کد خبر: 413782
تاریخ انتشار: ۰۷ مهر ۱۳۸۹ - ۱۴:۱۲
از رنگ و روی شهر پیداست
معصومه دیودار- در اولین روزهای سال تحصیلی جدید هستیم؛ با آغاز پاییز و بازگشایی مدارس و حال و هوای اول مهر، نمایشگا‌ه‌های هنری نیز حال و هوای پاییزی و دانش‌آموزی پیدا کرده‌اند. این روزها مؤسسه فرهنگی ـ هنری صبا میزبان ششمین جشنواره سراسری عکس «رشد» شده است و جلوه‌گاهی از پیوند تصویر با فضاهای اقلیمی و انسانی ایران، تعلیم و تربیت و زندگی دانش‌آموزان ایرانی و دیگر تجلیات خلاقیت هنری عکاسان دانش‌آموز و آزاد کشور را به نمایش گذاشته است.
در این نمایشگاه که تا 11 مهر ادامه دارد شاهد دنیای دانش‌آموز، مدرسه و معلم خواهیم بود و با عکاسان آن از زنگ تفریح، راه مدرسه و دوستی‌ها عبور می‌کنیم و به عشق معلم و دانش‌آموز می‌رسیم.
شاهنامه، مدرسه، نوآوری
ضمن آنکه در هفته دفاع مقدس هستیم، این مجموعه از روز یکشنبه (4 مهر) به میزبانی نمایشگاه آثار حجم استاد قانع و هفت اثر از هفت نقاش معاصر رفته و تازه‌ترین روایت هنرمندان کشورمان از هشت سال حماسه پایداری را به مدت 10روز به نمایش گذاشته است. عباس قانع دارنده مدرک ممتاز هنری از آکادمی هنر مونیخ با 22 اثر حجم با موضوع دفاع مقدس که هنگام حملات موشک‌باران تهران پدید آمده‌اند، در این نمایشگاه حضور دارد. آثار این هنرمند با مضامینی چون شاهنامه، دفاع مقدس، معراج پیامبر، تجلی چشمگیری از عواطف و احساسات مردمی، باورهای مذهبی و نوآوری‌های هنری را به نمایش می‌گذارد.
در ستایش ملت و مقاومت
در بخش دوم نمایشگاه هفت اثر از گنجینه مؤسسه فرهنگی ـ هنری صبا از نقاشان معاصر ایران با موضوع ستایش شکوه و شرافت ملت درحماسه دفاع و مقاومت ارائه شده است و شاهد آثار نقاشانی نظیر: جمشید حقیقت‌شناس، محمد فاسونکی، ژیلاکامیاب، رضوان صادق‌زاده، منیژه صحی، نگار آیت‌الهی مریم ابطحی هستیم.
در همین راستا و به مناسبت آغاز هفته دفاع مقدس، نمایشگاه عکس «حرم و دفاع مقدس» در آستان حضرت عبدالعظیم(ع) برپا شده است و گنجینه عکس‌های تاریخی آستان مقدس حضرت عبدالعظیم(ع) و حضور رزمندگان جبهه‌‌های حق علیه باطل در این حرم مقدس در معرض دید عموم قرار گرفته است.
همچنین موزه هنرهای معاصر فلسطین میزبان منتخبی از آثار هنرمندان سه نسل بعد از انقلاب و جنگ تحمیلی است. در این نمایشگاه برخی از آثار کارگاه « خط، رنگ، حضور» که در سال 1386 در گذرگاه فرهنگ و هنر (خیابان شهید برادران مظفر) برگزار شده بود، از میان 109 اثر از 93 هنرمند انتخاب و برای نخستین بار به نمایش درآمده ‌است. محتوا و موضوع کلی آثار به نمایش در آمده در این نمایشگاه مقاومت و جنگ است. از جمله هنرمندان و نقاشان مطرحی که آثارشان در این نمایشگاه به نمایش در‌آمده، می‌توان به آقایان گودرزی، ناصر پلنگی، مرحوم محمد‌علی ترقی‌جاه، حسین خسروجردی، آنه محمد طاطاری، حبیب آیت‌‌اللهی، محمد فیروزه‌ای، محمد جوادی‌پور، ضیاءالدین امامی‌، کاظم چلیپا، حبیب‌الله صادقی و همچنین آثاری از شاگردان منتخب همین اساتید اشاره کرد. گفتنی است این نمایشگاه تا 15 آبان دایر است.
زیبایی‌های ایران و پشت اسکانس‌ها
علاقه‌مندان به طبیعت و دوستداران ایران نیز می‌توانند با بازدید از نمایشگاه عکسی که در خانه هنرمندان تالار بهار و تابستان برقرار است، دیدن کنند. عکس‌های جواد قارایی در این نمایشگاه با عنوان «زیباست ایران و ایرانی» تا هشتم مهر پذیرای علاقه‌مندان خواهد بود.
از سوی دیگر در نمایشگاه «ایرانگردی روی اسکناس» با چیدمان کاغذی بهنام کامرانی روبه‌رو می‌شوید و می‌توانید از مکان‌های تاریخی که در تمام این سال‌ها پشت اسکناس‌ها چاپ شده است، دیدن کنید. در این نمایشگاه که در نگارستان «آن»برپا شده است و تا 25 مهرماه ادامه دارد، با تصاویری از مکان‌های تاریخی روبه‌رو می‌شوید که روی اسکناس‌ها چاپ شده‌اند و کامرانی با اضافه کردن عناصر انتخابی خود مثل آدم‌ها، کوتوله‌‌ها و... توانسته به یک چیدمان کاغذی دست پیدا کند.
عکس عالی و آینه‌ها
مجموعه آثار «احمد عالی» از جمله آثاری است که همزمان با رونمایی از «کتاب عالی» در نگارخانه «ماه‌مهر» به نمایش درآمده است. در این نمایشگاه، 40 عکس از این هنرمند که مربوط به سال‌های 1340 تا 1388 هستند عرضه شده است. عالی در تمام سال‌هایی که عکاسی کرد به این مسئله اصرار ورزید که عکاسی برایش تنها یک کپی محض از طبیعت و واقعیت‌های عینی آن نیست و به‌همین خاطر در آنها دخل و تصرف انجام داد، همین مشخصه باعث شده است که عکس‌هایی که در این نمایشگاه عرضه شده است، از حیطه مستند‌نگاری صرف خارج شده و حال و هوای زمانه در آنان متجلی باشد. این نمایشگاه تا 19 مهرماه ادامه خواهد داشت.
در عین حال نمایشگاه «آینه و گل و مرغ» که میهمان گالری شمرون است، آثار نسترن امیدوار و چندی از هنرمندان کهن ایران‌زمین را به نمایش گذاشته است و بازدید‌کنندگان را به حال و هوای دوره قاجار می‌برد.
در این نمایشگاه آینه‌هایی که تلفیقی از هنر چوب و چوبکاری آباده و آیینه‌کاری ونیز است در کنار تابلوهای گل و مرغ از آثار هنرمندان دوره قاجار تا هنرمندان معاصر به نمایش درآمده است. در بخش هنر گل و مرغ این نمایشگاه آثار استادانی چون فرصت الدوله شیرازی، عیسی آلفته، محمدبهرامی، حسن اسماعیل‌زاده و مرتضی نیروکار به دید عموم گذاشته شده است که با تکنیک‌هایی مانند آبرنگ، رنگ و روغن، لاکی و پشت شیشه کار شده‌اند. این نمایشگاه تا دوازدهم مهر ماه در گالری شمرون ادامه خواهد داشت.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار