کد خبر: 953939
تاریخ انتشار: ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۰۲:۱۷
طرح جهاد همبستگی ملی بسیج سازندگی کشور با استفاده از توان و ظرفیت مردم و خیران برای ساخت منازل سیل‌زدگان، هر مسجد را به یک پایگاه سازندگی تبدیل می‌کند.
سیداحمد هاشمی‌اشکا
سرویس ایران جوان آنلاین: اگر از اوایل امسال ایران درگیر سیل و ویرانی و خرابی شد و گروه‌های جهادی برای کمک به سیل‌زدگان به مناطق و استان‌های مختلف اعزام شدند، حالا این نیرو‌های بسیجی و بی‌ادعا عزم خود را برای سازندگی و بازسازی خانه و کاشانه هموطنانی که دچار خسارت شده‌اند، جزم کرده‌اند به طوری که رئیس سازمان بسیج سازندگی اعلام کرده است امسال ۲۰ هزار واحد مسکونی در غالب طرح «جهاد همبستگی ملی» برای سیل‌زدگان کشور ساخته می‌شود.

هنوز همه درگیر تحویل سال و اولین روز‌های عید نوروز بودند که سیل روستا‌های استان‌های مختلف را یکی یکی درمی‌نوردید و پیش می‌رفت. در همان هفته‌های اول و بعد از فرمان مقام عظمای ولایت به نیرو‌های مسلح، دستور سرلشکر باقری به ارتش و سپاه مبنی بر استقرار در مناطق سیل‌زده و امدادرسانی به آن‌ها موجب شد تا تمهیدات لازم جهت کمک به این مناطق در اسرع وقت شروع شود. بر همین اساس و پیرو سفر سردار غیب‌پرور و سردار سلامی به شمال کشور، هفت استان به عنوان معین استان گلستان و پنج استان هم معین استان مازندران تعیین شدند. شبیه همان قرارگاهی که در زلزله سرپل ذهاب تشکیل شده بود. در سرپل ذهاب ۳۲ سپاه استان، مسئولیت انجام امور بیش از ۳۰۰ روستا را با خط حد و جغرافیای مشخص، بر عهده گرفتند و اسکان اضطراری و موقت مددجویان بهزیستی و ساخت و احیای منازل را آغاز کردند و حالا نوبت خدمات‌رسانی به سیل‌زدگان بود.

هر مسجد یک پایگاه سازندگی

با اعزام گروه‌های جهادی به مناطق سیل‌زده و آغاز کمک‌های اولیه برای استقرار آن‌ها در مناطق امن و سپس جمع‌آوری گل و لای به جای مانده از سیل، حالا نوبت به ساخت‌وساز و بازسازی مناطق مسکونی و خانه‌های تخریب شده از سیل رسیده است. در همین رابطه رئیس سازمان بسیج سازندگی گفته است که با توجه به نیاز مناطق سیل‌زده، طرحی تعریف شد که برای نخستین بار سبب همگرایی بین نهادها، دستگاه‌های اجرایی، مردم و خیرین شده است. سرهنگ محمد زهرایی با بیان اینکه اکنون ۷۰ هزار مسجد در کشور وجود دارد که در طرح جهاد همبستگی ملی، هر مسجد، یک پایگاه برای ساخت منازل آسیب‌دیده است، ادامه داد: «در این طرح مساجد با استفاده از توان و ظرفیت مردم و خیران برای ساخت منازل سیل‌زدگان به یک پایگاه تبدیل می‌شوند.»
وقتی بحث بازسازی مناطق سیل‌زده مطرح شد، طرح‌های زیادی مورد بررسی قرار گرفت، اما طرح بسیج برای این کار بسیار ایده‌آل بود. هدف از طرح جهاد همبستگی ملی، از یک طرف اتصال چند مجموعه اجرایی به یکدیگر و از طرفی شناسایی مساجد و گروه‌های جهادی است که بتوانند متولی اجرایی یک یا چند واحد مسکونی شوند و از طرف دیگر در طرح مذکور علاوه بر استفاده از ظرفیت پایگاه‌های مساجد، بعد از تکمیل منازل نیز بسیج اصناف و افراد خیر پای کار می‌آیند تا با تهیه اقلام و کالا‌های مورد نیاز مردم سیل‌زده درد و آلام آنان را کاهش دهند. در همین راستا و با اشاره به نیاز‌های خراسان جنوبی برای ساخت‌وساز مناطق سیل‌زده‌اش، رئیس سازمان بسیج سازندگی معتقد است: «از مجموع ساخت ۲۰ هزار واحد مسکونی برای سیل‌زدگان، سهم خراسان جنوبی ۴۵۰ واحد است که تا کنون برای هر واحد ۳۰ میلیون تومان کمک نقدی و مقداری کالا توسط بسیج اصناف جمع‌آوری شده است.»

این مسئول بر لزوم معرفی مشاغل خانگی به ویژه حوله‌بافی و توبافی خراسان جنوبی گفت: «باید با توسعه این مشاغل استان را به قطب این هنر‌ها تبدیل کرد. همچنین برنامه ریزی صحیحی در زمینه صنایع دستی به ویژه حوله‌بافی داشته باشیم تا این استان به یک پایگاه جهانی حوله بافی تبدیل و با تسهیل‌گیری زمینه اشتغال بیشتری فراهم شود.» زهرایی با اشاره به آغاز ۴۰ هزار پروژه عمرانی محرومیت‌زدایی زودبازده و عام‌المنفعه در کشور از دهه فجر ۹۷ اظهار داشت: «جنس این پروژه‌ها دغدغه مردمی بوده و با رویکرد آب و اشتغال اجرا می‌شود.» وی یادآور شد: «عملیات اجرایی ۱۷ هزار پروژه تا کنون آغاز شده و عملیات ۳ هزار پروژه نیز در کشور به اتمام رسیده است.» از مجموع پروژه‌های عمرانی محرومیت‌زدایی در سطح کشور ۷۵۰ پروژه سهم استان مرزی خراسان جنوبی است که از این تعداد تا کنون ۱۸۴ طرح عمرانی و محرومیت‌زدایی به اتمام رسیده است.

از بازسازی‌ها تا تأمین نیاز سیل‌زدگان

رئیس بسیج سازندگی سپاه کربلای مازندران با اشاره به وجود ۸۰۰ گروه جهادی در استان گفت: «از این تعداد۴۵۰ گروه جهادی ایام سیل در استان به مردم خدمات‌رسانی کردند.» سرهنگ غلامرضا شریعتی با اشاره به مأموریت‌های این سازمان و بهره‌گیری از نیرو‌های جوانان در جهت عمران، آبادانی و پیشرفت اظهار داشت: «شاهد فراوانی فعالیت گروه‌های جهادی در مناطق سیل‌زده هستیم و یک هفته پس از سیل، تمامی منازل سیل‌زدگان لایروبی و پاکسازی شد. همچنین وجود گروه‌های پزشکی و مشاوره به سیل‌زدگان از دیگر اقدامات گروه‌های جهادی پس از سیل بوده است و خوشبختانه بحران را پشت سر گذاشتیم.» وی ادامه داد: «اگر قرار بود منتظر اعتبارات و دستگاه‌های دولتی برای خدمات‌رسانی باشیم، مشکلات تداوم می‌یافت، ولی با بسیج سرمایه‌های مردمی، مرحله اول بحران را پشت سر گذاشتیم و در شهرستان سیمرغ ۱۰۰ واحد مسکونی سیل‌زده توسط گروه‌های جهادی بازسازی و مرمت شده است.»

هنوز هم مثل روز‌های اول کمک‌های مردمی و سپاهیان و بسیجیان از سراسر کشور به سمت سیل‌زدگان ادامه دارد. در همین راستا فرمانده حوزه کوثر بسیج خواهران آذرشهر در استان آذربایجان شرقی از اهدای یک تن برنج توسط خیر آذرشهری به سیل‌زدگان خبر داد.
رقیه خردمند گفت: «آقای عظیمی این برنج‌ها را به ارزش ۱۴۰ میلیون ریال به حوزه بسیج خواهران تحویل داده است. این برنج‌ها به همراه دیگر اقلام مورد نیاز مردم سیل‌زده کشورمان پس از بسته‌بندی در قالب دومین محموله کمک‌های مردمی به مناطق غرب و جنوب کشور ارسال خواهد شد.»

البته نباید فراموش کنیم که مردم خیر شهرستان آذرشهر هم هفته گذشته محموله کمک‌های مورد نیاز سیل‌زدگان را به ارزش ۲ میلیارد ریال از طریق سپاه به مناطق سیل‌زده میهن‌مان ارسال کردند.
کمی آن طرف‌تر فرمانده سپاه شهدای آذربایجان غربی نیز از ارسال ۱۸۰ تن اقلام به مناطق سیل‌زده خبر داد. سردار سرتیپ دوم حبیب شهسواری گفت: «تا کنون سه کاروان به ظرفیت ۲۰ کامیون و ۱۸۰ تن اقلام مختلف با همت و مشارکت مردم آذربایجان غربی به استان‌های سیل‌زده لرستان و ایلام ارسال شده است.» وی این اقلام را مواد غذایی از جمله برنج، گوشت، روغن، قند، شکر، حبوبات، پتو، فرش، آب معدنی و ... عنوان کرد و افزود: «ارزش مادی کمک‌های نقدی و غیرنقدی ارسالی از این استان در مجموع ۶ میلیارد تومان می‌باشد.» این مسئول با بیان اینکه تا کنون ۲۰۰ نفر جهادگر اعم از بسیجی و روحانی به مناطق سیل‌زده ایلام و لرستان اعزام شده‌اند، اضافه کرد: «۲ هزار نفر هم در صف اعزام هستند که فراخور گزارش و اعلام نیازی که صورت خواهد گرفت، نسبت به اعزام نیرو‌های تازه نفس اقدام خواهد شد.»

وی با بیان اینکه ۳۰۰ هزار پرس غذا در مدت ۲۰ روز بین مردم در مناطق سیل‌زده توزیع شده است، گفت: «همچنین جهادگران اعزامی از استان به مدت ۲۰ روز در منطقه سیل‌زده اقامت کرده و با کار جهادی در خدمت مردم بوده‌اند.»
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار