جوان آنلاین: از بنیاد شهید و امور ایثارگران، سعید اوحدی اظهار داشت: استانداران به عنوان متولی اجرای طرحهای مسکن در استانها مکلف به تأمین مسکن مناسب برای خانواده شهدا هستند و امید است تا هفته آینده وضعیت اسکان در استانها به نقطه مطلوبی برسد.
به گزارش ایرنا، وی با توجه به اهمیت آموزش برای فرزندان شهدا گفت: با هماهنگی سازمان برنامه و بودجه و وزارت آموزشوپرورش، مقرر شده که فرزندان خانوادههای شهدای جنگ ۱۲ روزه در صورت تمایل، بدون محدودیت در مدارس شاهد ثبتنام شوند. مسئولیت معرفی و ثبتنام بر عهده بنیاد شهید در هر استان است.
اوحدی افزود: با وزارت علوم نیز در حال هماهنگی هستیم تا سهمیه کنکور برای فرزندان خانوادههای معظم شهدا و ایثارگران در این جنگ ۱۲ روزه اعمال شود.
وی همچنین از رسانه ملی خواست تا با اختصاص زمان و تولید برنامه، در تثبیت و گسترش انسجام ملی نقشآفرینی مؤثرتری داشته باشد و گفت: حفظ این انسجام مسئولیت جمعی ماست. مردم در جنگ تمامقد وارد میدان شدند، اکنون وظیفه ماست که از این انسجام صیانت کنیم. باید از هرگونه اقدامی که خدشه به این وحدت وارد میکند پرهیز کنیم.
از ۱۰۶۲ خانواده شهید ۱۰۷ نفر از خانوادههای ایثارگر و ۲۷۲ نفر غیرنظامی بودند
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران توضیح داد: از مجموع یک هزار و ۶۲ خانواده شهید در جنگ ۱۲ روزه رژیم صهیونیستی ۱۰۷ نفر از شهدا از خانوادههای ایثارگر و ۲۷۲ شهید جزو غیرنظامیان بودند. همچنین ۱۲۶ نفر از شهدا از بانوان قهرمان بودند. از جمله آنها، بانوی شهید شهریاری که به همراه فرزندانش پرنیان و پرهام به شهادت رسید و شهید زینب بهمنآبادی که در کنار سه فرزندش شهید شد. این آمار نشان میدهد که هدف دشمن مردم بود نه صرفا تجهیزات نظامی یا هستهای.
اوحدی افزود: با افتخار، نخستین دستگاه دولتی هستیم که اطلاعات سازمانی را به فضای ابری ملی منتقل کردیم. امنیت اطلاعات خانوادههای شهدا برای ما خط قرمز است و امکان هک این اطلاعات وجود ندارد.
وی گفت: مرکز معراج شهدای جدید و مرکز تشخیص DNA در بهشت زهرا (س) تأسیس شده است. اکنون فرآیند احراز شهادت در مدت تنها هشت ساعت قابل انجام است.
اوحدی همچنین به تقویت خدمات درمانی و توانبخشی اشاره کرد و تصریح کرد: با همکاری جمعیت هلال احمر، مراکز توانبخشی بنیاد شهیدتوسعه یافته است. کادر درمان در این جنگ با جانفشانی و فداکاری بیوقفه در همه بیمارستانها خدمترسانی کردند.
مرکز تماس ملی ۱۶۷۱ برای پاسخگویی به خانواده شهدا
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران همچنین از راهاندازی مرکز تماس ملی ۱۶۷۱ خبر داد و گفت: این سامانه بهصورت ۲۴ ساعته در خدمت خانوادههای شهدا و مجروحان جنگ ۱۲ روزه است. همکاران ما آماده پاسخگویی و پیگیری مطالبات هستند و برای نخستین بار پس از سالها، امکان آسیبشناسی قانونی و بازمهندسی خدمات به خانوادههای شهدا و ایثارگران فراهم شده است.
اوحدی با بیان اینکه مطالبات نسل جدید فرزندان شهدا متفاوت است، افزود: نسل امروز نیازمند عدالت در توزیع خدمات، بهرهمندی از ظرفیتهای فرهنگی و مشارکت در حکمرانی است. بنیاد شهید و امور ایثارگران مصمم است با نگاهی آیندهنگر، پاسخگوی این نیازها باشد.
