کد خبر: 1008861
تاریخ انتشار: ۱۱ تير ۱۳۹۹ - ۲۲:۱۵
آخرین گزارش‌های وزارت بهداشت از وضعیت بحرانی جمعیت در کشورمان حکایت دارد. شاخص رشد جمعیت کشور به کمتر از یک درصد رسیده‌است و اگر در ۳۰ سال آینده همین روال باشد و حمایت از ازدواج و فرزندآوری دنبال نشود، ما در سال ۱۴۲۰ یکی از کشور‌های پیر دنیا خواهیم بود.
کبری فرشچی
سرویس جامعه جوان آنلاین: رکورد‌داری ایران در سریع‌ترین کاهش نرخ فرزند‌آوری در جهان موضوعی است که حتی ملیندا گیتس، همسر بیل گیتس معروف که به عنوان یکی ازسردمداران و مروجین کاهش جمعیت در دنیا شناخته می‌شود، به آن اذعان کرده‌است و با اشاره به سیاست‌های تحدید جمعیت در کشورمان سیاست‌های جمعیتی ایران را اینگونه توصیف می‌کند «جایی که بزرگ‌ترین کارخانه تولید وسایل پیشگیری از بارداری در جهان، در دهه ۹۰ در آن برپا شد».

در چنین شرایطی و در حالی که در بازنگری سیاست‌های جمعیتی و قرار گرفتن وضعیت رشد جمعیت جامعه در لبه پرتگاه و سقوط، جای هیچ‌گونه تردیدی وجود ندارد، عیسی کلانتری رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست در مصاحبه‌ای با روزنامه اطلاعات، افزایش جمعیت را منوط به حفظ منابع تجدیدپذیر اعلام می‌کند و می‌گوید: «اگر افزایش جمعیت را منوط به از دست دادن منابع تجدیدپذیر کنیم، کار درستی نیست، اما اگر بگوییم افزایش جمعیت خواهیم داشت ولی منابع تجدیدپذیر را حفظ می‌کنیم و این منابع قربانی نمی‌شوند، در این صورت از نظر من اشکالی ندارد.»

کلانتری، در حالی درباره افزایش جمعیت نظر می‌دهد و شرط و شروط می‌گذارد که بخش مهمی از شرط حفظ منابع تجدید‌پذیر با سازمان متبوعش بوده، اما با بی‌تدبیری‌های صورت گرفته با از بین رفتن منابع تجدید‌پذیر و بحران آب و بحران فرسایش خاک و پیشروی کویر در کشور مواجه بوده‌ایم. با نگاهی به پیشینه عملکرد رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست کشور می‌بینیم، کلانتری را بیشتر به حاشیه‌هایش می‌شناسند.

وی در قامت یک مدافع تمام‌عیار محصولات تراریخته با تغییر سیاست‌های دولت به سمت حمایت از محصولات تراریخته جای معصومه ابتکار، رئیس سابق سازمان حفاظت محیط‌زیست و از مخالفان کشت تراریخته‌ها را گرفت و با ورودش به سازمان با تغییر ترکیب اغلب مدیران و به سکوت کشاندن افراد باقی‌مانده، سازمان حفاظت محیط‌زیست را از حیطه اصلی فعالیت‌هایش خارج کرد و عملکرد وی مورد انتقاد شدید فعالان محیط‌زیست است. مرگ ده‌ها هزار پرنده در میانکاله طی یک ماه، مجوز شکار ۲۰۰ هزار پرنده تنها در استان تهران و مالچ‌پاشی‌های غیر کارشناسی دشت‌های جنوب یا همکاری با صنایع و معادن برای تخریب زیستگاه‌ها تنها بخشی از کارنامه غیر‌قابل قبول عملکرد کلانتری در محیط‌زیست است. در نهایت اینکه باید گفت آقای کلانتری اگر منابع تجدید‌پذیر ما در معرض خطر قرار گرفته‌اند، مشکل از عملکرد شما و سازمان شماست و شمایی که نتوانسته‌اید برای حیات‌وحش و محیط‌زیست برنامه‌ریزی مناسبی داشته‌باشید، بهتر است برنامه‌ریزی در حوزه‌های استراتژیکی همچون جمعیت را به صاحب‌نظران این عرصه واگذار کنید!
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار