جوان آنلاین: "شینا انصاری" روز پنجشنبه در نشست کارگروه پسماند و محیط زیست البرز افزود: در برنامه هفتم توسعه به مباحث زیست محیطی توجه جدی در مولفههای مختلف از جمله مدیریتی شده و قوانین خوبی در این زمینه داریم.
به گزارش اینا، وی بیان کرد: در استان البرز هم به دلیل نزدیکی به پایتخت در ادوار گذشته به مقوله محیط زیست آن بی توجهی شده و با چالشهای متعددی مواجه هستیم.
انصاری گفت: پسماند یکی از معضلات زیست محیطی است و در بخش مشکلات تالابها که از عوارض تغییر اقلیم است رنج میبریم.
معاون رییس جمهور افزود: تالابها دچار خشکسالی شداند و و محدودیت آبها و عدم تخصیص حق آبه طبیعت را پس از مصرف آب شرب، صنعت آب کشاورزی را شاهد هستیم.
انصاری بیان کرد: تالابها امروز به کانونهای گرد و غبار تبدیل شده و این پدیده زیست محیطی از چالشهای استان البرز باکانونهای داخلی استانی است که به لحاظ مسایل زیست محیطی شکننده است.
وی ضمن قدردانی از اقدامات انجام شده در حوزه زیست محیطی البرز ادامه داد: کارگروه ملی تالابها و ستاد احیای مدیریتی تالابها را تشکیل دادیم و در استانها کارگروههای تالابی برای استانهایی که دارای تالاب هستند تشکیل شده است.
معاون رییس جمهور گفت: وقتی به مسایل محیط زیست بی توجهی میکنیم حاصل آن مشکلات زیست محیطی کنونی است.
انصاری با اشاره به نامگذاری سال جاری اظهار کرد: سازمان حفاظت محیط زیست بیشتر مواقع ناگزیر است برای رعایت موازین زیست محیطی ممانعتی داشته باشد امابه دنبال توسعه پایدار هستیم.
وی گفت: بسته سرمایه گذاری سبز را درنظر گرفتیم و امسال محیط زیست به توسعه صنعتی و معدنی، بحث فناوریهای سبز و افزایش بهره وری که منجر به افزایش تولید میشود توجه ویژه دارد.
انصاری افزود: باید در مصارف آب تصفیه فاضلاب و بحث بازچرخانی را مدنظر قرار دهیم، زیرا بسیاری از مشکلات و ناترازیها را حل میکند و این شکاف کمتر میشود.
وی تاکید کرد: توسعه انرژیهای تجدید پذیر، خودروهای برقی و حتی درحوزه پسماند که به هرحال زباله سوزی یکی از مولفههای پسماند و تفکیک از مبدا است باید مهیا شود.
چهار درصد تفکیک از مبدا درگزارش شهرداریهای البرزخیلی کم است
انصاری گفت: چهار درصد تفکیک پسماند از مبدا درگزارش شهرداریهای البرزخیلی کم است و باید توجه به موضوعات فرهنگی برای مشارکت آحاد جامعه مدنظر قرار گیرد.
وی افزود: جلوگیری از رها سازی پسماند پلاستکی و ویژه در طبیعت و محیط زیست از مهمترین نیاز است که برای انجام مناسب این امر بستر سازی کنیم.
انصاری تاکید کرد: لازم است بخشی از پسماندها سوزانده شود، اما همه مدیریت روی یک راهکار نباشد و کارگروه ملی پسماند تشکیل شده است؛ مولفههای مدیریت پسماند باید درنظر گرفته شود، قانون مدیریتی پسماند را در مجلس هم داریم که نمایندگان کمک کنند تا بازنگری آن انجام شود.
معاون رییس جمهور گفت: تفویض ۳۸ فعالیت به ادارات حفاظت محیط زیست استانها برای تسهیل در فرایندهاهای سرمایه گذاری ارائه میشود؛ درسایر موارد بازنگری آیین نامهای داریم.
رییس سازمان حفاطت از محیط-زیست کشور بیان کرد: در فرایندها پاسخگویی به موقع باید باشد تا بتوانیم موضوعات به نحو مطلوب پیش ببریم و دستگاههای اجرایی باید به ما کمک کنند تا وضعیت محیط زیست استان البرز و کشور را بهبود ببخشیم.