جوان آنلاین: نخستوزیر رژیم صهیونیستی در ترتیب دادن جلسهای با کابینه خود درباره چگونگی واکنش به ایران ناتوان است. همزمان با انتقادهای فراوان خانوادههای اسرا مبنی بر اینکه نخستوزیر در پی منافع خود است و عزمی برای آزادی اسرایی که در دست حماس هستند، ندارد، کارشناسان هم تأکید دارند که نتانیاهو به دنبال ادامه جنگ و طولانی کردن آن برای حفظ فضای جنگی در جهت منافع خود است.
دیروز در شرایطی که رسانهها پیشتر از برنامه بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی برای برگزاری جلسه با کابینهاش با محوریت اقدام علیه ایران، خبر داده بودند، نتانیاهو ناگهان جلسه را ترک کرد. یک رسانه صهیونیست با اعلام اینکه نتانیاهو برای دومین بار به همراه مشاور نظامی خود نشست کابینه را ترک کرده است، مدعی شد که به دلایل عملیاتی، واکنش به حمله ایران به تأخیر افتاده است. موضوع واکنش نظامی به ایران در شرایطی مرتباً در رسانههای صهیونیستها تکرار میشود که با گذر زمان، نتانیاهو بیش از پیش در احاطه فشارهای داخلی قرار میگیرد. مسئله حل نشده آزادی اسرا، باعث شده خانوادههای اسرا از نخستوزیر ناامید شوند. آنها تأکید دارند که نتانیاهوی جنایتکار به خاطر منافع شخصی خود، فرزندان آنها را رها کرده است. او خواهان معامله مبادلهای نیست، بلکه به دنبال معاملهای است که او را در قدرت نگه دارد. ضمن اینکه عملیات نظامی هرگز منجر به بازگشت فرزندانشان از غزه نخواهد شد بلکه آنها را میکشد و باید فوراً توافق مبادله اسرا حاصل شود. آلون پینکاس، سرکنسول سابق رژیم صهیونیستی در نیویورک در مصاحبه با شبکه سیانان هم به این نکته اشاره دارد که نتانیاهو به دنبال پایاندادن به جنگ نیست و مصلحتش به لحاظ سیاسی در ادامه جنگ و طولانی کردن آن برای حفظ فضای جنگی است. وی با اشاره به رد مکرر طرحهای بایدن درباره غزه و امتناع وی از توافق آتشبس و آزادی اسرا گفت: «شاهد پایاندادن به جنگ از جانب نتانیاهو نیستیم. او حتی دیگر حرفی از گروگانها (اسرا) نمیزند، درحالیکه هنوز ۱۰۰ گروگان در غزه هستند.» به گفته پینکاس، تنها یک آتشبس در غزه میتواند باعث کاهش تنش در لبنان شود، اما نتانیاهو به اشتباه این منطق را نادیده میگیرد. کارشناسان تأکید دارند که اسرائیل در طول زمان با تکیه بر سه پایه اصلی تلاش کرد به بقای خود ادامه دهد، اما حمله حماس در ۷اکتبر و جنگ یکساله پس از آن، هر سه این پایهها را متزلزل کرده است. کارشناس نشریه تحلیلی نشنالاینترست اذعان کرده است که سهپایه اتحاد و همبستگی داخلی، نبود یکپارچگی و اتحاد بین مخالفان خارجی و حمایتهای غرب سهپایهای بوده است که در طول سالیان به اسرائیل کمک کرده است تا موجودیت خود را حفظ کند، اما ۷ اکتبر، همه نقشههای این رژیم را نقشبرآب کرد.
ایلات در معرض خطر ورشکستگی
بخشهایی از بدنه اقتصادی رژیم، دیگر معضلی است که نتانیاهو در پاسخ دادن به آن، ناتوان بوده است. با ادامه محاصره دریایی رژیم صهیونیستی در دریای سرخ از جانب نیروهای مسلح یمن و حملات پهپادی مقاومت عراق علیه بندر ایلات، این بندر مدتی است که هیچ فعالیتی ندارد. وبگاه «ورد کارگونیوز» در گزارشی نوشت که ۸۵ درصد فعالیت بندر ایلات در جنوب فلسطین اشغالی به دلیل حملات و محاصره دریایی یمنیها متوقف شده است. اوضاع به صورتی است که این بندر به مدت هشت ماه هیچ فعالیت و درآمدی نداشته است. گدعون گالبر، مدیر بندر ایلات مجبور شده از دولت اسرائیل درخواست کمک مالی کند و در آستانه اعلام ورشکستگی است. او روز جمعه به کارمندان بندر ایلات گفته بود که باید به مرخصی اجباری بروند! این وبگاه فعال در حوزه تجارت دریایی افزود: «ایلات عمدتاً با کالاهای فلهای، پتاسیم و واردات خودروها سروکار دارد. اگرچه این بندر از نظر اندازه بسیار کوچکتر از بنادر اشدود و حیفا در دریای مدیترانه است، اما حملات انصارالله تأثیر قابلتوجهی بر تجارت اسرائیل داشته است.»