همزمان با رسیدن روزهای دلانگیز بهار و جان گرفتن دوباره طبیعت، محمدکاظم شهرام، شاعر خوشذوق و متعهد، چهار رباعی با مضامینی از نو شدن، معنویت، عدالتخواهی و یاد شهیدان سروده است. اشعاری که به شکلی هماهنگ، همزمانی نوشدن طبیعت و نیاز به نو شدن درونی و اجتماعی را در قالبی شاعرانه به تصویر میکشند:
دیریست عبور کردهام از دیروز
در لحظه زیم به شادی و دلافروز
میلاد دوباره است برایم هر صبح
در منظرم هر روز نو است و نوروز
رباعیهایی که در آنها بهار، تنها تغییر فصل نیست، بلکه فرصتی است برای بستن پیمانی تازه با ارزشهایی چون عدالت و ایثار:
ما در دل عالمیم و عالم در ما
در ذات یگانگی بهاری زیبا
همراه شویم بهار و سال نو را
با عدل علی شروع کنیم پیمانها
در یکی دیگر از رباعیها، شاعر با اشاره به سختیهای گذشته و ایستادگی ملت، به پیوند بهار با یاد شهیدان اشاره دارد:
هرچند فجایع و بلای بسیار
در سوگ نشانده ایل ما را هر بار
با یاد شهیدان ره آزادی
دیدار بهار میرویم در گلزار
و سرانجام، در رباعی چهارم، شهرام با نگاهی انتقادی، از ناتوانی تزویر در برابر حقیقت بهار و نوروز میگوید:
هرکس که خلاف عالم شادان کرد
از جهل حیات خویش در خسران کرد
تاریخ عوض نمیشود با تزویر
نوروز و بهار نتوان کتمان کرد
محمدکاظم شهرام درباره خلق این اشعار میگوید: در دل بهار، حقیقتی هست که نه میتوان آن را نادیده گرفت و نه با تزویر پنهانش کرد. نوروز برای من نماد بازگشت به فطرت، پیوند با عدالت و احترام به راه شهیدانیست که بهار را برای ما ممکن ساختند.
محمدکاظم شهرام متخلص به (آینا بابا) پژوهشگر ادبی و شاعری اهل ذوق است که تا کنون اشعار زیادی را در قالب غزل و رباعی سروده است. وی تاکنون دو کتاب شعر به نامهای «همآواز باران» و «منظومه عشق» به چاپ رسانده است.
"همآواز باران" شامل رباعیات و دوبیتیهاست و «صهبای سعادت»، «چراغ معرفت»، «شمع و پروانه»، «خورشید کهکشان» و «کار خدایی» از جمله عناوین اشعار این کتاب است که در ۱۳۶ صفحه منتشر شده است. اثر دیگر این شاعر با عنوان «منظومه عشق» شامل غزلیات و رباعیات است و «سماع در آسمان»، «ای کاش در جور و جفا بسته بماند»، «از پس پرده برون آ»، «غوطهور در نورها» و «با اشتیاق آدمی جویم تو را» برخی ازعناوین غزلیات این کتاب است که در ۱۳۶ صفحه از سوی انتشارات امینان عرضه شده است.