جوان آنلاین: با پایان دور چهارم مذاکرات غیر مستقیم ایران و امریکا کاربران شبکههای اجتماعی در نوشتههایی تحلیلها و گمانه زنیهای خود را از روند این مذاکرات و حواشی آن به اشتراک گذاشتند. کاربران اصلیترین مانع پیشرفت مذاکرات را مواضع متناقض و زیاده خواهانه امریکاییها دانستند که در پی محروم ساختن ایران از حق مسلم خود برای غنیسازی است. در ادامه بخشهایی از واکنشهای کاربران را مرور کردهایم.
کیوان ساعدی:
توصیف دور چهارم مذاکرات با عبارت «سازنده و رو به جلو» و توافق برای ادامه مذاکره (احتمالاً مذاکرات فنی در روزهای آینده)، دو معنی بدیهی دارد: ۱- مذاکرات بر خلاف تلاشها و انتظارات رژیم صهیونی شکست نخورد؛ ۲- مواضع امریکاییها پای میز مذاکره با گانگستر بازی رسانهایشان متفاوت است.
احسان تقدسی:
در میانه مذاکرات برجام دکتر ظریف توئیت کرد که در میانه مسابقه اسبها را عوض نمیکنند. حالا ویتکاف در میانه مذاکرات دستور کار جدید آورده: «غنی سازی صفر»! در مقابل تهدید به بمباران دست خالی نیستیم؛ همه پایگاههای امریکا را مانند مزرعه گندم شخم میزنیم.
نفیسه عبداللهی:
برخلاف فضاسازیهایی که از صبح شکست مذاکرات را قطعی میدانستند، دیپلماسی ادامه دارد. قضاوت زودهنگام، آدرس غلط به افکار عمومی است. باید به روند مشورتهای داخلی دو طرف فرصت داد و با دقت، نه با هیجان، منتظر دور پنجم بود. در مسیر دیپلماسی، صبر، دقت و واقعبینی ضروری است. #ایران
امیرابراهیم رسولی:
تحلیلی از مذاکرات مسقط: به نظر مذاکرات واقعی نیست و شاید دامی جهت رویارویی طراحی شده. امریکا دائم موضع خود را تغییر و آماده مذاکرات جدی فنی و سیاسی نیست و طرحها را بیجواب میگذارد. ایران از یک ماه قبل سناریوهای شکست مذاکرات آماده کرده و میخواهد ببیند امریکا مواضع رسانهایاش را تکرار میکند؟
سید عباس موسوی:
مذاکرات هر چه به مراحل جزئیتر و دشوارتر نزدیک میشود عملیات روانی و استفاده موثر از ابزار رسانهای برای تحت تأثیر قرار دادن مواضع طرفین، عریانتر به کار گرفته میشود. این یک اصل است! در همین اثنا، یادمان نرود دشمنان ایران از تل آویو تا آلبانی و تا نیویورک و تا … سخت مشغولند!
عبدالله گنجی:
تحلیل دور چهارم: امریکا در دور چهارم مذاکرات، مواضع رسانهای خود را به گونهای که باعث شکست مذاکرات شود تکرار نکرده است. چون ترامپ [به زودی]به منطقه سفر خواهد کرد، به مثبت نگه داشتن فضای مذاکرات در حین سفر نیاز دارد. اما به طور کلی نشانهای مثبت از تغییر موضع امریکا در قبال حقوق هستهای ایران دیده نمیشود. #بحران_ساختگی
رضا زبیب:
دور چهارم مذاکرات در مسقط و توافق (غیررسمی) اعلامی برای ادامه کار، بار دیگر نشان داد دیپلماسی، ابزار درست برای روزها و کارهای سخت است. وقتی بالاترین منافع ملی مطرح باشد، حتما همه ابزارها باید آماده باشند، اما اعتماد و اتکا به دیپلماسی باید نخستین گزینه باشد، چون ارزانترین است.
مینا مهرنوش:
مذاکره، مستقیم یا غیرمستقیم، اصل ماجرا نیست؛ مهم اینه که قراره چی ازش دربیاد. اگه به توافق نرسیم، پلن B چیه؟ قراره همچنان موانع داخلی تولید و صادرات پابرجا بمونه یا منتظر بمونیم ببینیم مذاکرات چی میشه؟
امیر فروغی:
حدوداً شش ماهه وانت گرفتم به عنوان شغل دوم از تولیدی یه سری جنس میگیرم و به تعدادی مغازه دار میفروشم. از یکی دو هفته پیش که مذاکرات مطرح شد هر وقت میرم جنس بگیرم تولیدکننده میگه فلان جنس نیست یا کمه. چرا، چون منتظرن ببینن مذاکره به کجا میرسه! ما هشت سال این وضعیت رو تجربه کردیم بس نبود؟!
سیامک قاسمی:
به نظر میرسد دو طرف مذاکره ایران و امریکا، در این مقطع زمانی نمیخواهند از پای میز مذاکره بلند شوند. طرف ایرانی میداند اثرات اقتصادی و روانی بلند شدن از پای میز مذاکره قابل کنترل نیست و طرف امریکایی میداند بلند شدن از پای میز مذاکره یعنی باید به سمت پلن B وعده داده شده برود که الان در اولویتش نیست!