جشنواره عمار را تقویت کنیم، از اینرو از هنرمندان دنیا برای شرکت در این رویداد دعوت میکنیم.
در ادامه سعید خورشیدی، رئیس شورای سیاستگذاری جشنواره عمار با اشاره به اینکه عنوان «امت مقاومت» محور اصلی جشنواره قرار گرفته است، یادآور شد: الگویی که حضرت امام (ره) در مواجهه با استکبار و استعمار جلوی ما گذاشتند مبتنی بر نگاه قرآنی بود. ایشان معتقد بودند مبارزهای به ثمر خواهد نشست که بتواند تودههای مردم را با خود همراه و نهضت عمومی مردمی ایجاد کند. امام (ره) همواره دعوت به تبلیغ و تعلیم میکردند تا جمع گسترش پیدا کند و عموم مردم همراه شوند.
وی افزود: این الگو در انقلاب اسلامی رقم خورد و حضور بیبدیل تودههای مردم، زوال رژیم پهلوی را ممکن کرد. حزبالله لبنان به رهبری شهید سیدحسن نصرالله نمونه موفقی از همین الگوست. حزبالله با رهبری سیدحسن از یک سازمان چریکی به یک نهاد اجتماعی مؤثر تبدیل شد و یک جامعه مقاوم حول خود شکل داد. با شهادت سیدحسن نصرالله جامعه لبنان ایستاده و مقاومت میکند.
رئیس شورای سیاستگذاری جشنواره عمار ادامه داد: در الگوی مدنظر امام خمینی (ره) مسئله فرهنگ و کار فرهنگی اصالت پیدا میکند. یکی از سازوکارهای مهم گسترش الگوی مقاومت، ظرفیت فرهنگی و رسانهای است و جشنواره عمار فراخوانی است برای بازنمایی چنین تلاشهای رسانهای و حمایت از فعالانی که انسان مقاوم را روایت میکنند.
خورشیدی در پایان با اشاره به اینکه این نشست در منزل شهید طهرانیمقدم برگزار میشود، گفت: شهید طهرانیمقدم بخش قابل توجهی از ظرفیت توان نظامی و غرورآفرین فعلی ما را فراهم کرده است و امید داریم ما نیز چنین نقشآفرینی در رسانه داشته باشیم.
پاسخ به شبهات با تولید محتوا
در ادامه این نشست سهیل اسعد، دبیر سابق جشنواره عمار نیز با اشاره به شبهههای ایجاد شده در رابطه با مقاومت گفت: اگر شبهههایی مطرح شده و بیجواب مانده تقصیر ما امت حزبالله است. ما باید با محتواسازی به این مسئله بپردازیم. در رابطه با نشان دادن وقایع این رویداد مهم هنوز نتوانستهایم از مرزهای خودمان بیرون بیاییم و تصویر خوبی نشان بدهیم.
وی افزود: ایجاد تعادل بین جبهه داخلی و بینالمللی مسئله مهمی است. معمولاً علاقه داریم دیگران را به جبهه خود جذب کنیم و این مسئله مهم است، اما از طرفی خیلی مهم است که از عناصر جبهه انقلاب و امت حزبالله حفاظت کنیم. به همه مجاهدان هنری، رسانهای و سینمایی فعال در جشنواره عمار خداقوت میگویم. باید از حاجنادر به عنوان یک مدیر و دبیر و معلم خوب یاد کنیم و خاطرش را گرامی بداریم.
در ادامه این نشست محمد طهرانیمقدم، برادر سردار شهید حسن طهرانیمقدم در رابطه با محور مقاومت و شعار «نه غزه، نه لبنان، جانم فدای ایران» گفت: میگویند چراغی که به خانه رواست به مسجد روا نیست و چرا بودجه و امکانات به خارج میرود. در پاسخ به این شبهه باید بگویم ما در دکترین نظامی میگوییم بهترین دفاع، حمله است و استکبار جهانی بحث خاورمیانه جدید و نیل تا فرات را دارد تا به مرزهای ما برسند. آنها به دنبال این هستند که از لبنان بگذرند، سوریه را پشت سر بگذارند تا به ما برسند.