جوان آنلاین: روزنامه کیهان در ستون خبر ویژه خود نوشت: در حالی که محافل رسمی صهیونیستی ادعا میکردند کمتر از ده درصد موشکهای ایران به اسرائیل اصابت کردهاند، «مؤسسه یهودی مطالعات امنیتی ملی آمریکا» (جینسا) گزارش داد: سامانههای تاد به همراه سامانههای آرو-۲ و آرو-۳ اسرائیل، فقط ۲۰۱ موشک را از ۵۷۴ موشک شلیک شده ایران را رهگیری کردند. این گزارش تصریح میکند: ارتش آمریکا طی درگیری ۱۲روزه با جمهوری اسلامی ایران، حدود ۱۴ درصد از ذخایر سامانه موشکی دفاعی تاد خود را مصرف کرده است. آمریکا تنها در بازهای کوتاه و برای دفاع از اسرائیل، ۹۲ موشک رهگیر از مجموع موجودی ۶۳۲ عددی خود را بهکار گرفته و این اقدام، نهتنها ظرفیت پشتیبانی از متحدان را به نمایش گذاشته، بلکه وابستگی واشنگتن به ذخایری شکننده را برجسته کرده است.
«آری سیکورل»، مدیر سیاست خارجی جینسا گفت که با وجود استفاده گسترده از سامانههای رهگیر، بهویژه در کنار سامانههای پیکان ۲ و پیکان ۳، اسرائیل تنها توانست ۲۰۱ فروند از مجموع ۵۷۴ موشک شلیک شده از سوی ایران را منهدم کند. به باور او، همین نسبت رهگیری، در عین موفقیت نسبی، نشانگر چالشهای فناورانه و خطر تحلیل رفتن توان بازدارندگی در صورت تداوم نبردهای چندجانبه است. او تأکید میکند: اگرچه این عملیات پیامی قاطع به ایران، روسیه و چین فرستاده است، اما ایالات متحده باید فوراً فراتر از سطح پایه به بازسازی ذخایر خود بپردازد.
تحلیلگران جنیسا با اشاره به روند آهسته تولید این موشکها توسط شرکت لاکهید مارتین، یادآور شدهاند که جایگزینی ذخایر ممکن است تا ۸ سال به طول بینجامد.
همچنین در بخشی از یافتههای فنی، عنوان شده که افزایش نرخ اصابت موشکهای ایران به اهداف میتواند ظرفیت عملیاتی این سامانهها در درگیریهای فرسایشی را زیر سؤال ببرد.
ایالات متحده در طول این درگیری ۹۲ موشک رهگیر تاد شلیک کرده است که از مجموع ذخایر تخمینی آن که حدود ۶۳۲ موشک است، کاسته است. طبق برآوردهای اخیر بودجه از سوی آژانس دفاع موشکی، رهگیرهای THAAD توسط لاکهید مارتین تولید میشوند و هر کدام حدود ۱۲.۷ میلیون دلار هزینه دارند. ارتش آمریکا در سال ۲۰۲۴، ۱۱ موشک رهگیر دریافت کرد و قرار است تا پایان سال، ۱۲ موشک دیگر نیز دریافت کند.
این گزارش میگوید، علاوه بر نگرانیهای پنتاگون، میزان اصابت موشکهای ایران در دورههایی که سامانههای تاد ابزار اصلی بازدارندگی بودند، افزایش یافته است که نشاندهنده محدودیتهای این سامانه در طول حملات مداوم است.
در همین حال، روزنامه وال استریت ژورنال در تحلیلی خاطرنشان کرد: در طول جنگ ۱۲ روزه با ایران، تقریباً موشکهای رهگیر تاد تمام شده بود. یک مقام ارشد آمریکایی به وال استریت ژورنال: «اگر ایران چند رگبار دیگر موشک شلیک میکرد، تمام ذخایر سامانه پیکان-۳ اسرائیل به اتمام میرسید. این درگیری شکافهای جدی در تأمین دفاع موشکی آمریکا را آشکار کرد و نیاز به افزایش تولید برای مقابله با حملات موشکی مدرن و گسترده را نشان داد.
اعتراف نشریه نظامی آمریکایی به تحمیل هزینههای سنگین موشکهای ایرانی به آمریکا؛ بازسازی کامل موشکهای رهگیر تاد برای آمریکا بین ۳ تا ۸ سال طول میکشد.
نشریه آمریکایی استارزاند استرایپس هم در تحلیل دیگری نوشت: ارتش آمریکا در جریان درگیری نظامی اسرائیل با ایران، حدود چهارده درصد از ذخیره موشکهای تاد خود را در دفاع از اسرائیل استفاده کرده است که بازسازی کامل این موشکهای رهگیر بین ۳ تا ۸ سال طول میکشد و به نظر میرسد که آمریکا هزینه نظامی سنگینی را پرداخت کرده است.