کد خبر: 1204666
تاریخ انتشار: ۲۷ آذر ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۵
کارشناس مسائل اقتصادی مطرح کرد
رحمان سعادت، کارشناس مسائل اقتصادی گفت: با توجه به اینکه در سال جاری انتظارات تورمی کنترل شد، نمی‌توان انتظار داشت سال آینده شاهد جهش‌های در نرخ ارز باشیم.

جوان آنلاین: معاون اقتصادی بانک مرکزی گفت: در ابتدای آغاز به کار دولت سیزدهم، یعنی مهر ماه ۱۴۰۰ رشد نقدینگی ۴۲.۸ درصد بود، این عدد در آبان ماه سال جاری یعنی در مدت زمان نزدیک به دو سال به ۲۶.۲ درصد رسیده و معادل ۱۶.۶ درصد کاهش یافته است که رکورد مناسبی در زمینه کنترل نقدینگی به‌شمار می‌رود.

به گزارش راهبرد معاصر، وی افزود: اتفاق مثبت دیگر، کاهش رشد پایه پولی بود که رشد آن برای ابتدای سال جاری معادل ۴۵ درصد بود و این عدد هم اکنون به ۳۸.۵ درصد رسیده است.

در عین حال مجیدرضا حریری، رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و چین گفت: سیاست‌هایی که بانک مرکزی اعلام کرده، پیش بینی پذیر کردن نرخ ارزها برای فعالیت اقتصادی در بازه‌های چند ماهه است و بعید می‌دانم قیمت دلار در سال آینده جهش داشته باشد.

وی افزود: در ۹ ماه اخیر نوسان نرخ ارز نداشتیم و این به معنای پیش بینی پذیر شدن اقتصاد و موفقیت بانک مرکزی در اعمال سیاست‌های تثبیتی است. در پنج دهه اخیر همیشه با افزایش نقدینگی و تورم دو رقمی مواجه بودیم، اما این تورم میان ۲۰ تا ۲۵ درصد بوده و زمانی که بازار عرضه و تقاضای دلار به هم خورد و ارز کافی در اختیار بانک مرکزی نبود و تحریم بودیم، به تورم ۴۰ درصد به بالا رسیدیم و بعد هم نرخ ارز افزایش یافت.

رحمان سعادت، کارشناس مسائل اقتصادی درباره احتمال جهش های ارزی بالا در سال‌های آینده به «راهبرد معاصر» گفت: یکی از موضوعات مهمی که به جهش های ارزی در سال‌های گذشته منجر شد، بالا بودن انتظارات تورمی بود. انتظارات تورمی وابسته به عوامل مختلفی کاهش یا افزایش می یابد و عامل مؤثری در افزایش نرخ تورم و نرخ ارز به شمار می رود.

وی افزود: با توجه به اینکه در سال جاری انتظارات تورمی کنترل شد، نمی توان انتظار داشت سال آینده شاهد جهش هایی در نرخ ارز باشیم. یکی از موضوعاتی که مانع افزایش نرخ ارز در سال جاری و همچنین سال آینده می شود، توجه بانک مرکزی به تداوم و افزایش ثبات اقتصادی است. ثبات اقتصادی عامل مهم و یکی از مؤلفه های اصلی تأثیرگذار بر رشد اقتصادی به شمار می رود.

کارشناس مسائل اقتصادی عنوان کرد: با توجه به اینکه عامل اصلی رشد اقتصادی، ثبات است و زمانی که فعالان اقتصادی وضعیت را با ثبات ببینند، میل به سرمایه گذاری در بخش های مولد دارند، قطعاً زمینه ساز افزایش فعالیت اقتصادی می شوند. وجود ثبات اقتصادی و ارزی کمک شایان توجهی به گسترش اقتصاد می کند.

سعادت با بیان اینکه بی ثباتی در اقتصاد مانع گسترش فعالیت های اقتصادی و سرمایه گذاری در بخش های مولد می شود، گفت: راز مهم بسیاری از کشورهایی که در چند دهه گذشته رشد و توسعه اقتصادی داشته اند، وجود ثبات اقتصادی و ارزی است. به همین دلیل بانک مرکزی تلاش کرده است ثبات اقتصادی و ارزی تداوم یابد.

عضو هیئت علمی دانشگاه سمنان یادآور شد: چین به عنوان یکی از کشورهای آسیایی به دلیل ثبات ارزی و اقتصادی در سه دهه گذشته رشد اقتصادی قابل توجهی داشته است، بنابراین کاهش انتظارات تورمی که کمک شایان توجهی به ثبات نرخ ارز می کند، عامل مؤثری بر رشد اقتصادی به شمار می رود و زمینه ساز ثبات بیشتر در اقتصاد می شود.

سعادت معتقد است: سیاست‌های کلی بانک مرکزی در افزایش ثبات نرخ ارز بسیار مؤثر بوده است و به نظر می آید اگر با همین دست فرمان پیش برود و سیاست های کنونی ارزی که به افزایش نیافتن نرخ ارز منجر می‌شود، اجرا کند سال آینده نیز با تکانه ها و شوک های ارزی بالا مواجه نمی شویم.

وی تصریح کرد: بانک مرکزی در یک سال گذشته به موضوع ثبات نرخ ارز بسیار اهمیت داده است، ضمن اینکه توانسته با دیپلماسی موفق و با شرایطی که دولت سیزدهم در عادی سازی روابط با کشورهای مختلف ایجاد کرده است، برخی مطالبات ایران را وصول کند. این موضوع زمینه ساز ثبات بیشتر نرخ ارز شد.

استاد اقتصاد یادآور شد: به نظر می آید تداوم سیاست های فعلی بانکی و ارزی بانک مرکزی و همراهی و همکاری دولت برای تداوم اعمال و اجرای این سیاست ها کمک شایانی به افزایش ثبات ارزی می کند، به طوری که تداوم این رویه نتیجه خوبی در سال آینده خواهد داشت.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار