جوان آنلاین: دانشمند حوزه زیستشناسی کشورمان با اشاره به ملاحظاتی که درباره ساخت سریال «ذهن زیبا» داشته است، گفت: وقتی پیشنهاد تولید سریال مطرح شد، شرط من این بود که اثری امیدبخش و حرکتآفرین ساخته شود و همچنین تقاضا کردم، از من بت و قهرمان نسازند.
به گزارش جوان، پیمان جبلی، رئیس سازمان صداوسیما در مراسم تجلیل از حسین بهاروند، دانشمند ایرانی حوزه زیستشناسی و سریال ذهن زیبا که بر پایه زندگی او ساخته شد، اظهار داشت: ذهنزیبا توانسته است زیباییهای شخصیت یک قهرمان علمی ملی را به تصویر بکشد. ما متعهدیم تولید چنین آثاری را که الهامبخش جوانان است، ادامه دهیم.
رئیس سازمان صداوسیما تأکید کرد: تولید آثاری مانند ذهن زیبا که زندگی نخبگان علمیکشور را روایت میکند، الگویی ملموس از خودباوری و پیشرفت علمی را به نسل جوان ارائه میدهد و باید ادامه یابد. جهاد دانشگاهی با پرورش استعدادهایی مانند حسین بهاروند، ثابت کرده که «ما میتوانیم» نه یک شعار، بلکه واقعیت محض است.
جبلی این سریال را اولین مجموعه تلویزیونی درباره زندگی یک دانشمند ملی خواند که در قید حیات است و افزود: این اثر، راه را برای معرفی دیگر نخبگان علمیکشور باز کرده است. از هنرمندان میخواهیم به چنین سوژههای درخوری بیشتر بپردازند. ما با آغوش باز پذیرای چنین طرحهایی هستیم؛ آثاری ارزشمند همچون ذهن زیبا که امیدآفرین و آرامشبخش است.
رئیس صداوسیما با اشاره به رویکرد تحولی این سازمان در دوره جدید، بیان کرد: در سند تحول رسانه ملی، پرداختن به موضوع پیشرفتهای علمی کشور و به نمایش درآوردن آنها را در اولویت قرار دادهایم. موضوعی که پیش از این مغفول مانده بود. کارگروه ویژهای نیز برای شناسایی و تولید آثار در این حوزه تشکیل شده است. جبلی در پایان با تشکر از دستاندرکاران مجموعه نمایشی ذهن زیبا، به تأثیر این مجموعه نمایشی بر نسل جوان اشاره کرد و گفت: آثاری مانند ذهن زیبا به جوانان ما نشان میدهد که میتوانند در همین خاک ادامه تحصیل دهند و به قلههای علمی جهان دست پیدا کنند. این همان امید واقعی و مبتنی بر الگوهای بومی است. حسین بهاروند، دانشمند کشورمان نیز در این مراسم با تأکید بر پرهیز از القاب پرطمطراق عنوان کرد: من را پروفسور خطاب نکنید، حسین بهاروند هستم. میتوانید به من بگویید بهار، اما پروفسور نه! این القاب مانند زیورآلات است و ما را از همدیگر دور میکند.
بهاروند با اشاره به ملاحظاتش برای ساخت سریال گفت: وقتی پیشنهاد تولید سریال مطرح شد، شرط من این بود که اثری امیدبخش و حرکتآفرین ساخته شود. خواسته دیگرم این بود که سریال به زبانهای دیگر ترجمه شود؛ نه به خاطر معرفی من، بلکه برای شناساندن پیشرفت کشور به دنیا. همچنین تقاضا کردم، از من بت و قهرمان نسازند. من یک معلم معمولی هستم که لطف خدا شامل حالم شده است. این دانشمند برجسته با اشاره به خاطرات کودکی خود بیان کرد: با تماشای سریالهایی با محوریت دانشمندانی مانند پاستور، ماری کوری و رامون کاخال در کودکی، متوجه شدم این افراد در زندگی سختی کشیدند. با ذهن کودکانه خود خواستم مانند آنها سختی بکشم تا به جایی برسم و برای همین اسباببازیهایم را فروختم. وی افزود: باید از محققینی که به ما پژوهش را یاد دادند، خانواده، مرزبانان که سبب میشوند با امنیت فکر و حرکت کنیم و حتی کسانی که به ما خداقوت گفتند، سپاسگزار باشیم. اگر امروز از من نام برده میشود، به خاطر یک گروه و بستر خوب است؛ بستری به نام جهاد دانشگاهی و یکی از فرزندانش رویان. در این فضا با بزرگان و دانشجویانی آشنا شدم که سبب شد باانگیزه حرکت کنم. موفقیت یعنی مثمر بودن. باید در این عالم در هر شغلی که هستیم، به اندازه ذرهای هم که شده به سمت جلو حرکت کنیم و مؤثر باشیم.
بهاروند در پایان با ابراز نگرانی از تاثیر شرایط دشوار اقتصادی بر پژوهشهای علمیکشور، عنوان کرد: از مسئولان درخواست دارم در شرایط سخت اقتصادی اولین چیزی که مثله میشود، پژوهش مملکت نباشد. اگر از قطار علم جا بمانیم نمیتوانیم به آن برسیم. پس باید ضمن حرکت، دیگران را هم در این قطار سوار کنیم.