جوان آنلاین: سردار سید تیمور حسینی در جمع خبرنگاران در مراسم آیین یکصدمین سالگرد آیین رانندگی در ایران، در خصوص آییننامه جدید گفت: اشاره کردم مهمترین ویژگی این آییننامه جدید که بازنگری شده و یک تیم بسیار قوی متشکل از حقوقدانان مبرز در واقع این اتفاق را رقم زدند، در مرحله اول، یک مطالعه تطبیقی بسیار دقیق از همه قوانین پیشرفته حوزه حملونقل و ترافیک در کشورهای مختلف است.
به گزارش ایسنا، وی افزود: موضوع بعدی، تمرکز کامل این اصلاحیه بر مباحث هوشمندسازی، هوش مصنوعی و مسائلی است که دنیای در حال تحول آینده، چه در ایران و چه در جهان، با آن مواجه است. شتابپذیری دنیای آینده به لحاظ فعالیت شتابدهندهها یا استارتاپها از مهمترین نکاتی است که در این بازنگری مورد توجه قرار گرفته و امیدواریم هرچه سریعتر مراحل و تشریفات تصویب این آییننامه در مراجع ذیصلاح از جمله وزارت کشور، وزارت راه و شهرسازی و همچنین هیئت دولت طی شود.
سردار حسینی در ادامه گفت: اقتدار و جایگاه پلیس در واقع ایجاد نمیشود و ما به آن نمیرسیم مگر اینکه پلیسی باشیم هوشمند، دانشبنیان، مجهز به آخرین تکنولوژی و فناوری روز، مجهز به آخرین تجهیزات هوشمند و مسلح به آخرین دستاوردهای علمی دنیا در حوزه حملونقل و ترافیک. تمام این موارد در یک برنامهریزی کاملاً جامع و مدون دیده شده است. همین حالا در برخی موضوعات میتوانیم ادعا کنیم که در لبه تکنولوژی قرار داریم.
وی افزود: برای مثال در بحث پهپاد که قبل از عید آن را افتتاح کردیم، دوربینی که برای این پهپاد در نظر گرفته شده و روی آن نصب شده، به قدری پیشرفته است که به جرات میتوان گفت در بسیاری از کشورهای دنیا وجود ندارد. یکی از تخلفاتی که این دوربین قادر به کنترل آن است، محاسبه فاصله طولی مناسب بین خودروهاست. این موضوع بسیار پیچیدهای است که نباید دست کم گرفته شود.
رئیس پلیس راهور فراجا همچنین گفت: نه فقط امروز، بلکه سالهاست تلاش ما بر این است که با مجامع علمی، دانشگاهی، محیطهای آکادمیک، پژوهشکدهها و شرکتهای دانشبنیان ارتباط و همکاری داشته باشیم. اما امروز این همکاری بسیار پررنگتر شده است. در همین سالن کمتر از ۲۰ روز پیش، شاهد برگزاری کنفرانس بینالمللی مدیریت و ایمنی حملونقل با حضور بیش از ۵۰ نفر از اساتید و کارشناسان خارجی بودید. بنابراین میتوانیم با اطمینان بگوییم که امروز بهطور مناسب از توان و ظرفیت دانشبنیانها، پژوهشکدهها، محیطهای آکادمیک و متخصصین این حوزه استفاده میکنیم.
سردار حسینی در خصوص سهم مسئولیت دستگاهها نیز اظهار داشت: این موضوع در تبصره ۳ ماده ۱۴ قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی پیشبینی شده است. آییننامه، موضوعات کلان و راهبردی را مدنظر دارد و قوانین به موضوعات کاربردی و جزئی میپردازند. لذا نکتهای که اشاره کردید، در قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی آمده است. البته این قانون نیز نیاز به بازنگری دارد که این موضوع در دستور کار ما قرار دارد و با کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس همکاری خوبی داریم. انشاءالله به زودی این بازنگری نیز در دستور کار قرار خواهد گرفت.