وی تأکید کرد: امروز کربلا همچنان زنده است. روایتگری از حماسه شهدا رسالت بزرگی است که باید بهدرستی انجام شود. نسل امروز باید بداند که عزت، امنیت و اقتدار امروز، مرهون ایثار آنهایی است که جان خود را فدای میهن کردند.
مستندسازی حماسه ۱۲ روزه از اولویتهای فرهنگی بنیاد شهید است
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران، مستندسازی حماسه ۱۲ روزه را از اولویتهای مهم فرهنگی بنیاد شهید و امور ایثارگران دانست و گفت: با همکاری مرکز اسناد انقلاب اسلامی و معاونت فرهنگی بنیاد شهید، در حال تدوین طرحی جامع برای ثبت دقیق وقایع، تحلیل راهبردی و روایتگری از این جنگ هستیم. یکی از وظایف بنیاد شهید، انتقال روح حماسه به نسل آینده از طریق مستندسازی و روایتگری است.
اوحدی با اشاره به آغاز نهضت دیدار میدانی با خانوادههای شهدا اذعان داشت: بنیاد شهید با بسیج کامل معاونان و مدیران کل خود، به استانهایی که بیشترین آمار شهید را داشتند سفر کرد. از مجموع یک هزار و ۶۲ خانواده شهید، تاکنون از ۹۷۳ خانواده بهصورت حضوری دیدار کردهایم.
وی افزود: در تهران نیز دیدارهای متعددی با خانوادههای شهدا انجام شده و موضوعاتی همچون تأمین مسکن، حمایت معیشتی و درمانی با جدیت در حال پیگیری است.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران درباره اولین دیدار رهبر معظم انقلاب پس از پایان جنگ ۱۲ روزه گفت: جوهر فرمایشات مقام معظم رهبری تأکید بر حفظ یکپارچگی، انسجام ملی و انتقال این پیروزی به عنوان یک دستاورد راهبردی به نسل آینده بود. ایشان پیروزی حاصل از این جنگ را نتیجه انسجام مردم، فرماندهان نظامی و نهادهای مسئول دانستند.
اوحدی با تأکید بر ماهیت راهبردی این نبرد کوتاه اظهار داشت: اگرچه مدت و جغرافیای این جنگ محدود بود، اما از حیث تأثیر، عمق، پیچیدگی روانی و پیامدهای آن از بسیاری از دورههای دفاع مقدس عمیقتر بود. این جنگ در واقع نبرد ارادهها بود. دشمن تصور میکرد با شهادت فرماندهان و بمباران، میتواند ساختار جمهوری اسلامی را فرو بریزد، اما خلاف آن ثابت شد.
وی ادامه داد: دشمن، تاریخ عزت ملت ما را مطالعه نکرده بود. مردم ایران با ایمان، صلابت و مقاومت، نقشههای دشمن را نقش بر آب کردند. شهدای ما افسانه نبودند، بلکه حقیقتی زنده و الهامبخش بودند. نتیجه این جنگ، عزتی ماندگار برای جمهوری اسلامی بود.
بامداد جمعه ۲۳ خرداد ۱۴۰۴ رژیم صهیونیستی با شهادت جمعی از فرماندهان ارشد نظامی، دانشمندان و افراد غیر نظامی وارد جنگ تحمیلی با جمهوری اسلامی ایران شد. رژیم اشغالگر همان شب ضربات سنگینی از سپاه پاسداران انقلاب اسلامی دریافت کرد و شریک سیاسی او یعنی ایالات متحده آمریکا بامداد روز یکشنبه (یکم تیرماه) به سه مرکز هستهای فردو، نطنز و اصفهان حمله کرد.
نیروهای مسلح کشورمان در جنگ ۱۲ روزه هم پاسخ تجاوز صهیونیستها به خاک سرزمینما را داد و هم در واکنش به اقدام آمریکا، پایگاه این کشور در قطر را موشک باران کرد و در نهایت صبح سهشنبه (سوم تیرماه) رژیم صهیونی تن به آتش بس داد.