کد خبر: 1275322
تاریخ انتشار: ۱۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۳:۱۵
سید امیرعلی ناقدی

رهبر انقلاب اسلامی دوازدهم دی ماه سال جاری با دست‌اندرکاران برگزاری پنجمین سالگرد شهادت حاج قاسم سلیمانی و همراهانش، و همچنین با جمع کثیری از مجاهدین و خانواده شهدای جبهه مقاومت، در حسینیه امام خمینی دیداری به مناسبت شهادت سردار دل‌ها شهید حاج قاسم سلیمانی، برگزار نمودند. در این دیدار ایشان به صورت خاص به دستاورد‌ها و عملکرد شهید سلیمانی و برخی ناگفته‌ها در مورد دستاورد‌های این شهید بزرگوار، اشاره نمودند. آنچه در بخشی از بیانات معظم له برجسته بود، اشاره مجدد ایشان به رویش‌های انقلاب اسلامی به برکت فتنه تکفیری‌ها در یک دهه گذشته بوده است. آنچه ما آنرا با عنوان مبارک «مدافعان حرم» می‌شناسیم.
رهبر انقلاب اسلامی در راستای امیدآفرینی و نیز معرفی دستاورد‌های معنوی و حتی اجتماعی انقلاب اسلامی در جامعه سازی، بار‌ها بر مسئله رویش‌های انقلاب تاکید ویژه داشته‌اند. در برهه‌ای که بعد از فتنه سال ۸۸ این شبهه دائماً توسط دشمنان القا می‌شد، که برخی از چهره‌های قدیمی و سابقه‌دار انقلاب از مسیر انقلاب خارج شده و یا فتنه‌گر شده‌اند و یا در مقابل این فتنه سکوتی عافیت طلبانه را در پیش گرفته بودند؛ رهبر انقلاب مفهوم راهبردی «ریزش‌ها و رویش‌های» انقلاب اسلامی را طرح نمودند. بعنوان مثال رهبر انقلاب اسلامی در بیاناتی که تنها چند هفته بعد از حماسه ۹ دی سال ۱۳۸۸ در دیدار اعضای شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی بیان فرمودند، به این مسئله و رویش‌های در پی ریزش خواص اشاره می‌کنند: «یک ملت وقتی بیدار بود، آگاه بود، عازم بود، ایمان خودش را حفظ کرد، زنده بود، رویش داشت، با همه‌ی این معارضه‌ها با آسانی - که روزبه‌روز آسانتر هم خواهد شد - ایستادگی میکند، دست و پنجه نرم میکند، بر همه‌ی این معارضه‌ها هم فائق می‌آید. ما بحمدالله امروز نشانه‌ی این رویش‌ها را میبینیم؛ این جوانهائی که توی انقلابند؛ و من توصیه میکنم به مجموعه‌ی دوستان که برای هرچه بهتر پیش بردن کار، از این جوان‌های امروز، از این نوخاسته‌های انقلاب، رویش‌های انقلاب، هرچه بیشتر استفاده کنند».

رویش نه تنها در جامعه، که در نسل جوانِ جهادگر و رزمنده
یکی دیگر از محور‌های عملیات روانی دشمن برای القاء سقوط و یا انحطاط جامعه اسلامی و یا حداقل القاء عدم توفیق جامعه تحت مدیریتِ نظام مقدس جمهوری اسلامی، القای عدم همراهی نسل‌های بعد از وقوع انقلاب با آن است. به عبارتی دشمن نوعی انقطاع بین نسلی یا شکاف نسلی را برای انقلاب قائل شده و انقلاب را محدود به یک نسل مشخص در ابتدای آن می‌داند. البته به برکت گفتمان جوانگرایی طرح شده توسط رهبر انقلاب و عمل به آن در حوزه‌های مختلف اجرایی و مدیریتی و یا حتی کارشناسی کشور، تا حدی این شبهه نیز برطرف می‌شود.
اما باید دقت کرد که منقطع نشدن نسل انقلاب و انقلابیون تنها به داشتن پست‌های مدیریتی نیست که با جوانگرایی در مدیران و مدیریت برطرف شود، بلکه همراهی اجتماعی را نیز شامل می‌شود. نسل اول انقلاب همانند بسیاری انقلاب‌های اجتماعی دیگر در دنیا، حتی در بدنه جامعه نیز رسوخ داشته و همراهان قابل توجهی برای انقلاب وجود داشت؛ لذا دشمن برای القاء قطع شدن نسل انقلابیون، با سرمایه‌گذاری روی مفاهیم نوین همچون نسل z و مواردی از این دست در قشر جوان و نوجوان، تلاش برای القاء جدا شدن این نسل از انقلاب را دارد. اینجاست که باید در این زمینه نیز رفع شبهه شود و به نمونه‌های عینی و واقعی نیز استناد گردد؛ لذا رهبر انقلاب اسلامی در مقام تبیین، طی سال‌های اخیر به رویش‌های انقلاب در حوزه‌های اجتماعی با ذکر مواردی، چون جهاد خدمت رسانی، مراسم مذهبی همچون اعتکاف، شرکت در بزرگداشت‌های ملی و انقلابی همچون ۲۲ بهمن و ۹ دی، همراهی این نسل را خاطر نشان می‌کنند.
اما در مقامی بالاتر، ایشان به رویش‌های انقلاب حتی در عرصه جهاد نظامی نیز می‌پردازند. زیرا جهاد نظامی بالاترین سطح ایثار و از خود گذشتگی برای یک هدف است. وقتی انسانی برای ملت و نظام سیاسی خود که آن را هدف و آرمان مد نظر خود قرار داده است، جان خود را در طبق اخلاص می‌گذارد، یعنی بالاترین حد وابستگی و دلبستگی به آن هدف و آرمان را دارد؛ و لذا رویش در این حوزه نیز می‌توان گفت بالاترین سطح رویش از لحاظ کیفی است؛ لذا رهبر انقلاب با یادآوری برخی خاطرات دوره جدید جهاد مقدس یعنی عرصه دفاع از حرم و حریم اهل بیت و انقلاب اسلامی، این مسئله را یادآور می‌شوند.
ایشان در خلال بیانات خود در جمع دست اندرکاران مراسم پنجمین سالگرد شهادت سپهبد حاج قاسم سلیمانی، می‌فرمایند: «حوادث دفاع از حرم، نشان داد که انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی سرزنده است، باطراوت است، درخت ثمربخش است؛ تُؤتی اُکُلَها کُلَّ حینٍ بِاِذنِ رَبِّها؛ (۱۰) این را نشان داد. جوان دهه‌ی ۸۰ و دهه‌ی ۹۰، مثل جوان دهه‌ی ۶۰، وارد میدان شد، مبارزه کرد، جان خودش را فدا کرد. همان‌طوری که در دهه‌ی ۶۰ بعضی از جوان‌ها به پای پدرومادرشان می‌افتادند که اجازه بدهند بروند جبهه، در دهه‌ی ۸۰ و ۹۰، بعضی از جوانها، به پای پدر و مادر می‌افتادند. شهید حججی پای مادرش را میبوسید که اجازه بدهد برود جبهه، برود مبارزه کند، برود دفاع کند از حرم. این نشان میدهد که انقلاب سرزنده است. خیلی از تحرّکات اجتماعی در دنیا اتّفاق می‌افتد، اوّلش یک نشاط و سرزندگی و تحرّکی دارد، بعد به افسردگی تبدیل میشود و تمام میشود. جمهوری اسلامی بعد از چهل و چند سال امروز زنده است. امروز هم این جوان عزیز ما اینجا بلند شد و قطعاً میلیون‌ها جوان این‌جوری هستند که میگویند اگر چنانچه لازم باشد، نیاز باشد برای دفاع از اسلام در مقابل دشمن، حاضریم جانمان را فدا کنیم.»
پس می‌توان گفت که انقلاب اسلامی دارای رویش‌های ارزشمندی در نسل‌های جدید و در بالاترین سطوح از خودگذشتگی و ایثار است که همان جان دادن در راه این هدف است. چنین انقلابی به هیچ وجه پیر نمی‌شود و دائماً رویش‌های آن نهال آن را که امروز دیگر به شجره‌ی طیبه‌ای تبدیل شده است، آبیاری می‌نمایند.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار