دومین روز جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت با تجلیل از خانواده و همسر شهید اسماعیل دقایقی، تجلیل از جعفر دهقان و همچنین معرفی داوران بخش اصلی هجدهمین جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت و اکران آثار منتخب در سالنهای جشنواره همراه بود.
به گزارش جوان از روابطعمومی هجدهمین جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت، دومین روز این رویداد هنری با حضور پرشور مخاطبان، هنرمندان و خانوادههای شهدا برگزار شد. محور اصلی این روز، برگزاری آیین باشکوه بزرگداشت فرمانده شهید اسماعیل دقایقی، تجلیل از هنرمند پیشکسوت سینما، جعفر دهقان و اکران آثار منتخب در سالنهای جشنواره بود. در آیین بزرگداشت شهید دقایقی و تجلیل از استاد جعفر دهقان، ابتدا کلیپی از زندگی و فعالیتهای جعفر دهقان و سپس شهید دقایقی سرافراز پخش شد. پس از آن جعفر دهقان، بازیگر مطرح سینما و تلویزیون طی سخنانی از کمتوجهی به سینمای دفاع مقدس گلایه کرد و خواستار حمایت جدیتر از این حوزه شد. دهقان با تأکید بر نقش بیبدیل شهدا در شکلگیری هویت امروز ایران گفت: «هر بار که تصاویر شهدا را میبینم، ناخودآگاه به گذشته فکر میکنم. به اینکه چه کسانی بودیم، چه شدیم و به کجا میرویم. ما همیشه مدیون شهدا هستیم و باید از خود بپرسیم برای پاسداشت یادشان چه کردهایم.» او با انتقاد از کمرنگ شدن سینمای دفاع مقدس افزود: «متأسفانه این ژانر به مرور زمان به حاشیه رفته و در برخی موارد نیز فراموش شده است. درحالیکه هنوز حرفهای ناگفته بسیاری در دل این سینما باقی مانده که میتواند برای نسل امروز الهامبخش باشد.»
این بازیگر باسابقه با اشاره به تجربههای موفق سینمای مقاومت در سطح منطقهای گفت: «سینمای مقاومت در برخی کشورها توانسته جهانی شود، اما سینمای دفاع مقدس ما هنوز در داخل کشور محصور مانده است. اگر این دو شاخه به هم متصل شوند، میتوانند صدای مظلومان را به جهانیان برسانند.» جعفر دهقان در پایان از مسئولان فرهنگی خواست با تدوین سیاستهای حمایتی، شرایط را برای تولید آثار دفاع مقدس آسانتر کنند: «فیلمسازانی که میخواهند وارد این حوزه شوند نباید دغدغه بودجه و حمایت داشته باشند. باید به آنها کمک شود تا این سینمای متعالی زنده و پویا باقی بماند.»
در آیین بزرگداشت فرمانده شهید اسماعیل دقایقی، همسر این شهید نیز با سخنانی کوتاه درباره زندگی مشترک و روحیه جهادی شهید سخنانی را ایراد کرد که با استقبال و احساسات حاضران همراه شد. وی در بخشی از سخنان خود گفت: «شهید دقایقی از نخستین روزهای زندگی مشترک با من، مسیر روشنی را ترسیم کرده بود. او باور داشت مقاومت زمان و مکان نمیشناسد و مبارزه با ظلم مرزی ندارد.» او با تأکید بر شخصیت اخلاقی، معنوی و انقلابی شهید دقایقی افزود: «در دو سال زندگیمان، فقط یک سال را بهصورت حضوری کنار او بودم، چراکه بیشتر عمر خود را در جبههها گذراند، اما همیشه شاکر خداوند بوده و هیچگاه گلهای از این مسیر نداشتهام.»
همسر شهید دقایقی در بخش دیگری از صحبتهایش با اشاره به یکی از پیامهای صوتی شهید که از زمان جنگ باقی مانده است، گفت: «شهید در شرایط سخت عملیاتی گفته بود اگر از گردان ۳۰۰ نفری یک نفر زنده ماند باید مقاومت کند، چون فرمانده اصلی ما امام زمان (عج) است. این جمله امروز هم راهگشاست.» او همچنین با اشاره به نقش بینالمللی شهید دقایقی در فرماندهی مجاهدان عراقی در تیپ بدر تأکید کرد: «او نهتنها برای ایران، بلکه برای تمام جهان اسلام میجنگید. حتی رزمندگان عراقی باور داشتند که ایشان عرب است و وصیت کرده بودند پس از شهادت، پیکرش را به عراق بازگردانند.» در پایان به پاس صبر، ایثار، تربیت فرزندان صالح و حفظ روحیه مقاومت در خانواده شهید از همسر گرامی شهید اسماعیل دقایقی با اهدای لوح افتخار توسط مسئولان جشنواره تجلیل شد.
معرفی داوران بخش اصلی جشنواره
داوران بخش اصلی هجدهمین جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت معرفی شدند. محمدرضاشرف الدین، همایون اسعدیان، مهدی فرجی، ژاله صامتی و روحالله سهرابی آثار سینمایی دوره هجدهم جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت را داوری میکنند. محمدرضا شرفالدین تهیهکننده سینما، طراح جلوههای ویژه میدانی، مدیر فرهنگی و مدیرعامل انجمن اسبق سینمای انقلاب و دفاع مقدس است.