جوان آنلاین: نهمین جشنواره ملی تئاتر ایثار که از ششم تا دهم اسفندماه به دبیری محمد کرماللهی و میزبانی بنیاد شهید و امور ایثارگران شهرستانهای استان تهران در دو بخش صحنهای و خیابانی برگزار شد، برگزیدگان خود را معرفی کرد.
به گزارش «جوان»، حسین نصرالله، رئیس ستاد برگزاری جشنواره بیان کرد: مقام معظم رهبری در دیدار با خانواده شهدا میفرمایند: «روی سخن من با اهالی فرهنگ است که باید از این معدن تمام نشدنی ایثار و شهادت بهرهبرداری کنند. ما اگر نتوانیم از این منبع بهرهمند شویم، نمیتوانیم آن را ماندگار کنیم.»
او ادامه داد: تمام افراد چه برحق و چه در جبهه مخالف آن، هر زمان از هنر برای بیان مفاهیم بهره بردند، مفاهیم را آنطور که خواستند به مخاطبان منتقل کردند.
وی بیان کرد: ما از اینکه توانستیم میزبان نهمین جشنواره ملی تئاتر ایثار باشیم، خوشحالیم و امیدواریم نگاه شهدا بدرقه راه عزیزانی باشد که در این مسیر زحمت کشیدند. امیدوارم همه این تلاشها منجر به خوشحالی خانواده شهدا شود و شهدا از ما راضی باشند.
دیگر سخنران این مراسم، محمد کرماللهی، دبیر جشنواره نیز بیان کرد: جشنواره ملی تئاتر ایثار مسیری برای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت است. این رویداد را در این روز که روز جمعه است و نامش منتسب با سرورعزیزمان آقا ولیعصر است در افق صحنه معانی و مفاهیم ایثار و شهادت به پایان میبریم.
او ادامه داد: تلاش کردیم در این مسیر قدمی در تحقق حقیقت اصلی ترویج فرهنگ شهادت و ایثار برداشته باشیم. جشنواره ملی تئاتر ایثار در نهمین گامش، ۲۳۸ اثر دریافت کرد. ۱۱۱ اثر خیابانی و ۱۲۷ اثر صحنهای که از این تعداد پس از بازخوانی ۱۷ اثر به مرحله نهایی جشنواره رسیدند. در این سرمای عجیب، دل ما به گرمخانه هنر عزیزان گرم بود و با آنها همراه شدیم.
به گفته کرماللهی، ما مدیون شهدا هستیم و سعی میکنیم که شرمندهشان نباشیم و به سمت اینکه تمام ارزشها، مفاهیم و مطالبی که میتواند به حقیقت ماجرای ایثار و شهادت کمک کند، حرکت کنیم، چراکه تمام مفاهیم در دنیا و مافیها به آن وابسته است. اینکه شهید باشیم، شاهد باشیم و زیر بار ظلم و ستم هیچ احدی در هیچ کجای دنیا نرویم.
حجتالاسلام والمسلمین سیدرمضان موسویمقدم، نماینده ولیفقیه در بنیاد شهید و ایثارگران نیز در ادامه این مراسم گفت: در حوزه آثار نمایشی دراماتیک یکی از مؤلفههای بسیار مهم داشتن قصهای دارای فراز و نشیب است.
او ادامه داد: متأسفانه به دلیل هجوم و اثرگذاری زیادی که از ناحیه فرهنگ غرب آمده، تغییرات اساسی در حوزه ادبیات دراماتیک شرقی صورت گرفته است. در آثار باستانی و قصههای شرقی عمدتاً آثار هنری دارای محتوا و شخصیتپردازیهای مختلف هستند و به موضوعات اخلاقی و انسانی زیادی اشاره دارند، اما متأسفانه تغییرات بنیادی بسیاری متناسب با سلسله موضوعات جدید با قرن بیستم و زندگی امروزی در ادبیات دراماتیک ما شکل گرفت.
حجتالاسلام والمسلمین سیدرمضان موسویمقدم افزود: بسیاری از نویسندگان ایرانی حتی نویسندگان قبل از انقلاب در حوزههای مختلف مینوشتند، اما متأسفانه آرامآرام دچار تغییرات زیادی به واسطه هجوم فرهنگ غرب، بهخصوص هالیوود شدیم و به سراغ بعضی از موضوعات معمولی، دمدستی و زمینی رفتیم و از آثار معنوی و معناگرا که اثرات بنیادی ایجاد میکرد، دور شدیم.
او بیان کرد: اگر ما بخواهیم یک اثر دراماتیک بسیار خوب تهیه کنیم، باید به زندگینامه شهدا، وصیتنامه شهدا و شخصیتهای برجستهای که هنوز نمیشناسیم با دقت توجه کنیم و این آثار را هدایتکننده جوانانی قرار دهیم که به دنبال شخصیتها و قهرمانهای بزرگ هستند. قطعاً با استخراج این موارد میتوانیم آثار فاخری در سطح بینالمللی داشته باشیم. در پایان از برگزیدگان این دوره جشنواره تقدیر به عمل آمد.